Eiendom

Tungsolgt luksus:

Tungsolgt luksus på Gimletoppen

Ingen ville betale 42 millioner for den 283 kvadratmeter store leiligheten på Gimletoppen i Oslo, som ligger i første- og kjelleretasje. Etter å ha ligget usolgt i fem måneder tyr Norwegian Ground til priskutt.

Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen

Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen

Artikkel av: Ingvild Bruaset / Finansavisen
16. juni 2018 - 09.16

FINANSAVISEN: - Vi har jobbet med prosjektet i to år», uttalte daglig leder Frands Preben Frandsen i boligutviklingsselskapet Norwegian Ground til Finansavisen i januar. 

Han snakket om den 283 kvadratmeter store leiligheten i Thomas Heftyes gate 34 på Frogner i Oslo.

Norwegian Ground, som eies av Rune Arnhoff og hans to sønner Andreas og Christian Arnhoff, samt Ole Saxegard Andreassen, kjøpte leiligheten i 2015.
Selgerne var Søren Catho Bach Christensen og Torun Lian, som selv betalte 7 millioner for den tilbake i 2002.

Hva Norwegian Ground betalte ville ikke Frandsen kommentere, men etter det Finansavisen kjenner til ble den i mai 2015 lagt ut med prisantydning på 18,9 millioner kroner og den skal ha blitt solgt for rett over prisantydning.

Doblet prisen

Etter at Norwegian Ground hadde gjennomført en totaloppussing av leiligheten ble den lagt ut for salg på nyåret med en prisantydning på 42 millioner kroner.
Det ville i så fall tilsvart en kvadratmeterpris på 148.000 kroner, og mer enn en dobling fra prisen eiendomsutviklerne betalte.
Norwegian Ground mottok 15. november i fjor en ferdigattest på leiligheten.

På spørsmål fra Finansavisen om hvor mye som er brukt på oppussingen, svarte Frandsen i januar:
- «Der må vi nok foreløpig holde kortene litt tett til brystet, men det er snakk om betydelige summer».

Men til tross for det, er det åpenbart ingen som har vært villig til å betale 42 millioner kroner for det ferdige resultatet.
Selv om leiligheten blant annet markedsføres med heis i overskriften i annonsen på Finn, ligger den i første- og kjelleretasje.

At det er heis i bygget er trolig av større betydning for investor Christen Sveaas, som bor i topp­etasjen.

3,5 millioner i priskutt

Etter fem måneder er leiligheten fremdeles ikke solgt, og den er nå relansert på Finn etter et betydelig priskutt.

Nå er prisantydningen redusert til 38,5 millioner, som tilsvarer et priskutt på 3,5 millioner, eller 8,3 prosent.

Den nye prisen gir en kvadratmeterpris på 136.000 kroner.

Det er eiendomsmegler Jens Christian Killengreen i Nordvik & Partners som har salgsoppdraget sammen med Andre F. Aubert.

På spørsmål om hvordan responsen har vært og hvorfor prisen kuttes skriver Killengreen i en sms til Finansavisen at «det er blitt avholdt flere visninger for aktuelle kandidater. Vi har hatt god respons på leiligheten, men har ikke funnet den aktuelle kjøperen. Derfor er prisen justert».

– Prøver oss med justering

Finansavisen har også kontaktet Frandsen i Norwegian Ground for en kommentar til responsen på leiligheten og priskuttet.

Frandsen skriver i en epost at «responsen har vært veldig god, det har vært mange potensielle kjøpere på visning», og skriver videre at «det er vanskelig å prise denne typen unike prosjekter, vi forsøkte i samråd med megler å foreslå en pris som kunne treffe i markedet. Det har så langt ikke resultert i salg, og da prøver vi oss med en prisjustering som kanskje treffer bedre».

En pussighet med annonsen som nylig er lagt ut på Finn, er at det i den stund artikkelen skrives ikke er ett eneste bilde fra selve leiligheten.

Det er kun to oversiktsbilder fra Gimle-området i annonsen, hvorav det ene bildet er i svart hvitt hvor kun den aktuelle bygården er markert med farge.

I annonsen i januar lå det derimot en rekke bilder av leiligheten tilgjengelig, slik at man blant annet kunne observere vinduene og danne seg et inntrykk av hvordan leiligheten ligger i terrenget.

På spørsmål om hva som er grunnen til disse bildene nå er borte svarer Frandsen: «Vi er veldig stolte av planløsning, design og styling i leiligheten, men ønsker denne gang å fokusere på en av leilighetens hovedkvaliteter, nemlig den fantastiske beliggenheten på Gimletoppen, og det at det dreier seg om en hel etasje i en av Gimletoppens flotteste gårder».

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.