Eiendom

Her har boligprisene falt 12,6 prosent

Boligprisene steg i tre av de største byene og falt i tre andre i februar. Stavanger henger etter på 6. året

Illustrasjonsfoto: Foto: Tomas Alf Larsen / Scanpix

Illustrasjonsfoto: Foto: Tomas Alf Larsen / Scanpix

Artikkel av: Stein Ove Haugen
5. mars 2019 - 12.39

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene i Norge steg med 0,5 prosent i februar.

Justert for sesongvariasjoner var boligprisene uendret i februar.

Boligprisene steg i Oslo (1,1%), Trondheim (1,2%) og Tromsø (1,3%), mens de falt i Bergen (-1,9%), Kristiansand (-1,0%) og i Stavanger med omegn (-1,1%).

Ned 12,6 prosent

Stavanger hadde en sterk januar, med en oppgang på 2,8 prosent, mot landssnittet på 2,7 prosent, men i februar var det tilbake til det som har vært regelen de siste årene, med en nedgang på 1,1 prosent.

Stavanger har utmerket seg negativt i mange år og er ned 8,1 prosent de siste fem årene, viser boligprisstatistikken til Eiendom Norge. Siden toppen i april 2013 har boligprisene i Stavanger falt med 12,6 prosent.

Til sammenligning har boligprisene i Oslo, som er det andre ytterpunktet, steget med 50 prosent de siste fem årene. Og i hele landet har boligprisene i snitt steget med 29,5 prosent.

Lang formidlingstid

Boligene gikk i snitt 2,3 prosent under takst og det tok i tillegg 88 dager i snitt å få solgt en bolig i Stavanger i februar. Det siste var dog en klar forbedring fra januar, da formidlingstiden var 104 dager.

Bare en by og et område hadde likevel lengre formidlingstid i februar; Kristiansand med 99 dager og Agder og Rogaland med 120 dager i snitt.

For hele Norge var gjennomsnittlig formidlingstid i februar 61 dager, mens det i Oslo var 30 dager og i Fredrikstad/Sarpsborg bare 28 dager.

Se også: - Det kan vi ta et hvilket som helst veddemål på

Boligprisene i noen store byer i Norge. Endringene beregnes på månedsbasis. Vi sammenlikner inneværende måned med forrige måned, månedene for ett år siden, fem år siden og ti år siden. Indeksene for del-områder er beregnet med glatting og de-glatting. Kilde: Eiendom Norge