Eiendom

Disse boligene er det kamp om

Leie ut? Så mye kan du tjene.

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
6. juli 2018 - 09.18

- Det er høy aktivitet i leiemarkedet, og studentene har startet jakten etter attraktive leiligheter med sentral beliggenhet, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal, ifølge en melding.

Oslo:

Det kostet nå i snitt 9191 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en nedgang på 2,9 prosent sammenlignet med forrige måned.

Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en nedgang på 3,4 prosent.

For en 2-roms kostet det i snitt 12.260 kroner, noe som er en oppgang på 1 prosent sammenlignet med forrige måned.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 1,5 prosent.

En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i snitt 15.843 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 1,6 prosent.

Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,4 prosent.

- Vi har god respons på alle våre ledige objekter. Vi ser at det er høysesong for større boliger. Eneboliger og 3-4 roms leiligheter er det kamp om, sier daglig leder ved Utleiemegleren Majorstuen, Siri Anne Bernum Halck.

- Det har vært godt oppmøte på visninger og de fleste som henvender seg ønsker å leie den aktuelle boligen. Vi ser frem til en hektisk fellesferie og regner med stor pågang på boligene våre, fortsetter hun.

Det er ifølge daglig leder ved Utleiemegleren Frogner, Geir Skogheim full fart i leiemarkedet, og han venter stort trykk i hele sommer.

- Boliger med riktig pris samler mange interessenter på visning. Det er enklere å skaffe seg utleiebolig så lenge du er villig til å bo litt utenfor bykjernen. Er du på jakt etter drømmeboligen må du skille deg ut og vise interesse på visning, sier Skogheim.

Bergen:

Det kostet i gjennomsnitt 11.168 kroner å leie en 2-roms i Bergen. Sammenlignet med forrige måned, er dette en oppgang på 6 prosent.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,2 prosent.

Det kostet i gjennomsnitt 13.579 kroner å leie en 3-roms i Bergen. Sammenlignet med forrige måned er det en oppgang på 4,7 prosent.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 4,8 prosent.

- Nå er høysesongen på leiemarkedet her og vi opplever jevnt over god respons på de fleste annonsene vi legger ut. Det har vært en økning på annonserte boliger på ca. 9,5 prosent siden begynnelsen av mai og en økning på hele 16,2 prosent siden utgangen av juni i fjor, sier daglig leder ved Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Normalt veier den økte etterspørselen etter leieboliger om sommeren opp og vel så det for økningen på tilbudssiden. Antallet boliger til leie holder seg stabilt sammenlignet med for en måned siden, noe som tyder på at markedet også i år tar bra unna det økte utbudet av leieboliger i denne perioden.

- All erfaring tilsier at det blir høy temperatur på leiemarkedet i Bergen også de kommende 2-3 månedene. Den mest hektiske tiden pleier å være fra rundt midten av juli og frem til begynnelsen av september.

I midten av juli får studentene vite hvilket studium de kommer inn på, noe som pleier å markere startskuddet for de aller mest hektiske ukene på leiemarkedet.

- Hvis man skal leie bolig i Bergen fra høsten av, vil det absolutt være en god ide å begynne se seg om etter noe nå før det blir enda flere om beinet, sier Hove.

- Vi opplever jevnt over bra etterspørsel etter de fleste boligtyper, bortsett fra for boliger i de høyeste prisklassene. Der er det mindre interesse for tiden. Som alltid er det mest respons på annonser for sentralt beliggende 2- og 3-roms leiligheter, fortsetter han.

Stavanger:

Det kostet i gjennomsnitt 9662 kroner å leie en 2-roms i Stavanger. Sammenlignet med forrige måned, er dette en oppgang på 1,7 prosent.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 4,9 prosent.

En 3-roms kostet i snitt 12.045 kroner per måned. Sammenlignet med forrige måned er det en nedgang på 4,7 prosent.

Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 10,2 prosent.

- Det er fortsatt rift om eneboliger med høy standard i de populære områdene og vi har oppnådd meget gode priser i dette segmentet. Generelt kan vi si at det er flere potensielle leietakere på visning på de fleste objekter, sier daglig leder ved Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge.

Trondheim:

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsnitt 10.711 kroner, som er en oppgang på 0,1 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,9 prosent.

For en 3-roms var snittleien 12.668 kroner, dette er en oppgang på 3,6 prosent fra måneden tidligere.

Sammenlignet med samme måned i fjor er det en nedgang på 8,3 prosent.

- Til tross for høysesong i Trondheim preges markedet av mange boliger til leie, sier daglig leder ved Utleiemegleren Trondheim, Solveig Hjallen Moen.

Best pris får man for 2-roms leiligheter, sentralt med god standard. Her er etterspørselen god.

- Prisene på 3-roms har gått noe ned, en del av årsaken er at det er mange flere små 3-roms på markedet. Vi leier ut 3-roms helt ned i 43 kvadratmeter, sier Hjallen Moen.

- Det er essensielt for å få leid ut denne sommeren, at man priser riktig. Ligger boligen ut i markedet med litt for høy pris, får man ikke leid ut, fortsetter hun.