Eiendom

FROGNER/MELTZERS GATE: Herskapelig og klassisk eierleilighet med to balkonger, to bad, *p-plass og ildsteder. P-rom 181 kvm. Sjelden anledning.

FROGNER/MELTZERS GATE: Herskapelig og klassisk eierleilighet med to balkonger, to bad, *p-plass og ildsteder. P-rom 181 kvm. Sjelden anledning.
 • Velkommen til Meltzers gate 3. En sjelden flott anledning. Leiligheten byr på 181 kvm, to balkonger, p-plass og mye mer.
 • En av boligens to balkonger med herlig utsyn over den svenske ambassadørsboligen.
 • Stor spisestue med lett adkomst til kjøkken, samt utgang til balkong.
 • Meltzersgate 3 - dagens innholdsrike planløsning.
 • To (evt. tre) fantastiske stuer på rad med doble fløydører mellom.
 • Flott utsyn mot den svenske ambassadørboligen.
 • Flott daglistue med kakkelovn. Flotte utsmykninger i himling.
 • Fantastisk "smykke" i hjørnet.
 • Soverom (evt. stue) med utgang til boligens andre balkong.
 • Poggenpohl kjøkken med alt av fasiliteter. Tilpasset lyshimling med dimmer som bidrar til gode lysforhold på kjøkkenet.
 • Smart kjøkkenøy som både gir mye benkeplass, samt spiseplass.
 • Kjøkkenet og spisestuen er plassert i umiddelbar nærhet til hverandre og bidrar til en sosial løsning hvor nærhet til middagsgjestene blir optimal.
 • Mellomgang inn til soveromsfløy og bad.
 • Hovedsoverom med stor skyvedørsgarderobe. Vender mot rolig bakgård.
 • Soverom 2.
 • Soverom 3.
 • Bad 1 med badekar - legg merke til vinduene som gir godt med lys inn. Tidsriktige flis- og materialvalg.
 • Bad 1.
 • Bad 2 med samme uttrykk som på hovedbadet. Gjennomtenkte løsninger og god kvalitet.

Fakta

 • Meltzers gate 3
 • Primærrom
  181
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  15 800 000 ,-

Omkostninger

15 800 000,- (Prisantydning)
22 313,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
15 822 313,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
395 550,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 15 822 313,-))
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
409 694,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
16 232 007,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  181
 • Tomt
  1333

Beskrivelse

Velkommen til Meltzers gate 3.

* Herskapelig eierleilighet på 181 kvm.
* Tilpasset og tegnet av MMV arkitekter i 2001.
* Gjennomtenkte løsninger.
* 2(3) flotte stuer på rad.
* To balkonger med flott utsyn.
* Parkeringsplasser i bakgård (etter liste).
* Flere ildsteder/kakkelovn.
* Meget god beliggenhet på Frogner.
* Sokner til Uranienborg skole.

Kjetil Nilssen og Trond Larsen har gleden av å presentere en meget flott og herskapelig 6-roms eierleilighet beliggende på beste Frogner. Boligen ligger i 3. etasje, og den er gjennomgående med vinduer fra tre sider. De store og mange vinduene gir naturlig og flott lys og skaper en herlig atmosfære. Leiligheten ble i 2001 ombygget og tilpasset familiens ønsker og behov, tegnet av MMW arkitekter. Videre har leiligheten jevnlig blitt oppgradert. Den har blant annet kjøkken fra Poggenpohl, og hovedbadet er fra 2004. Bad 2 ble bygget i 2015 - med mer. Leiligheten fremstår som lys, tiltalende og innbydende, og er en svært sjelden mulighet i dagens marked.

Leiligheten har beholdt det klassiske preget, og har kvaliteter som generøs takhøyde, brystningspanel, stukkatur og rosetter og doble fløydører. Det er 3 ildsteder i leiligheten, hvor pipeløpene ble renovert i 2015-2016. Det er to flotte rundovner og en stor kakkelovn (svenskeovn) som fremstår som et vakkert "smykke".

Planløsningen er gjennomtenkt og arealet er godt utnyttet. Fra stuene og balkongene har man flott og fritt utsyn mot den svenske ambassadørboligen, og med tanke på dette utsynet så har man flotte sol- og lysforhold. Tre av soverommene vender inn mot rolig bakgård. To pene og moderne bad - fullt utstyrt. I tillegg er kjøkkenet plassert midt i leiligheten og fungere som leilighetens samlingsrom. Dette er en leilighet som er tilrettelagt for storfamilien. Alternativt kan en muligens lage en praktikantløsning?

