An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Slik går leieprisene i Bergen, Stavanger og Trondheim

I Bergen var det rolig på leiemarkedet i desember. I Stavanger har prisene holdt seg stabile mens i Trondheim tar det lengre tid å få leid ut.

Bergen - Foto: NTB Scanpix

Bergen - Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
10. januar 2018 - 08.45

Det kostet i gjennomsnitt 9.340 kroner å leie en 2-roms i Bergen i desember, går det frem av en melding fra Utleiemegleren.

Sammenlignet med forrige måned i fjor, er det en nedgang på 5,2 prosent.

For en 3-roms kostet det i desember i snitt 11.796 kroner. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 5,5 prosent.

- I Bergen var det rolig på leiemarkedet i desember. Det er rekordmange utleieboliger på finn.no. Dette gir leietakere mye å velge i. Det er nok flere grunner til at det er så mange boliger til leie nå. En av dem er et noe mer avventende salgsmarked, der selgere opplever at de ikke får solgt boligen til ønsket pris og derfor velger å leie den ut en stund. I tillegg er det mange som har investert i utleiebolig de siste årene, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Stavanger

For en 2-roms kostet det i snitt 9.625 kroner i desember, dette er en oppgang på 7,7 prosent sammenlignet med forrige måned.

Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 13,1 prosent.

En 3-roms kostet i snitt 9.640 kroner per måned. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 7,5 prosent.

- Antall ledige utleieboliger på Finn.no har gått ytterligere ned. Prisen på 2-roms har gått opp denne måneden sammenlignet med forrige måned, mens prisene på 3-roms har gått ned. Når vi ser på året som helhet har leieprisene holdt seg stabile i 2017 sammenlignet med 2016, sier daglig ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Snittet for en 2-roms ligger i år på kr 8.771 per måned, som er kun tre kroner lavere enn snittet for 2016. Snittet for en 3-roms ligger i år på kr 10.980 per måned som er 1,2 prosent høyere enn snittet for 2016.

- Vi har også i siste halvdel av året sett en økende optimisme, og henvendelser fra flere av de store bedriftene i vårt område. Dette kombinert med relativt få antall ledige boliger tror vi vil bidra til at vi vil få en forsiktig økning i leieprisene i løpet av våren 2018, sier Hauge.

Trondheim

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 10.824kroner i desember, som er en oppgang på 6,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på tre prosent.

For en 3-roms var snittleien 11.625 kroner, dette er en nedgang på 14,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 15,1 prosent.

- Det er størst etterspørsel på 2–roms leiligheter, og det er her vi oppnår de beste prisene. Større leiligheter med flere soverom er tyngre å få leid ut til en god pris. Dette skyldes i hovedsak at den store massen av studenter, nå har god tilgang på studenthybler, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moan.

- Attraktive leiligheter sentralt med bra standard, oppnår fortsatt gode priser, men det tar litt lengre tid å få leid ut, fortsetter hun.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.