Eiendom

OBOS-prisene opp igjen

Men OBOS-sjefen advarer.

Foto: OBOS.

Foto: OBOS.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
1. desember 2017 - 10.21

Tall fra OBOS viser at gjennomsnittsboligen i Oslo-området kostet 58.314 kroner per kvadratmeter i november, 0,2 prosent mer enn i oktober.

Siden november 2016 har prisene falt 6,1 prosent, og årsveksten er dermed ytterligere ned fra minus 4,7 prosent i oktober.

Hittil i år har Oslo-prisene falt 8,2 prosent.

- Prisene holder seg på samme nivå som i foregående måned, men en måned er et altfor kort tidsperspektiv til å trekke noen klare konklusjoner. Vi må vente noen måneder til før vi vet om dette er en vedvarende trend eller om det bare er en kort pust i bakken. Omsetningen er fortsatt på et høyt nivå, faktisk høyere enn i november for et år siden, sier OBOS-sjef Daniel K. Siraj i en kommentar.

På landsbasis kom den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger inn på 51.519 kroner i november, uendret fra oktober, men ned 5,8 prosent fra november i fjor.

Statistikken er basert på 758 eierskifter i OBOS i november, mot 759 i oktober og 734 i november 2016. Dermed steg antall eierskifter med 3,2 prosent fra samme måned i fjor.