Eiendom

Begynte på jobb 04.00 for å kjøpe egen bolig

Per Vittersø (27) kjøpte sin første leilighet for to år siden i Halden. Veien til boligdrømmen var imidlertid utfordrende.

Foto: Akkaradet Bangchun / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Akkaradet Bangchun / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
11. februar 2019 - 07.10

- Jeg tok restaurant- og matfag på videregående fordi jeg var skolelei og ville gjøre noe praktisk. Men fort oppdaget jeg at jeg fikk et «spareforsprang». Som lærling begynte jeg å tjene penger med én gang, og unnslapp all studiegjeld, sier Per Vittersø (27) til DN.

Han opprettet to BSU-kontoer da han startet som lærling, i tillegg til å ta flere overtids- og helligdagsvakter på bakeriet på Nøtterøy i Tønsberg. Etter å ha jobbet fast på bakeriet i to år, begynte Vittersø på en bachelor i regnskap og revisjon, skriver avisen.

- Det første studieåret jobbet jeg hver morgen klokken 04 til 07.30, før jeg dro på forelesning. I tillegg jobbet jeg fullt hver sommer. Jeg visste at det måtte til hvis jeg skulle klare å spare egenkapital mens jeg studerte. Etter studiene fikk jeg da kjøpt egen leilighet, sier Vittersø til DN.

Professor i samfunnsøkonomi, Mari Rege, er imponert over Vittersø, men mener ifølge avisen at vi må tenke på muligheter som gjør det enklere for førstegangskjøpere, som ikke får foreldrehjelp, til å komme seg inn på boligmarkedet.

- De barrierene han har stått overfor er noen helt andre enn unge som har hatt foreldrene i ryggen. Hvis det er dette som må til for at unge skal kjøpe bolig uten foreldre, så er det nok litt mye å kreve, sier Rege til avisen.