An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Handelsbanken-økonom om boligmarkedet

Inntil vi ser noen klare dommedagstegn, tror ikke Marius Gonsholt Hov på noe markert fall i de norske boligprisene.

Foto: magnus rørvik skjølberg/Finansavisen

Foto: magnus rørvik skjølberg/Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
6. juni 2018 - 15.13

Før jul mente Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i Sparebank1 Markets, det var godt mulig med en prisnedgang på 30-40 prosent. Han tror fortsatt at realprisene på boliger kan falle 30-40 prosent, skrev DN mandag.

- Oppgangen har vart så lenge nå, at det er ingen som hører på meg lenger. En dag får profeten rett, men det kan ta veldig lang tid, sier sjeføkonomen, som nå ikke tør å spå når det snur, ifølge nettstedet.

Tror ikke på det

Et prisfall på 30-40 prosent tror ikke Marius Gonsholt Hov, seniorøkonom i Handelsbanken Capital Markets, på. Skal han være bekymret for et markert boligprisfall, må vi ha bak oss en periode hvor prisene har steget langt over det vi skulle forvente ut ifra fundamentale forhold.

«I så fall kan det når som helst punktere. Tilsvarende som når Per Ulv, i sin jakt på Bippe Stankelbein, oppdager tyngdekraften noen sekunder etter at grunnen har sviktet under føttene. Men det vi i Handelsbanken har vært tydelige på, er at prisene i 2016 ikke steg langt utover fundamentale forhold», skriver økonomen i et innlegg i avisen.

Inntil vi ser noen klare dommedagstegn, tror han ikke på noe markert fall i de norske boligprisene.