Eiendom

Ivar Tollefsen fortsetter å styrke laget

Henter digital direktør fra inkasso.

Ivar Tollefsen. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen.

Ivar Tollefsen. Foto: Håkon Sæbø/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
2. april 2019 - 09.05

Cathrine Klouman er ansatt som digital direktør i Fredensborg AS, skriver selskapet selv i en pressemelding.

56-åringen kommer fra jobben som driftsdirektør i kreditthåndterings- og inkassoselskapet Intrum AB, en stilling hun har hatt siden 2017.

- Med store ambisjoner, betydelig investeringsvilje og engasjerte ledere og kommende kolleger, er dette en av de mest spennende mulighetene i Norge. Dette kunne jeg ikke si nei til, sier Klouman i en kommentar.

Hun begynner i sin nye jobb allerede i juni.

- Vår ambisjon er å bli like mye et teknologiselskap som et eiendomsselskap. I Cathrine får vi en person med en sterk evne til å se og kommunisere hvordan digitalisering kan og bør bli brukt til å forbedre forretningsprosesser, kundeopplevelser og arbeidsglede for ansatte, sier Fredensborg-eier Ivar Tollefsen.

Mange nye hoder

Rekrutteringen av Klouman føyer seg inn i rekken av sentrale nyansettelser til Fredensborg.

Entra-sjef Arve Regland begynner som finansdirektør etter sommeren, tidligere Solon-sjef Andreas Martinussen er ny leder for Fredensborg Fritid AS, mens Christian Fladeland (tidligere Colliers i Danmark) er ny leder av Heimstadens investeringsavdeling.

Fredensborg AS er morselskapet i Fredensborg-konsernet, som eier mer enn 50.000 leiligheter i Skandinavia, Tyskland og Nederland gjennom Heimstaden AB. De andre forretningsområdene er Fredensborg Fritid (eid 85/15 med Andreas Martinussen), Fredensborg Bolig (eid 50/50 med Tollef Svenkerud) og Utleiemegleren AS (eid 50/50 med gründerne).

Norges 12. rikeste

Ivar Tollefsens formue ble vurdert til 19,6 milliarder kroner da Kapital i fjor høst satte opp sin årlige liste over Norges 400 rikeste.

Det ga eiendomsinvestoren en 12. plass på listen.

Formuen hans hadde da blitt jekket opp fra 18,2 milliarder kroner i 2017.

Mer om Kapitals 400 rikeste finner du her.