Eiendom

ASKER/ENGELSRUD - Idyllisk beliggende enebolig på et høydedrag - Dobbeltgarasje - Innholdsrikt - Meget barnevennlig villaområde i blindvei - Solrik tomt - 4 soverom og 2 bad - Kort vei til idrettsplass, badevann og skole - Barnehage i umiddelbar nærhet

ASKER/ENGELSRUD - Idyllisk beliggende enebolig på et høydedrag - Dobbeltgarasje - Innholdsrikt - Meget barnevennlig villaområde i blindvei - Solrik tomt - 4 soverom og 2 bad - Kort vei til idrettsplass, badevann og skole - Barnehage i umiddelbar nærhet
Solgt

Fakta

 • Engelsrudlia 45
 • Primærrom
  190
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  8 000 000 ,-

Omkostninger

8 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
203 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
216 072,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 216 072,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  190
 • Tomt
  1145

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter i 2017: Kr. 7.930,- (feiing, vann, avløp og renovasjon)
Vedlikeholdsfond Engelsrudlia Veilag: Kr. 1.500,- pr. år.
Kontingent Engelsrud Vel: Kr. 300,- pr. år (brøyting av felles adkomstvei)
Eiendomsskatt: Det er ikke eiendomsskatt i kommunen

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

- Frittliggende, innholdsrik enebolig
- Idyllisk og skjermet beliggende på et høydedrag
- Meget barnevennlig og rolig villaområde i blindvei

- Solrik, eiet tomt på ca. 1.145 kvm
- Pent opparbeidet hage og markterrasse
- Dobbeltgarasje

- Hyggelig stue/spisestue med peis
- Stort spisekjøkken
- Vaskerom med ytterdør/"sportsinngang"
- 4 soverom og 2 bad/wc

- Umiddelbar nærhet til barnehage
- Kort vei til idrettsplass, badevann, skoler m.m.

Beliggenhet

Frittliggende enebolig med flott og naturskjønn beliggenhet på et høydedrag i et stille og meget barnevennlig boområde på Engelsrud. Eiendommen ligger skjermet til innerst i privat stikkvei fra Engelsrudlia. Et idyllisk område med villabebyggelse.

Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til Engelsrud barnehage (i Nordvannslia 29) samt kort vei til både badevann og fotballbane (DIF-banen hvor Dikemark idrettsforeningen har et godt aktivitetstilbud rettet mot barn/ungdom). I tillegg byr Kjekstadmarka på fantastiske turmuligheter sommer som vinter.

Kort vei også til barneskole, rideskole og matbutikk.
Nærmeste bussholdeplass er i Grobråtenveien/Dikemarkveien.
Kort kjøretur til Asker sentrum med et godt utvalg av forretninger, servicetilbud, togstasjon m.m.

Innhold

1. etasje bta/bra/p-areal/s-areal 167/152/149/3 kvm:
Omfattes av primærrommene (149 kvm):
Entré, gang, stue/spisestue med peis, stort kjøkken/spisekjøkken, vaskerom med ytterdør/"sportsinngang", mellomgang, 3 soverom, bad/wc, gjeste-wc. Omfattes i tillegg av sekundærarealet (3 kvm): Bod/matbod

Fra stuen/spisestuen er det utgang til terrasse og hage.

2. etasje/loftetasje bta/bra/p-areal 46/41/41 kvm.
Omfattes av primærrommene (41 kvm):
Loftstue, dusjbad/wc, gang, gjesterom/soverom.
I tillegg flere sidekott/skap.

Frittliggende dobbeltgarasje på 33 kvm BRA.

Byggemeldte tegninger er kontrollert og følgende nevnes: Det er ikke funnet avvik mellom byggemeldt tegning for 1. etasje (stemplet Asker Bygningsvesen 12.09.1990) og dagens rombruk/planløsning. Så vidt megler kan se foreligger det ikke i kommunens arkiv byggemeldt tegning for 2. etasje/loftetasje fra 1990 da etasjen opprinnelig ble byggemeldt som uinnredet areal/bod (åpent rom over hele grunnflaten). 2. etasjen/loftetasjen ble dog innredet fra selgers side i 1999 og megler har i kommunens arkiv funnet "tillatelse til enkle tiltak omgjøring (nytt bad)" fra 1999 (vedtak: Iht. plan og bygningslovens paragraf 93 og 95 godkjennes søknaden med tegninger, kart og beskrivelser). På tegningen for 2. etasjen/loftetasjen (stemplet Asker kommune Bygnings- og reguleringssjefen) vedlagt tillatelsen, er arealet som i dag er innredet som soverom beskrevet som gjesterom. På tegningen kan det synes som om det er påført "arb/gang" for det arealet som i dag er innredet som loftstue. Det er ikke funnet øvrige dokumenter som bekrefter godkjent bruksendring av arealer i 2. etasjen/loftetasjen.

