Eiendom

- Boligprisene vil ikke redde folk nå

Kredittsjef Endre Jo Reite ser økt risiko for boligtap.

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.

Foto: Magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen.

Artikkel av: Øystein Byberg
4. oktober 2018 - 08.35

Kredittsjef Endre Jo Reite i Sparebank 1 SMN mener risikoen ved boligkjøp vil øke når det ikke forventes store prisendringer, skriver DN. De som er usikre på hvor lenge de vil bli boende i boligen de vurderer å kjøpe anbefales å tenke seg ekstra godt om.

Han mener man bør bo i boligen i fire-fem år før månedlig innsparing veier opp for kjøps- og salgskostnader.

- Tusenlappene du eventuelt taper på å utsette boligkjøpet blir liten sammenlignet med å måtte betale fire-fem prosent av boligens verdi i kjøps- og salgskostnader uten å ha spart dette inn ved å bo lenge nok i boligen, sier Reite til avisen.

- Boligprisene har reddet mange som har gjort feil før. De vil ikke redde folk nå, sier kredittsjefen.