Eiendom

Bygger boliger i Bergen for milliarder

Det satses voldsomt på boligbygging utenfor Bergen sentrum.

Profier skal bygge for en halv milliard kroner på Sandsli utenfor Bergen sentrum. Illustrasjon: MAKE UK

Profier skal bygge for en halv milliard kroner på Sandsli utenfor Bergen sentrum. Illustrasjon: MAKE UK

Artikkel av: Øystein Byberg
10. juni 2018 - 08.40

(Finansavisen:) I løpet av det siste året har boligbyggeren Profier, hvor investor Bjørn Rune Gjelsten er største eier, solgt eller overlevert boliger for 1,2 milliarder kroner i Bergen.

Profier samarbeider med Rema Etablering om Lagunetoppen ved Lagunen Storsenter, samt med LAB Entreprenør om Skiparviken på Nesttun.

Gjelsten-selskapet har dessuten alene et prosjekt i Sandviken i Bergen, Elsesro Brygge, hvor det er bygget 80 leiligheter.

Bybanen viktig

– Hva gjør Bergen så interessant for dere?

– Bergen har de siste årene hatt en god balanse mellom tilbud og etterspørsel på tomtesiden. Dermed er det markedsforståelse, utvikings- og salgskompetanse som avgjør om man treffer, og det liker vi. Særlig bybanen har åpnet opp nye tomteområder, sier Kristen Rikter-Svendsen, markedsansvarlig i Profier, til avisen.

Nå er boligbyggeren klar med enda et bergensprosjekt, på Sandslikollen. Dette ligger rundt 20 minutters kjøretur fra Bergen sentrum og i nærheten av bybanestopp.

Bygger ut gammel Statoil-tomt

På området hvor Statoils gamle hovedkontor i Bergen lå er det skilt ut en tomt som Profier kjøpte fra DNB Liv.
Det gamle Statoil-bygget eies fremdeles av DNB Liv.

På tomten skal Profier bygge 137 leiligheter med en samlet salgsverdi på rundt en halv milliard kroner, forteller Rikter-Svendsen.
– Vi har laget et robust prosjekt, med leiligheter fra 1,99 til 8,2 millioner. Kvadratmeterprisen ligger på opp mot 60.000 kroner i snitt, sier han til Finansavisen.

Flere satser i Bergen

Flere andre aktører satser i Bergen. Selvaag Bolig planlegger sammen med partnere å bygge rundt 800 boliger på Sandsli i Bergen, med en samlet salgsverdi på opp mot 2,5 milliarder kroner.

– Det er mange aktører på bane i Bergen, frykter dere høy konkurranse?

– Konkurransen om kundene i Bergen øker med avstanden til sentrum. På Sandsli er de fleste boligaktørene aktive og konkurransen er hard, men da må vi sørge for å være litt flinkere med prosjektutvikling, kvalitet og salgskompetanse for å vinne kundene, sier Rikter-Svendsen til Finansavisen.