Det gjøres oppmerksom på at takstmanns oppmålinger gjøres etter dagens bruk.

Standard

Frittliggende, hyggelig og innholdsrik enebolig med idyllisk beliggenhet.

Boligen har god planløsning fordelt på 2 plan (1. etasje samt innredet loftetasje).

Boligen har i hovedsak original standard fra 1991 og 1999, dog ble toalettrommet i 1. etasje oppgradert og innvendige overflater i boligen i stor grad nymalt i 2018. Noe modernisering kan påregnes inkludert bad/våtrom.

Varmekabler i gulv i stue, spisekjøkken, gang, begge bad og ett soverom.

1. etasje:

Entré/vindfang med skyvedørsgarderobe.

Stor og hyggelig stue/spisestue med peis.
Fra stuen/spisestuen er det utgang til dels overbygget terrasse og hage.

Stort spisekjøkken med innredning fra byggeår med eik rustikke fyllingsdører, flislagte benkeplater. Dobbel kum. Ventilator i fritthengende hette. Integrert stekeovn, induksjonstopp og kjøleskap (stekeovn og koketopp fra 2014). Oppvaskmaskin fra 2015. Nytt blandebatteri i 2018. Noe slitasje på kjøkkeninnredningen. Sprekk i enkelte fliser på benkeplatene. Dels noe heng i dører/hengsler.

3 fine soverom med garderobeskap.

Bad/wc med innmurt badekar, dobbel servant på skapseksjon og toalett. Ventil i yttervegg i tillegg til avtrekk. Nytt blandebatteri på badekaret i 2018. Badet er fra byggeåret med mangelfulle membranløsninger sammenlignet med dagens anbefalte løsninger. Tidligere lekkasje gjennom vegg ved badekaret til soverom vegg i vegg (lekkasjen er kun midlertidig tettet med silikon i fuge). Oppgradering av badet må/bør påregnes.

Vaskerom med ytterdør/"sportsinngang".
Vaskerommet har vaskekum og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate. Sluk i rommet. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter. Ny bereder i 2014. Vaskerom fra byggeåret med mangelfulle membranløsninger sammenlignet med dagens anbefalte løsninger for våtrom. Felt med bom i gulvfliser.

Gjeste-wc med toalett og servant på skapseksjon.
Toalettrommet ble oppgradert i 2018 med nytt gulvbelegg, nymalte overflater og nytt sanitærutstyr

2. etasje/loftetasje:

Stor loftstue med hyggelig utsyn.

Gjesterom/soverom. Garderobeskap i gjesterommet.

Flere faste/integrerte skap/kott i etasjen.

Dusjbad/wc med dusj, servant på skapseksjon og toalett. Avtrekk. Innfelt rørskap i vegg. Ny servant/servantskap i 2018. Dusjbadet ble bygget i 1999. Noe skjolder på veggfuger i dusjhjørnet.

Diverse:

Overflater innvendige gulv:
Hovedsakelig parkett. Belegg på gjeste-wc. Fliser på badene, i vaskerom, entré og bod. Generelt noe overflateslitasje og noe skjolder på parkettgulvene. Felt med fuktskade/svelling på parkett i det ene soverommet (grunnet tidligere lekkasje fra bad som ligger vegg i vegg). Felt med bom/løse fliser på vaskerommet. Enkelte gliper i parkettskjøter på kjøkkenet.

Overflater på innvendige vegger:
Hovedsakelig malte plater/flater. Malt strie. Brystningspanel/tapet i gang/trapperom. Behandlet panel. Fliser på begge bad. Sparklede/nymalte overflater i alle soverom i 1. etasje + kjøkken. Noe overflatebehandling for øvrig som normalt ved eierskifte kan påregnes.

Overflater på innvendig himling:
Hovedsakelig malte plater og panel. Hovedsakelig nymalte himlinger i 1. etasje. Noe overflatebehandling for øvrig som normalt ved eierskifte kan påregnes.

Innvendige dører:
Malte fyllingsdører. Skyvedør til kjøkkenet.

VVS-installasjoner:
Originalt røranlegg med senere supplering i bad i 2. etasje. Takstmannen har ikke kompetanse for å kontrollere røranlegget. For eventuell kontroll bør dette utføres av autorisert rørlegger.

Luftbehandling:
Avtrekk fra badene, gjeste-wc, kjøkken og vaskerom. Vifte/enhet i sidekott på loftet. Fjernkontroll til anlegget. Rens av kanaler og service på anlegget bør påregnes (på generelt grunnlag).

El-kraft:
Sikringsskap med automatsikringer (skap plassert i entre). 3 x 63 amp. hovedsikringer. Ifølge selger ble det gjennomført tilsyn (uttrekk hos Hafslund) i 2015 eller 2016. Takstmannen har ikke kompetanse for kontroll av det elektriske anlegget, for eventuell kontroll må det benyttes el-takstmann/installatør

Annet:
Sentralstøvsuger.
Alarm.
Kabel-TV (Get).
Utvendig boblekar/spa (må utbedres).

