Eiendom

Her har boligprisene i Norge aldri vært høyere

Med en oppgang i boligprisene i Norge på 4,4 prosent siden nyttår har flere byer hentet inn igjen fallet og satt nye rekorder. Siden 2003 har boligprisene stort sett gått opp, opp og opp.

Datakilde: Eiendom Norge

Datakilde: Eiendom Norge

Artikkel av: Stein Ove Haugen
7. mars 2019 - 15.30

Boligprisstatistikk fra Eiendom Norge, Finn.no og Eiendomsverdi viser at boligprisene steg med 0,5 prosent i februar.

Justert for sesongvariasjoner var boligprisene uendret.

Siden nyttår har boligprisene i Norge steget med 4,4 prosent og de siste 12 månedene har boligprisene i Norge steget med 3,0 prosent. 

Da ligger boligprisene i Norge i snitt bare 0,3 prosent under den tidligere rekorden, som i følge statistikken til Eiendom Norge er fra mai 2018.

Bodø i tet i år

Den sterkeste prisoppgangen i år har kommet i Nord-Norge, og i Bodø og Tromsø har boligprisene steget med henholdsvis 8,2 og 7,8 prosent siden nyttår - til ny all-time high i begge byene.

De to byene i Nord-Norge var imidlertid ikke alene om å sette ny rekord i februar. Boligprisene i Tønsberg med Færder, Fredrikstad/Sarpsborg og i Asker/Bærum har heller aldri vært høyere enn i februar.

I Drammen med omegn var boligprisene i februar dessuten bare helt marginalt under rekorden fra mai 2018, og det samme gjelder for Hamar med Stange. Og det er ikke langt opp til ny rekord i Oslo eller Porsgrunn/Skien heller.

Oslo på topp

Oslo er for øvrig den byen med sterkest oppgang i boligprisene siden Eiendom Norge startet målingene sine i januar 2003 - opp hele 204,6 prosent. Nærmest kommer Drammen med omegn, Tromsø med omegn og Bodø med Fauske.

I den motsatte enden henger Stavanger med omegn fortsatt etter, og her ligger boligprisene fremdeles 12,6 prosent under rekorden fra april 2013. Stavanger er også den eneste byen med nedgang i boligprisene de siste 12 månedene. Oppgangen siden 2003 er på 153,8 prosent, mens snittet for hele landet er på 164,4 prosent i samme tidsrom.

Se også: - Det kan vi ta et hvilket som helst veddemål på