Eiendom

Tror ikke på boligkrakk - er bunnen nådd?

Analytikere er usikre.

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
4. desember 2017 - 15.28

Eiendom Norge legger i morgen frem boligprisstatistikken for november.

Etter flere måneder med sesongjustert fall, ble trenden brutt med et løft på 0,4 prosent i oktober.

Tror ikke på krakk

Handelsbanken Capital Markets utelukker ikke at dette var et blaff.

- Trolig er det for tidlig å erklære at bunnen er nådd. På kort sikt vil vi trolig se et ytterligere fall i Oslo, men vi tror selv dette fallet er i ferd med å flate ut. Vi er klar over overskrifter som antyder at boligprisene står overfor et krakk som kan vare i 4-7 år, men dette er et syn vi ikke deler, skriver seniorøkonom Marius Gonsholt Hov mandag.

- Og med mindre vi begynner å se noen faktiske tegn på at vi tar alvorlig feil, fortsetter vi å tro at boligprisene er i ferd med å flate ut, legger han til.

- Neppe kroneløft

Sjefanalytiker Erik Bruce og Nordea Markets synes det fortsatt er mange usolgte boliger ute på markedet, og tror det er litt tidlig å vente at fallet i boligprisene har stoppet opp.

- Vi regner med et fall på 0,4 prosent (sesongjustert) fra oktober. Det betyr at kronen ikke kan regne med noe løft fra redusert bekymring for en boligpriskollaps. Det er også på den svake siden til Norges Banks anslag som var pluss 0,1 prosent, men husk Norges Bank ventet null vekst sist (mot altså pluss 0,4 prosent), skriver han mandag.