Eiendom

Vinter-OL i Sør-Korea påvirker det norske boligmarkedet

Christian V. Dreyer - Foto: Finansavisen

Christian V. Dreyer - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Stian Jacobsen
13. februar 2018 - 13.08

I forrige uke startet endelig OL i Sør-Korea. Idrettsfesten vil pågå frem til søndag 25. februar, noe som betyr at OL går over tre visningshelger.

Det gir utslag i det norske boligmarkedet.

- Vi merker en ganske stor OL-effekt. Flere av meglerne våre sitter på objekter de venter med å legge ut for salg til etter at OL er over. Vi ser at det blir roligere. Boligtilbudet blir nok lavere de neste helgene. Samtidig forventer vi at en del kjøpere vil ta OL-pause også, sier Grethe Meier, adm. direktør i Privatmegleren, til E24.

Hun registrerte det samme fenomenet under vinter-OL i Sotsji i 2014. 

- En viss effekt kan vi få, og det er heller ikke uvanlig at de største skimesterskapene preger boligmarkedet noe. Samtidig er jo folk på boligjakt selv om det er OL. Å legge visningen samtidig som herre- eller kvinnestafetten pågår, er ikke veldig god timing, sier Eiendom Norge-sjef Christian Vammervold Dreyer til E24.