Eiendom

Forventer boligprisfall i juni

Meier venter prisnedgang

Boligstatistikk for juni slippes neste uke. Administrerende direktør i Privatmegleren venter prisnedgang.

Grethe W. Meier - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Grethe W. Meier - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
1. juli 2018 - 06.00

Onsdag neste uke får vi boligprisstatistikk for juni.

- Vi har hittil i 2018 sett en sterk oppgang i boligprisene i Oslo og en mer moderat vekst i resten av landet. Det blir spennende å se om denne trenden har fortsatt i juni, sier sjefen for Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, ifølge en melding.

Venter nedgang

Administrerende direktør i Privatmegleren, Grethe W. Meier, venter prisnedgang.

- Markedet svelger godt unna. Det er nesten overraskende å se hvor mange boliger som omsettes. Vi ender nok opp med cirka syv prosent flere salg i juni i år mot i fjor, sier Meier til Hegnar.no.

- Det er lagt ut svært mange boliger de siste månedene. Boligmarkedet fungerer slik at volum avler volum. Det har resultert i at enda flere er interessert i å vurdere ny bolig, fortsetter hun.

Juni er en måned der prisene normalt peker ned.

- Jeg forventer også i år at boligprisene vil falle noe i juni - både nasjonalt og i Oslo. Jeg tror vi vil se en prisnedgang på i overkant av én prosent, sier sjefen for Privatmegleren.

- Boligmarkedet følger på mange måter solen. Det blir stadig lysere fra januar, og rundt St. Hans blir det mørkere når det gjelder prisvekst. Den årlige prisveksten tas - normalt - ut de fem første månedene i året, legger Meier til.

Unormal høy

I Oslo har prisstigningen vært unormalt høy de siste månedene. Det neste halvåret forventer Meier at det vil stabilisere seg til mer ordinære nivåer.

- Selv om prisveksten avtar noe, tror vi at det vil være et godt marked utover året, med fin balanse i tilbud og etterspørsel generelt over hele landet. Og da blir det også mye mer forutsigbart for både boligselger og boligkjøper, sier hun.