An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Selvaag-brødrene får ikke kjøpt eiendom

2,5 milliarder kroner brenner i lommen.

Frederik (t.v.) og Olav H. Selvaag. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen.

Frederik (t.v.) og Olav H. Selvaag. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen.

Artikkel av:  Redaksjonen
16. mai 2018 - 11.00

Det er gode tider for Selvaag-familien.

Selvaag Gruppen klarte ikke å kopiere milliardresultatet fra året før, men brødrene Olav H. og Frederik Selvaag kimser på ingen måte av 928 millioner kroner før skatt i 2017, skriver Finansavisen.

- Det var et lite knepp ned fra historisk rekord. Resultatet var bra i alle virksomhetene, og vi er veldig fornøyde, sier Frederik.

Broren trekker overfor avisen frem eiendom og bolig.

Heleide Selvaag Eiendom, som investerer i næringseiendom i og rundt Oslo, fikk et resultat på 325 millioner kroner før skatt. Børsnoterte Selvaag Bolig, som Selvaag Gruppen eier 54 prosent av, klokket inn 661 millioner kroner.

Familien bevilget seg et utbytte på 100 millioner kroner, fortsetter Finansavisen.

Ser få åpenbare kjøp

Virksomheten er nå fokusert på Stor-Oslo, men etter to større kjøp på Lysaker (Strandveien 12) og i Nydalen (Get-bygget) i fjor, jakter brødrene flere investeringseiendommer.

Men etter flere år med sterk prisstigning, er det ifølge avisen få kjøpsmuligheter som åpenbarer seg.

- Vi har en investeringskapasitet på 2-2,5 milliarder, men det er vanskelig å regne hjem kjøp. Det er få selgere i markedet, alle skal kjøpe. Og hvis det er noen som vil selge, er det vanskelig å bli enige om pris, sier Frederik.

Brødrenes erfaring stemmer ifølge Finansavisen godt overens med innrapporteringer fra næringsmeglere, som melder om langt lavere aktivitet i transaksjonsmarkedet enn på samme tid i fjor.

Penger i banken svir

- Det er en del som sitter på gjerdet og tenker at markedet er litt «fem på tolv», og at én dag må det kanskje snu. (...) Vi skal ha kapasitet til å sitte på gjerdet, men det er vondt å sitte med penger i banken også, sier Frederik med et smil.

- Vi vil sette pengene i arbeid, legger han til.

Broren Olav H. Selvaag mener ifølge avisen det er fåfengt å forsøke seg på presis timing.

- Vi er langsiktige. Det er ikke lett å vite om det snur i dag eller om fem år, men vi tror vi kan gjøre gode grep med eiendommene, sier han.

Har mye kunst også

Nestor og pappa Ole Gunnar Selvaag ble vurdert til 5,5 milliarder kroner da Kapital satte opp sin 400-liste i fjor høst.

Formuen ga ham en 37. plass på listen over Norges rikeste.

Utover eiendom pekte bladet da på familiens betydelige verdier innen privateid kunst.

Utvalgte verk fra samlingen blir for øvrig vist frem i sommer i en utstilling på Astrup Fearnley-muséet i Oslo.