Eiendom

225 boliger og velodrom i 2020

Hvis Conceptor Bolig og Norges Cykleforbund får det som de vil, går det mot bygging av velodrom og leiligheter i Asker neste år.

Illustrasjon: NSW/Rift Arkitektur.

Illustrasjon: NSW/Rift Arkitektur.

Artikkel av:  Redaksjonen
20. mai 2018 - 12.52

(Finansavisen): I vinter sikret Consto seg kontrakten for bygging av en velodrom til 210 millioner kroner i Sola kommune i Rogaland. Samtidig jobbes det intenst med å bygge en tilsvarende bane i Asker. I tilknytning til anlegget vil Conceptor Bolig oppføre 225 leiligheter i partnerskap med grunneier Einar Svinningen.

Kort vei til fjorden

Fra de nye leilighetene vil det ta bare fem minutter å sykle til Oslofjorden og Leangbukta. Til Oslo sentrum tar det knapt 25 minutter med bil.

- Vi håper å treffe med et ganske bredt boligspekter. Asker kommune stiller ganske strikte krav til boligsammensetningen, sier adm. direktør Lasse Skjelbred i Conceptor Bolig, til Finansavisen.

Conceptor Bolig regner med at snittleiligheten vil bli på 85 kvadratmeter, men synes ennå det er for tidlig å si noe om prisene.

- Dette er ikke langt fra sentrum, og det er gode solforhold og nær sjøen. Vi antar gode Asker-priser på leilighetene med denne beliggenheten, sier Skjelbred til avisen.

Midt i Asker sentrum selges nye leiligheter i det såkalte Wesselkvartalet ifølge avisen til drøyt 100.000 kroner pr. kvadratmeter. Mer perifer beliggenhet prises ned mot 60.000 kroner meteren.

Krevde velodrom

De siste dokumentene til førstegangs reguleringsbehandling ble sendt inn 14. mai, opplyser Hans Petter Guldbrandsen til Finansavisen. Han er styremedlem i Norges Cykleforbunds Kompetansesenter, et aksjeselskap som er etablert for å realisere velodromdrømmen i Asker. Boligene og velodromen inngår i samme reguleringsforslag.

- Forutsetningen fra kommunen var at om tomten skulle avsettes til boliger, så måtte det settes av plass til velodrom, sier Gulbrandsen.

Han håper å få lagt ut prosjektet på anbud etter sommerferien. Av 130 millioner kroner som trengs for å bygge velodromen, er det hittil sikret 95. Kapitalen stammer fra Asker og Røyken kommune – som sammen med Hurum blir én kommune i 2020 – samt spillemidler fra Norsk Tipping.

- Det er inngått en intensjonsavtale med kommunen om 30 års leie. Kommunen skal betale to millioner i årlig leie, og ha tilgang på indre bane. Dette blir en flerbrukshall, sier Gulbrandsen til avisen.