Eiendom

Boligkjøper svindlet: - Ikke min håndskrift

- Det var ikke veldig profesjonelt gjort.

Foto: Jirapong Manustrong / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Jirapong Manustrong / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
7. mars 2019 - 09.49

- Vi har kjøpt et bygg med en leiekontrakt som viser seg å være falsk, skriver advokat Sverre Bragdø Ellenes i en tekstmelding til DN. Han er nåværende styreleder i selskapet som eier et leilighetsbygg i Gabriel Tischendorfs like utenfor Bergen.

Bygget ble, sammen med eierselskapet, ifølge avisen solgt i fjor av et selskap tilknyttet den bedragerisiktede eiendomsinvestoren Eirik Bysheim Hokstad (37) i det nå konkursrammede eiendomsselskapet Sorbonne.

- Jeg så med en gang at det lignet vår leiekontrakt, men med flere forskjeller: Det var endret dato for når leieforholdet utløp, prisen var økt litt, datoen for signering var endret og underskriften var ikke min, sier avdelingssjef for arealkoordinering i Helse Bergen, Gro Jofrid Aarli til DN.

Mens den reelle kontrakten løp til 1. april i år, viser den nye kontrakten ifølge avisen en utløpsdato i 2027, med 100.000 kroner høyere årlig leie enn dagens kontrakt. Det hadde gitt de nye eierne 9,6 millioner kroner i leieinntekter over de åtte neste årene. 

- Det helt store var at mitt navn ikke var undertegnet av meg - alle som kjenner meg kan se at det ikke var min håndskrift. Det var ikke veldig profesjonelt gjort. Dette måtte jo bli oppdaget på et vis - vi skulle jo flytte ut lenge før datoen som var angitt i den falske kontrakten, sier Aarli til avisen.

DN har rettet flere intervjuforespørsler til Eirik Bysheim Hokstad, som ikke vil stille til intervju. Han har ikke besvart skriftlige spørsmål eller kommentert opplysningene i saken. Hans forsvarer Erik Ulvesæter i advokatfirmaet Elden har heller ikke besvart DNs henvendelser.