Eiendom

Kjøpte oppussingsobjekt for 16,75 mill. i 2016

Øker prisen med nær 13 mill. - uten å ha løftet en finger

Fantaserer om prisdobling på Frogner. - Det er egentlig selgers sterke ønske, sier megler.

Foto: Privatmegleren Aveny

Foto: Privatmegleren Aveny

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård / Are Strandli
27. juni 2018 - 14.02

- Det er egentlig selgers sterke ønske om å oppnå den prisen. Han kan legge den i markedet og selge den hvis han får den prisen, sier partner og megler i Privatmegleren Aveny Espen Hordnes til Hegnar.no.

Leiligheten Hordnes snakker om ligger i Drammensveien 42, og har en prisantydning på hele 12,75 millioner kroner mer enn det selger måtte ut med for kun 2,5 år siden. Det er heller ikke gjort noen oppgraderinger i leiligheten etter at den ble kjøpt i begynnelsen av 2016 for 16,75 millioner kroner.

Nå vil selger ha 29,50 millioner kroner for leiligheten dersom et salg skal være aktuelt.

- Det er ikke gjort noe i leiligheten siden kjøpet, bekrefter megleren.

I annonsen på Finn.no står eierskifte oppført fra 17. januar 2017, men megler opplyser om at selger kjøpte leiligheten cirka et år før den ble tinglyst.

- Er det oppnåelig å selge for prisantydning?

- Jeg håper jo og tror det. Det er en unik leilighet med 310 kvadratmeter på samme flate, med en fantastisk takhøyde og alle originale detaljer. Området er populært, med sentral beliggenhet, svarer megleren, som ikke hadde vært fremmed for å legge seg i et noe lavere prisjikte.

Eldre standard

Leiligheten, som stort sett er av eldre standard, inneholder ifølge annonsen tre store stuer, alle med takhøye vinduer, dype vinduskarmer, ekstra takhøyde, rosetter og intrikat stukkatur. Hovedstuen og hjørnestuen har, som hovedsoverommet, originale peiser, og både hovedsoverom og hjørnestue har teppe på gulv og skyvedørsgarderobe.

I tillegg har leiligheten ytterligere to soverom, samt bibliotek, to bad, badstue, vaskerom og to wc-rom.

Det tilhører også mellomganger og forværelser, samt garderoberom, bod, kjølerom og et stort kjøkken.

«Når du skrider inn i entreen er den enorme takhøyden og spennende, profilerte paneldetaljer første tegn på boligens fordums prakt. Innvendig fremstår leiligheten som velholdt, men med behov for oppgradering for å møte dagens krav til standard», heter det i annonsen.

100.000 per kmv.

Dersom leiligheten blir solgt til prisantydning, tilsvarer dette en kvadratmeterpris på rett i overkant av 98.000 kroner.

- Det er høyere enn prisveksten, erkjenner Hordnes i Privatmegleren.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris på Frogner er 85.100 kroner, og området har opplevd et prisfall på åtte prosent det seneste året.

Det seneste kvartalet har imidlertid Frogner-prisene steget med tre prosent.