Eiendom

Slik går leieprisene i Asker og Bærum

Leiemarkedet i Asker og Bærum fikk en noe avventende slutt på året.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
10. januar 2018 - 08.41

I Asker og Bærum kostet det i gjennomsnitt 12.037 kroner for en 2-roms, som er en oppgang på 22,5 prosent fra forrige måned, går det frem av en melding fra Utleiemegleren.

Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 16,8 prosent.

- Leiemarkedet i Asker og Bærum fikk en noe avventende slutt på året. Mange leietakere ville se an mulighetene på nyåret. Dette førte til at relativt få boliger ble leid ut, sammenlignet med tidligere måneder. Antallet boliger til leie på Finn.no fortsetter å stige. Til tross for dette ble gjennomsnittsleien i desember høy, sier daglig leder ved Utleiemegleren Asker og Bærum, Tom Anders Andersen, og fortsetter:

- Forklaringen er i hovedsak at det ble leid ut færre boliger enn i forrige måned, og at boligene holdt en høyere standard. For 3-roms leiligheter fikk vi den høyeste gjennomsnittsprisene for året, med en snittpris på 15.125 kroner. Dette er en svak oppgang fra november, men samtidig 11,1 prosent lavere enn i desember 2016.