Eiendom

Norges dyreste på Finn.no

Vil ha 75 mill. for oppussingsobjekt

- Selges fortrinnsvis samlet, men vi får se hvordan interessen er, sier eiendomsmegler i Privatmegleren Allé , Ragnhild Misvær Stenbeck.

Foto: Privatmegleren Allé

Foto: Privatmegleren Allé

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
16. april 2018 - 15.38

«En sjelden perle av en villaeiendom samt stor ubebygget tomt/hage med tennisbane på Berg/UIlevål hageby», er beskrivelsen i annonsen på Finn.no.

Eiendommen i John Colletts allé 94, med et bruksareal på 336 kvadratmeter, er til salgs med en prislapp på 75 millioner kroner. For tiden er eiendommen den dyreste boligen til salgs på Finn.no.

- Her er det snakk om to eiendommer. Det er en flott enebolig, i tillegg til en ubebygget tomt på i overkant av 2,5 mål, som ligger i bakkant av denne eneboligen. Det selges fortrinnsvis samlet, men vi får se hvordan interessen er. Selger er åpen for flere muligheter, sier eiendomsmegler i Privatmegleren Allé , Ragnhild Misvær Stenbeck til Hegnar.no.

- Sannsynlig at den kan gå til en utbygger?

- Det er vel ikke umulig, svarer hun.

Totalt tomteareal er på 4,29 mål.

Foto: Privatmegleren Allé 

Tomt verdt 50 mill.

Ifølge eiendomsmegleren er det flere som har vist interesse, men med tanke på at boligannonsen ble lagt ut søndag, er det ingenting spesielt som utpeker seg foreløpig.

- Hva kan best forsvare prisantydningen på 75 millioner?

- Det er snakk om et område som viser seg å være et av de mer attraktive områdene for folk i alle aldre, barnefamilier særdeles med gangavstand til skole innenfor et område der det ikke er veldig mye trafikk. Godt tilbud av offentlig kommunikasjon. Et populært område.

- Det er heller ikke veldig ofte denne type eiendommer kommer for salg. Ullevål Hageby og Berg er vel kanskje noe av det som har vist seg de siste årene å ha vært blant det dyreste prismessig, til tross for mye eldre bebyggelse, sier Misvær Stenbeck.

Hun peker samtidig på sjeldenheten ved at en ubebygget tomt er til salgs i indre by.

- Hadde det kun vært snakk om huset, hadde det ligget på omkring 25 millioner kroner, og tomten i området rundt 50 millioner kroner. Den er tross alt på 2,5 mål.

Moderniseringsbehov

- Moderniseringsbehov er nevnt - det kan minne om et oppussingsobjekt?

- Jeg vil ikke karakterisere det som det, men det kommer jo selvfølgelig an på øye som ser. Huset er meget velholdt, med et bad fra 2012 og et bad fra 60-tallet. Og kjøkken fra 1965. Men det er et hus du kan flytte rett inn i, sier eiendomsmegleren og supplerer:

- Det man ikke kan, er å fortsette med den oljefyrte sentralfyringen i så veldig mange år til. Der må man over til renere brensel enn olje etter hvert.

Foto: Privatmegleren Allé 

Følger ikke salget

I annonsen er det spesifisert ulike eiendeler som ikke følger med i handelen; skulptur av tiur, smijernsport mot John Colletts allé, engelsk utelampe og tre lysstoper med porselenspæreholdere.

- De som selger er født og oppvokst i huset. Huset har vært i familien fryktelig lenge, avslutter Misvær Stenbeck til Hegnar.no.