* Sameiet har 11 stk. parkeringsplasser hvor alle leilighetene disponerer 1 hver (eks. vaktmesterboligen), ref eier. Ved behov for flere plasser benyttes venteliste.

Selgers egne ord:
"Denne leiligheten er en leilighet for alle årstider. Den er lys om sommeren og lun på høsten. Den har store gode rom, samtidig som leiligheten er veldig intim. Til å befinne oss midt i byen, har den en atmosfære av ro og stillhet, og det å ikke måtte se inn i nabogården, eller ha gjenboere, har blitt en stor kvalitet (når vi etterhvert har skjønt at det er svært få forunt i gårder i byen) . Verandaene og parkering er kvaliteter som har gjort hverdagene lettere, det kan man ikke underkjenne. Nærheten til treningssentre, Slottsparken, klesbutikker, restauranter, skole, barnehager, apoteker, matvareforretninger, er området for oss blitt som en liten landsby, hvor leiligheten er det perfekte sentrum i livet. Heldige er de som overtar og satser på dette hjemmet. For dette er en leilighet det er umulig å ikke skape et hjem ut av."

Innhold

Leiligheten ligger i bygningens 3. etg. og inneholder: Gang, mellomgang, 2 bad/wc, 4 soverom, kjøkken og 2 stuer. Utgang fra stue til balkong på ca. 3 kvm og fra soverom til balkong på ca. 3,5 kvm.

1 kjellerbod på ca. 22 kvm samt én loftsbod på ca. 9 kvm. Tilgang til fellesboder i gården.

Standard

I tillegg til en attraktiv og sentral beliggenhet har leiligheten kvaliteter som bl.a. god takhøyde med stukkatur/rosetter, doble fløydører, 3 ildsteder og parkering i felles bakgård. Kjøkkeninnredning fra 2004 og baderom oppusset i 2015 og hovedbad med hovedkonstruksjoner fra 2004. For øvrig normal slitasje på overflater, innredninger og utstyr i forhold til alder på bygningsdeler.

Vinduer:
Eldre doble vinduer i malt treramme og 2 lags isolerglass fra 2003. Et knust glass på soverom.

Ytterdører og porter:
2-fløyet malt inngangsdør med glassfelt. Malte karmer og gerikter. Dør til baktrapp i brannklasse B 30. 40 dB.

Innvendige dører:
Malte hvite fyllingsdører. Doble hvite fløydører.

Piper, plassbygde ildsteder m.v.:
Pipeløp på kjøkken (lukket), rundovn i på 2 soverom og kakkelovn/svenskeovn (innvendig gjennomgått i 2015) i stue. Pipeløp rehabilitert i 2015-2016.

Kjøkkeninnredning:
Kjøkken fra 2004 med spiseplass og kokeøy. Poggenpohl kjøkkeninnredning med hvite fronter, hvit benkeplate av god kvalitet, belysning under overskap og skyllekum med ettgreps blandebatteri. Plass for komfyr, kjøl/frys og oppvaskmaskin. Gaggenau ventilator over kokesone. Opplegg for gass på kokeøy. Tidvis dårlig kontakt på lys under kjøkkenskap.

Overflater på innvendige gulv:
Innvendige gulvoverflater med parkett, originale tregulv, tepper, industribelegg på kjøkken og Italienske fliser på baderom.

Overflater på innvendige vegger:
Innvendige vegger med malte plater, malt panel, tapet og malt puss. Fliser på begge bad.

Overflater på innvendig himling:
Innvendige tak/himlinger med malte flater og malt panel. Stukkatur/rosetter.

Innredning og garnityr for våtrom:
Bad/wc 1: Innredet med veggmontert toalett, innmurt badekar, vegghengt wc, servantinnredning, dusj og innmurt speil. Flislagt gulv med varmekabler, fliser på vegger og himlingsplater med downlights. Elektrisk avtrekksvifte. Vola armaturer. Hovedkonstruksjon fra 2004.
Bad/wc 2: Innredet med veggmontert toalett, dusjnisje med dører i herdet glass, servantinnredning og innmurt speil. Flislagt gulv med varmekabler, fliser på vegger og malt himling med downlights. Elektrisk avtrekksvifte. Baderom med hovedkonstruksjoner fra 2015. Eier besitter dokumentasjon på utførte arbeider.

