Eiendom

Splitter ny hytte på Tjøme kan bli revet

- Vår aksept ble gitt på feilaktige premisser.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
9. juni 2018 - 09.59

Elisabet Rui, avdelingsdirektør for miljø- og samfunnssikkerhet hos Fylkesmannen i Vestfold, er sjokkert over bildene av Clarksons-skipsmegleren Fridtjof Falcks splitternye hytte, som hun mener er langt fra den hytta Fylkesmannen godkjente i 2015, ifølge DN.

- Rivning kan være et aktuelt tiltak. Det vil være svært urettferdig dersom denne saken ikke skal få konsekvenser. Det har med rettssikkerheten å gjøre, sier hun til avisen.

«Søknadsteksten, tegninger og illustrasjoner, kommuneadministrasjonens vurderinger og arkitektens uttalelser på befaring i 2015, ga et helt annet inntrykk av hvordan fritidsboligen ville fremstå i terrenget, enn det som faktisk er situasjonen etter at fritidsboligen er bygget,» skriver Fylkesmannen i et krast brev til kommunen, ifølge avisen.

Bygningen skulle ifølge arkitekten og kommunen «gis et svært dempet inntrykk», «ligge inne i bakken» og «bli en del av omgivelsene». Resultatet er imidlertid en svært synlig konstruksjon, som på ingen måte «gir et svært dempet inntrykk» eller er «en del av omgivelsene».