Eiendom

Geving om bekymringen i boligmarkedet

Norges Eiendomsmeglerforbund er på kort sikt bekymret for at boligprisene i Oslo kan skyte fart mer enn ønsket.

Carl O. Geving - Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Carl O. Geving - Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
5. april 2018 - 13.41

- Det har vært et tydelig stemningsskifte i boligmarkedet de siste månedene med mange omsetninger og positiv prisutvikling i store deler av landet, men det er også områder på Sør- og Vestlandet hvor trenden den siste måneden har vært negativ, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving, i en kommentar.

Boligprisene opp

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser torsdag at boligprisene steg med 0,5 prosent i mars.

Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 0,2 prosent.

Av byene hadde Oslo sterkest oppgang med 1,7 prosent. Svakest utvikling hadde Kristiansand med en nedgang på 1,1 prosent.

Bekymret for Oslo-priser

- Antallet omsetninger viser at markedet er robust og at det god balanse, men at det også er klare geografiske forskjeller. Vi er på kort sikt imidlertid bekymret for at prisene i Oslo kan skyte fart mer enn vi ønsker, fortsetter Geving.

Han peker samtidig på usikkerheten knyttet til effekten av varslede renteøkninger og nyproduserte boliger som kommer inn i markedet i løpet av høsten.

- De aller fleste av oss er tjent med et forutsigbart boligmarked uten de store svingningene, ettersom dette både påvirker vår daglige situasjon og våre planer for fremtiden, sier Carl O. Geving.