Eiendom

Varsler 760 nye boliger i Stavanger

Skanska solgte seg ut i Jåttåvågen.

F.v. finansdirektør Ketil Petterson (Base Bolig), markedssjef Roy Klungtvedt (INEO Eiendom), prosjektutvikler Kristin Ytredal (Base Bolig) og prosjektleder Robert Salvesen (INEO Eiendom). I bakgrunnen Gandsfjorden og Lifjell. Foto: Base Bolig/INEO Eiendom.

F.v. finansdirektør Ketil Petterson (Base Bolig), markedssjef Roy Klungtvedt (INEO Eiendom), prosjektutvikler Kristin Ytredal (Base Bolig) og prosjektleder Robert Salvesen (INEO Eiendom). I bakgrunnen Gandsfjorden og Lifjell. Foto: Base Bolig/INEO Eiendom.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
4. juli 2018 - 15.30

Base Bolig og INEO Eiendom har overtatt aksjene i Jåttå Utbyggingsselskap (JUS) fra Skanska Eiendomsutvikling og lokale grunneiere, går det frem av en pressemelding.

Overtakelsen har virkning fra 3. juli 2018.

- Her skal vi skape både flotte utsiktsleiligheter, rekkehus og aktivitetsbaserte boligfelt. Vi skal lage en destinasjon som skal bli attraktiv for hele byen, ikke bare for dem som bor der, sier Alfred Ydstebø, administrerende direktør i Base Gruppen, i en kommentar.

Totalt 760 boliger

Oppkjøpet omfatter ifølge meldingen et sentralt utviklingsområde som ligger like ved både bussvei og regionens kanskje viktigste kollektive knutepunkt, Jåttåvågen stasjon. 6-8.000 arbeidsplasser er i umiddelbar nærhet, med rundt to kilometer til UiS og det nye universitetssykehuset.

Hele området er på cirka 330 mål, hvorav JUS eier 153 av dem. 66.000 bruksareal med boliger er planlagt, fordelt på 760 boenheter.

Skanska og Base/INEO har allerede samarbeid i regionen på flere andre prosjekter.

- Salget er en justering av tomteporteføljen i takt med selskapets strategi. Vi er nå på jakt etter mer sentrumsnære prosjekter i Stavanger og Sandnes. Det gode samarbeidet med Base fortsetter gjennom å utvikle boligeiendommen Kulimport i et joint venture. I tillegg har Skanska samarbeidsavtaler i Havneparken i Sandnes og høyhuset i Knud Holms gate 8 i Stavanger, sier konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik.

Første trinn i høst

Utbyggingen har et tidsperspektiv på 8-12 år, men det første delprosjektet (Husene i skogen) på 96 leiligheter vil komme ut i markedet allerede til høsten.

Utviklingsområdet ligger vest for Jåttåvågen, på sørsiden av Diagonalen med Stavangers nest høyeste punkt, Jåttånuten (138 meter over havet) i bakkant. Avstandene til idrett, skoler, barnehager og friluftsområder er korte.

- Prosjektet er i tråd med planene for selskapets ekspansjon de neste ti årene. Vi legger vekt på gode og fremtidsrettede boliger, med store sosiale områder. Jåttå er en bydel i vekst og ligger tett på den viktige kollektivaksen mellom Stavanger og Sandnes, sier markedssjef Roy Klungtvedt i INEO Eiendom.

Les mer her.