Eiendom

Økonomer: Tror fallet i boligprisene flater ut

Flere økonomer tror fallet i boligprisene er i ferd med å flate ut i Oslo og i resten av landet, skriver Dagens Næringsliv.

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.

Artikkel av: NTB
5. januar 2018 - 06.23

Selv om boligprisene falt både på landsplan og i Oslo i desember, ser flere økonomer nå lys i enden av tunnelen.

– Vi fortsetter å se tegn til at prisfallet i Oslo flater ut. Etter en periode hvor prisene i Oslo tydelig trakk de nasjonale prisene ned, har de siste to månedene vist en mer parallell prisutvikling, sier sjeføkonom Kari Due-Andresen i Handelsbanken Capital Markets til avisen.

Les også: - Boligprisene står ikke foran en lengre nedtur

Boligprisene i Oslo falt 1 prosent nominelt sist måned. Ifølge meglerhusets beregninger tilsvarer det et sesongkorrigert prisfall på 0,4 prosent i desember. Til sammenligning falt de sesongkorrigerte prisene i Oslo 1 prosent i gjennomsnitt i tredje kvartal.

Sjefanalytiker Eric Bruce i Nordea Markets påpeker at desembertallene var litt bedre en Norges Bank har lagt til grunn.

– Vi holder oss til synet om at prisene skal falle litt til før de stabiliseres til våren. Med lave renter, utlånsvillige banker, fallende arbeidsledighet og økende optimisme ser vi ingen grunn til et langvarig boligprisfall, mener Bruce.

Administrerende direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren peker på at boligmarkedet nå går inn i en periode som erfaringsmessig har høy aktivitet med godt besøkte visninger og tidvis intense budrunder.

– Jeg tror imidlertid ikke på en prisgalopp det kommende året. Utover i 2018 vil prisene stabilisere seg og kanskje løfte seg noe utover året, sier Meier.

Les også: - Den store rabattperioden kommer ikke tilbake

(©NTB)