Skap og reoler:
Plassbygde garderobeskap på soverom.

Diverse:
- Ventilasjon med naturlig avtrekk. Elektrisk avtrekksvifte på begge bad.
- El-skap med automatsikringer, plassert i gang.
- Dørcalling og uttak for kabel-TV og Get bredbånd er installert i leiligheten.
- Det er installert brann- og innbruddsalarm tilknyttet alarmsentral i 2015.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for boligen. Denne følger vedlagt i salgsoppgaven. Se denne for nærmere informasjon om tilstandsgrad.

Beliggenhet

Beliggenheten er svært attraktiv i stille gate med Sveriges ambassadebolig i front. Det er kort gangavstand til hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter. Det er også kort gangavstand til Slottsparken, Uranienborgparken og flotte Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. For hyggelige søndagsturer anbefales turområdene langs Frognerkilen og på Bygdøy med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren. Tjuvholmen ligger kun ca. 10 min gange fra boligen. Boligen har også kort vei til Kiwi og Coop Mega. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Bogstadveien og Bygdøy allé et rikt og spennende utvalgt av mote, interiør og spesialbutikker. Det er også gangavstand til Vika med House of Oslo, samt Aker brygge som er Oslos møteplass for shopping, servering og underholdning. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Riddervolds plass. Med bil fra Frogner tar det ca. 2 min til Skøyen, 3 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Historikk
Meltzers gate (1-15, 4-16) er en gate på Frogner/Briskeby i Oslo. Den går fra Inkognitogata til Niels Juels gate og krysser Oscars gate og Skovveien på sin vei. Gaten fikk navn i 1896 etter politiadjutant Harald Meltzer, som ifølge en historie som det ikke festes særlig lit til, skal ha tegnet et blått kors i Danebrog da han var liten. Faren, Fredrik Meltzer, var den som fremmet forslag om det norske flagget som fortsatt brukes, overfor Stortinget i 1821. Bebyggelsen langs gaten er for en stor del storslåtte leiegårder fra siste halvdel av 1890-årene. Blant arkitektene er Olaf Boye, Eduard Carlén og Kristen Rivertz. Chiles ambassade holder til i nr. 5, og den svenske ambassadørboligen (med adresse Inkognitogata 27) er i enden mot Inkognitogata.

Felleskostnader

3 610 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Kabel-tv, snørydding (p-plasser), gårdsforsikring og kommunale avgifter.

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

* Sameiet har 11 stk. parkeringsplasser i bakgård hvor leilighetene disponerer 1 hver (eks. vaktmesterboligen), ref eier. Ved behov for flere plasser benyttes venteliste.. Månedlig leie utgjør p.t. kr 348,-. Det er iht. styreleder p.t. én ledig plass, samt ingen på venteliste. Selger disponerer idag også en plass som blir ledig.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr. 2 646 243 pr. 31.12.15
Ligningsverdi som sekundærbolig kr. 7 409 480 pr. 31.12.15

Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 1896 for eiendommen, samt ferdigattest på ombygging av leilighet datert 2007. Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 181 kvm, Bruksareal: 181 kvm, Bruttoareal: 198 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 181 m².
Primærrom: 181 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, mellomgang, 2 bad/wc, 4 soverom, kjøkken, stue 1, stue 2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming av leiligheten. Varme i gulv i begge bad. I tillegg 3 vedfyrte ildsteder. Varmt vann fra varmtvannsberedere innbygget i himling på baderom. Beredere fra 2004 og 2015.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde - bevaring (bolig). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Sameie

Sameiet Meltzers gate 1 og 3 består av 12 boligseksjoner.

Sameiet har nylig pusset opp fasader og balkonger. I den forbindelse gjenstår det en faktura anslått til rundt kr 200 000,-. Det planlegges å innkalle kapital fra sameierne etter eierbrøk for å dekke denne. Tidspunktet for innkallingen er ikke fastsatt, men styret ser for seg at det blir til høsten 2017. Dette belastes kjøper. For denne seksjonen utgjør kostanden ca. 20-30.000,- ifølge selger.

Sameiet har tidligere vedtatt oppussing av gjenstående fasade mot Inkognitogata og ser for seg at dette gjøres i 2018/2019. Finansieringsmetode er ikke avklart, men styret ser for seg at det finansieres ved egenkapitalinnkallinger fra sameierne.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ikke langsiktig gjeld. Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr 22 313,- pr. 31.12.16. Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr 9 016,- pr. 31.12.16.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.