Eiendom

Nejra Macic: - Boligprisene vil gå i dvalemodus til 2020

Makroøkonom Nejra Macic tror prisveksten for denne gang nærmer seg slutten.

Foto: magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen

Foto: magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
13. juni 2018 - 13.19

- Vi tror prisveksten for denne gang nærmer seg slutten, og at boligprisene frem til 2020 i beste fall vil være i dvalemodus. Vi mener det virker mer realistisk med nedgang fremover enn vekst, heter det ifølge Dn.no i en ny rapport fra Prognosesenteret som makroøkonom Nejra Macic vil presentere på NBBLs boligpolitiske konferanse onsdag.

For selv om utsiktene for norsk økonomi fremover er bedret, trenger ikke dét å være godt nytt for boligprisene.

- Utviklingen i bruktboligprisene fremover utgjør en stor usikkerhet og vil påvirke salget av nye boliger og igangsettingen. Boligprisene begynte å øke igjen i januar 2018 nominelt og sesongjustert i februar – etter sammenhengende nedgang siden april 2017. Vi venter at denne positive utviklingen vil fortsette et par måneder til, men så snur det, påpekes det ifølge nettstedet i rapporten.

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viste 5. juni at boligprisene steg 1,0 prosent i mai.

Justert for sesongvariasjoner var boligprisene opp 1,1 prosent.