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc som vedlagt i komplett salgsprospekt.

Byggemåte

Frittliggende enebolig: I følge "Søknad om byggetillatelse" er det betongplate på oppkultet grunn med pukk. Yttervegger i isolert bindingsverk, fasader med spekket mexisten. Trebjelkelag som etasjeskiller. Vinduer fra byggeåret med doble isolerglass (generelt nymalte vinduer innvendig. Ytterdør med glassfelt. Ytterdør med isolerglass i vaskerommet og det ene soverommet. Terrassedør (hev-/skyvedør) med dobbelt isolerglass i stuen. Valmet takkonstruksjon med vindusarker. Taket er tekket med betongtakstein (takstmannens kommentar: Det var tildels mye ising på taket på befaringsdagen og dette kan skyldes varmegjennomgang til takkonstruksjonen (begrenset effekt på isolasjonen)). Dels overbygget terrasse på terreng med belegningsstein.

Dobbeltgarasje: Betonggulv/plate på antatt kultet grunn. Yttervegger i bindingsverk. Fasader med spekket mexisten. Valmet takkonstruksjon med betongtakstein. Leddport/stålport med motorstyring/fjernkontroll. Sidedør. Bod i bakre del av garasjen. Strømuttak og lampe.

Tomt

Solrik, eiet tomt på ca. 1.145 kvm.

Tomten er opparbeidet med hage med plen og beplanting samt dels naturtomt. Gruset gårdsplass. Inntrukket/overbygget inngangsparti med skiferheller. På eiendommen er det oppført en dukkestue/lekestue samt et spa-bad.

Rett før innkjøringen til eiendommen går det en turvei ned til Nordvannslia (turstien er regulert som gang-/sykkelvei iht. Asker kommune planinnsyn).

Eiendommens "sørøstlige spiss" grenser til Nordvannslia 29 som bl.a. huser Engelsrud barnehage.

Parkering

Frittstående dobbeltgarasje på egen tomt.

Adkomst

Adkomst til eiendommen fra privat vei (gnr./bnr. 92/394). Iht. grunnboken eies adkomstveien med ideell andel av 4 privatpersoner (eier av Engelsrudlia 43, eiere av Engelsrudlia 57 og eier av diverse arealer i området). I følge selger er adkomstveien dog organisert som et veilag (Veilaget Engelsrudlia 41-57) og benyttes således i fellesskap av eiendommene Engelsrudlia 41-57.

Meglers kommentar: Det kan tenkes at alle brukere av adkomstveien skulle hver eie en ideell andel av denne, men slike eierandeler har ikke blitt overført/tinglyst, foruten for de eiendommer nevnt i første avsnitt. At slikt eierskap i sin tid var tiltenkt virker sannsynlig da tinglyste erklæring (dagboknummer 21125 - 03.07.1990 - skjøte og vilkår i kjøpekontrakt) beskriver "gnr. 92. bnr. 338 samt en ideell andel av vei 9 og 10 som ennå ikke har fått bruksnummer i Asker herred". Vei 9 og 10 er beskrevet i Veilagets vedtekter og antas da å være adkomstveien. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli overskjøtet en ideell andel av adkomstveien i forbindelse med salget (eiendommen som selges vil dog være medlem av Veilaget).

Den felles adkomstveien er som nevnt organisert som et veilag (Veilaget Engelsrudlia 41-57) og benyttes i fellesskap av eiendommene Engelsrudlia 41-57. Årlig kostnad til Veilagets vedlikeholdsfond er kr. 1.500,- (det er foreløpig ikke benyttet noe til vedlikehold). Midlene som innbetales følger eiendommen og tilhører dermed Veilaget. Vedlagt salgsoppgaven ligger vedtekter og referat fra møte i Veilaget i 2001. Iht. vedtektene går lederverv i Veilaget på omgang mellom medlemmene.

Eiendommen som selges er i tillegg medlem av Engelsrud Vel (kontingent kr. 300,- pr. år). Dette gir ifølge selger tilbud om brøyting av felles vei og gårdsplass. Ordinært årsmøte i Velet er 14.03.2018. Se vedtekter for Engelsrud Vel samt velets egen hjemmeside: www.engelsrud-vel.no (interessenter oppfordres til å besøke Velets hjemmeside og sette seg inn i driften samt lese diverse innkallinger/referater m.m.).

Oppvarming

Elementpeis med støpejerninnsats og glassdører i stue.

Basert på elektrisk oppvarming. Selger har opplyst at det er varmekabler i stue, kjøkken, gang, begge bad og ett soverom.

Skoler

Se nabolagsprofil for oversikt over skoler, barnehager etc. i området. Selger har opplyst at de fleste barna på Engelsrud går i Vardåsen eller Engelsrud barnehage og på Vardåsen skole.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht. kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet.