An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Leie ut bolig i Oslo? Så mye kan du vente deg

Et urolig salgsmarked har medført at flere velger å leie ut og flere velger å leie.

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
10. januar 2018 - 09.13

- Et urolig salgsmarked har medført at flere velger å leie ut og flere velger å leie. Desember var en rolig måned i utleiemarkedet, uten de store utslagene, sier administrerende direktør, Vibecke Lyse Augdal, ifølge en melding.

Det kostet i snitt 9.232 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo i desember, noe som er en nedgang på 3,2 prosent sammenlignet med forrige måned.

Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 6,2 prosent.

2-roms

For en 2-roms kostet det i snitt 12.292 kroner, en oppgang på 0,8 prosent sammenlignet med forrige måned.

Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 3,3 prosent.

3-roms

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.636 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 2,9 prosent.

Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 0,9 prosent.

- Desember har vært en rolig måned, men etter nyttår har markedet fått fart på seg igjen, og henvendelser på annonsene våre øker. Vi får mye henvendelser fra utleiere som ønsker å leie ut i 2018 og ser at flere unngår salg og velger i stedet utleie, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck.