Eiendom

Tar boligprisfallet med knusende ro

Supermegler skal selge fire boliger i Oslo for nær 400 mill.

  

Frogner sett fra vestsiden av Frognerkilen. Foto: Iván Kverme.

Frogner sett fra vestsiden av Frognerkilen. Foto: Iván Kverme.

Artikkel av: Are  Strandli
6. desember 2018 - 11.16

- Nei, det er kun en marginal endring og ingen dramatikk det. Egentlig er det som forventet.

Partner og eiendomsmegler Jan Fredrik Bonde i Sem & Johnsen lot seg absolutt ikke overraske over onsdagens statistikk for boligprisene som viste et fall i Oslo på 0,7 prosent i november.

Snarere tar han tallene med knusende ro.

- Jeg opplever helt klart markedet som et normalmarked. Det er greit utbud, det er kjøpere og det er interessenter, sier han til Hegnar.no.  

Det samme synet har han også på markedet over nyttår.

- Det er ingenting som tyder på at det skal bli noe ubalanse. Det er mange leiligheter som ikke har blitt solgt som kommer ut igjen i markedet, men det er som det alltid pleier å være.

- November er stort sett en rolig måned når det gjelder transaksjoner på eiendom, fastslår han.

Sterkt luksussegment

Bonde er omtalt som Sem & Johnsens supermegler i luksussegmentet, og spesielt dét segmentet mener han utpeker seg positivt om dagen.

- Jeg har selv solgt eiendommer i prisklassen 3-50 millioner kroner og en til den dobbelte prisen, så i det aller høyeste prissjiktet er markedet svært velfungerende. Der er utfordringen at de som kjøper i det segmentet ikke må noen ting. Da må du treffe både på beliggenhet, behovet og prisingen, sier han.

Ifølge eiendomsmeglerforetakets hjemmesider, kommer det snart for salg en bolig med en prisantydning på 100 millioner kroner på Frogner.

Utover at det er en enebolig på 831 kvadratmeter, er det ikke mye informasjon Hegnar.no klarer å lokke ut av Bonde.

- Kan du fortelle litt mer om den?

- Nei, det kan jeg ikke akkurat nå, svarer Bonde.

Kan selge for nær 400 mill.

Selv om han ikke vil utdype mer om den konkrete boligen, letter den erfarne megleren imidlertid litt på sløret om hva han ellers kan tilby boligkjøpere med dype lommer.

Frogner-boligen til 100 mill. er nemlig ikke den dyreste han har for salg.

- Jeg kan fortelle deg at jeg nå i det øvre segmentet har en ute til 125 millioner, den nevnte til 100 millioner, en til 65 millioner og en til 85 millioner, også har jeg solgt tre til 50 millioner kroner, forteller han.

Dersom de fire dyreste boligene går til prisantydning, vil han ha solgt syv eiendommer for 525 millioner kroner i løpet av relativt kort tid. De fire som nå er til salgs har en samlet pris på 375 millioner kroner.

Jan Fredrik Bonde. Foto: Sem & Johnsen.