Eiendom

FROGNER - Rålekker og nyoppusset 2-roms med solrik vestvendt balkong, flott utsikt og peis - God takhøyde og parkering e.ansiennitet

FROGNER - Rålekker og nyoppusset 2-roms med solrik vestvendt balkong, flott utsikt og peis - God takhøyde og parkering e.ansiennitet
 • Velkommen til Solheimgata 2 B - Presentert av Kristian Ask
 • Sjarmerende 2-roms beliggende i 3.etasje
 • Leiligheten holder en gjennomgående god standard med smakfulle farge- og materialvalg.
 • Fra stuen er det utgang til solrik vestvendt balkong på ca. 5 kvm.
 • Stue
 • I stuen er det gode møbleringsalternativer for både stue og spisestue.
 • Flotte detaljer som stukkatur og rosett i stuen.
 • Flott rosett i stuen.
 • Pent seperat kjøkken med plass til spiseplass for to.
 • Kjøkkenet har alt av fasiliteter og godt med skapplass.
 • Meget delikat flislagt baderom.
 • Badet er av god størrelse og har opplegg for vask/tørk.
 • Lekker og moderne innredning.
 • Inngang til badet fra Entreén.
 • Romslig soverom.
 • Soverom.
 • God plass til garderobeskap.
 • Entré/gang.
 • Entré/gang med klesoppheng.
 • Fasade Solheimgata 2 B
 • Bakgård
 • Solrik vestvendt balkong på ca. 5 kvm.
 • Hyggelig trappeoppgang.
 • Plantegning - Solheimgata 2 B
Solgt

Fakta

 • Solheimgata 2 B
 • Primærrom
  47
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  4 490 000 ,-

Omkostninger

4 490 000,- (Prisantydning)
59 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 549 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
7 909,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 556 909,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  47
 • Tomt
  744

Beskrivelse

Velkommen til Solheimgata 2 på Frogner.

- Flott 2-roms borettslagsleilighet.
- Lave kjøpsomkostninger, ingen dokumentavgift.
- Vesentlig oppusset i 2016 med bl.a. nytt bad og nye overflater.
- Separat, pent kjøkken.
- Peis i stuen.
- Solrik balkong mot bakgård, flott utsikt over området.
- Veldrevet Borettslag.

Nordvik & Partners Eiendomsmegling har gleden av å få presentere denne fantastiske 2-roms leiligheten på Frogner. Leiligheten ligger i 3.etasje med en fantastisk intern beliggenhet. Leiligheten innehar en fin planløsning med separat kjøkken med alle fasiliteter, soverom med garderober for oppbevaring, pent og nyoppusset baderom med opplegg for vaskemaskin og romslig stue med god plass til spisestue og sofa / tv-løsning. I tillegg har stuen en flott murt peis som varmer godt på kalde vinterdager og en solrik balkong med nydelig utsikt over området.

Dersom du er på utkikk etter en flott 2-roms leilighet med en gjennomgående høy standard ønskes du velkommen på visning.

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder: Entré, bad, stue, kjøkken, soverom.

Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 5 kvm.

Med leiligheten følger én kjellerbod.

Beliggenhet

Leiligheten ligger attraktivt til i en rolig del av Frogner med alle typer servicetilbud i nærområdet. En meget god og sentral beliggenhet for utnyttelse av det Oslo har å by på med gode kollektivforbindelser og rask adkomst med bil til hovedfartsårer som E18 og Ring 2.

Området har et mangfold av restauranter, koselige kaféer, barer og eksklusive spesial og delikatesseforretninger som du ikke finner noe annet sted i byen. Herunder nevnes blant annet Skafferiet, Enoteca vinbar, Vineria Ventidue, Eckers, BA53, Fjeldberg fisk & vilt, Kaffebrenneriet, Kolonihagen og Feinschmecker. Nærmeste dagligvarebutikker er grønnsakhandleren rundt hjørnet i Thomas Heftyes gate, Joker i
Bygdøy Allé eller Kiwi ved Frogner plass.

Fra leiligheten er det gangavstand til Solli Plass, Majorstuen, Bogstadveien, Skøyen, Aker Brygge/Tjuvholmen og sentrum. Frognerparken med sine vakre parkarealer, fotballbane og tennisbaner tar du deg til på 2 minutter til fots. Ca. 15 minutters spasertur til idylliske
Bygdøy med naturskjønne turområder.

Buss nr. 20, 30 og 31 har holdeplasser bare 200-300 meter fra leiligheten, og tar deg i alle retninger. Trikk nr. 12 går fra Frogner plass til Majorstua (T-bane) eller i retning Solli plass og videre til Aker brygge og sentrum. Trikk nr. 13 går fra Drammensveien. Kort vei til tog og Flytoget fra Nationaltheatret eller Skøyen.

Felleskostnader

2 405 pr. mnd. Kommunale avgifter, trappevask, byggforsikring, betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV, vaktmestertjenester og poster knyttet til generell drift og vedlikehold.

Herav:
Felleskostnader: 1 343,-
Lån: 784,-
TV: 278,-

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 4 garasjeplasser og 3 utvendige parkeringsplasser i bakgården. Garasjeplassene leies ut etter ansiennitet. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 884 272 pr. 31.12.15
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 475 962 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 52 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken, soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Peis i stue.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Borettslaget Solheimgaten 2, org.nr. 955 335 279, består av 21 andelsleiligheter - fordelt over 4 etasjer + loft.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne andelen utgjør kr. 58 648,- pr. 01.09.2017.

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: OBOS01-98207587257
Type: Annuitet
Restsaldo: 1 550 942,-
Restløpetid: 7 år og 7 md
Term.pr år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 2,40%

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder informerer om det nå i høst skal gjennomføres tilstandsvurdering av avløp for å vite om det må gjøres noe der.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ask@nordvikpartners.no eller SMS: 92 44 11 35 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i
budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.