Eiendom

Nå krever John Carew millioner

Eiendomskrangel gjør at rettssalen nå står for tur for John Carew.

John Carew. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

John Carew. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Artikkel av:  Redaksjonen
14. april 2018 - 10.51

(Finansavisen): Etter at salget av en bygård i Bygdøy allé til 126 millioner kroner falt gjennom, krever tidligere fotballproff John Carew og hans agent, advokat Per Arne Flod, nå 22,5 million­er i erstatning, skriver Finansavisen.

Tilbake i 2015 inngikk Carew og Flod en avtale med bergenseren Kjell Rennestraums eiendomsselskap Regnbyen Eiendom 2, der sistnevnte skulle kjøpe en bygård i Bygdøy allé 11 i Oslo. Men Rennestraum betalte aldri de 126 millioner kronene som ble avtalt for bygget.

Den tidligere fotballproffen og advokaten hans måtte derfor gjennomføre et dekningssalg av eiendommen, og ifølge avisen møtes nå partene snart i Oslo tingrett.

Fant ny kjøper

Rennestraum hevder ifølge papirer sendt inn til tingretten at det skal ha blitt gitt uriktige eller mangelfulle opplysninger om bygården før bud ble lagt inn og avtalen inngått. For eksempel skal korttidsutleien av flere leiligheter i bygget skjedd uten nødvendige tillatelser.

- Vi ønsker på nåværende tidspunkt ikke å kommentere saken siden den skal opp i retten, sier advokat Toralf Wågheim i Riisa & co, som representerer Rennestraum og Regnbyen Eiendom 2, til Finansavisen.

Carew og Flod kjøpte bygården i 2010 for 82 millioner kroner, men bestemte seg i 2015 for å selge, da det angivelig ble vanskelig for Carew å følge opp investeringen ettersom han på det tidpunktet bodde i London. 

Etter det første havarerte salget fant Carew og Flod en ny kjøper til eiendommen, og Øie Prosjektutvikling på Lillestrøm kjøpte bygården for like under 120 millioner kroner i juni 2016. Duoen krever derfor 7,2 millioner kroner som erstatning for differansen mellom de to summene, i tillegg til 15,3 millioner kroner i forsinkelsesrente på hele beløpet.

Advokat Ole Johan Stensli i Ro Sommernes advokatfirma, som representerer den tidligere fotballspilleren med agent, ønsker heller ikke å kommentere saken.