An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

OBOS-prisene opp igjen

Men OBOS-sjefen advarer.

Foto: OBOS.

Foto: OBOS.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
1. desember 2017 - 10.21

Tall fra OBOS viser at gjennomsnittsboligen i Oslo-området kostet 58.314 kroner per kvadratmeter i november, 0,2 prosent mer enn i oktober.

Siden november 2016 har prisene falt 6,1 prosent, og årsveksten er dermed ytterligere ned fra minus 4,7 prosent i oktober.

Hittil i år har Oslo-prisene falt 8,2 prosent.

- Prisene holder seg på samme nivå som i foregående måned, men en måned er et altfor kort tidsperspektiv til å trekke noen klare konklusjoner. Vi må vente noen måneder til før vi vet om dette er en vedvarende trend eller om det bare er en kort pust i bakken. Omsetningen er fortsatt på et høyt nivå, faktisk høyere enn i november for et år siden, sier OBOS-sjef Daniel K. Siraj i en kommentar.

På landsbasis kom den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger inn på 51.519 kroner i november, uendret fra oktober, men ned 5,8 prosent fra november i fjor.

Statistikken er basert på 758 eierskifter i OBOS i november, mot 759 i oktober og 734 i november 2016. Dermed steg antall eierskifter med 3,2 prosent fra samme måned i fjor.