An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Bygger boliger i Bergen for milliarder

Det satses voldsomt på boligbygging utenfor Bergen sentrum.

Profier skal bygge for en halv milliard kroner på Sandsli utenfor Bergen sentrum. Illustrasjon: MAKE UK

Profier skal bygge for en halv milliard kroner på Sandsli utenfor Bergen sentrum. Illustrasjon: MAKE UK

Artikkel av: Øystein Byberg
10. juni 2018 - 08.40

(Finansavisen:) I løpet av det siste året har boligbyggeren Profier, hvor investor Bjørn Rune Gjelsten er største eier, solgt eller overlevert boliger for 1,2 milliarder kroner i Bergen.

Profier samarbeider med Rema Etablering om Lagunetoppen ved Lagunen Storsenter, samt med LAB Entreprenør om Skiparviken på Nesttun.

Gjelsten-selskapet har dessuten alene et prosjekt i Sandviken i Bergen, Elsesro Brygge, hvor det er bygget 80 leiligheter.

Bybanen viktig

– Hva gjør Bergen så interessant for dere?

– Bergen har de siste årene hatt en god balanse mellom tilbud og etterspørsel på tomtesiden. Dermed er det markedsforståelse, utvikings- og salgskompetanse som avgjør om man treffer, og det liker vi. Særlig bybanen har åpnet opp nye tomteområder, sier Kristen Rikter-Svendsen, markedsansvarlig i Profier, til avisen.

Nå er boligbyggeren klar med enda et bergensprosjekt, på Sandslikollen. Dette ligger rundt 20 minutters kjøretur fra Bergen sentrum og i nærheten av bybanestopp.

Bygger ut gammel Statoil-tomt

På området hvor Statoils gamle hovedkontor i Bergen lå er det skilt ut en tomt som Profier kjøpte fra DNB Liv.
Det gamle Statoil-bygget eies fremdeles av DNB Liv.

På tomten skal Profier bygge 137 leiligheter med en samlet salgsverdi på rundt en halv milliard kroner, forteller Rikter-Svendsen.
– Vi har laget et robust prosjekt, med leiligheter fra 1,99 til 8,2 millioner. Kvadratmeterprisen ligger på opp mot 60.000 kroner i snitt, sier han til Finansavisen.

Flere satser i Bergen

Flere andre aktører satser i Bergen. Selvaag Bolig planlegger sammen med partnere å bygge rundt 800 boliger på Sandsli i Bergen, med en samlet salgsverdi på opp mot 2,5 milliarder kroner.

– Det er mange aktører på bane i Bergen, frykter dere høy konkurranse?

– Konkurransen om kundene i Bergen øker med avstanden til sentrum. På Sandsli er de fleste boligaktørene aktive og konkurransen er hard, men da må vi sørge for å være litt flinkere med prosjektutvikling, kvalitet og salgskompetanse for å vinne kundene, sier Rikter-Svendsen til Finansavisen.