Eiendom

FROGNER / SKARPSNO - Attraktiv og tilbaketrukket 2-roms selveier i høy 1. etasje m/ balkong, gode lysforhold, god størrelse og standard. Fyring inkl. - Vakker bygård!

FROGNER / SKARPSNO - Attraktiv og tilbaketrukket 2-roms selveier i høy 1. etasje m/ balkong, gode lysforhold, god størrelse og standard. Fyring inkl. - Vakker bygård!

Fakta

 • Nobels gate 5
 • Primærrom
  61
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  4 500 000 ,-

Omkostninger

4 500 000,- (Prisantydning)
4 174,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 504 174,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
112 600,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 504 174,-))
1 500,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
122 999,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 627 173,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  61
 • Tomt
  1131

Beskrivelse

Nordvik & Partners har gleden av å presentere en attraktiv og tilbaketrukket selveierleilighet i flott bygård fra 1930 beliggende i høy 1. etasje ut mot rolig, inngjerdet og solrik have. Meget enkel adkomst på hyggelige Frogner/Skarpsno.

Solrik, vestvendt balkong vendt ut mot husets store hage. Gode lys-og solforhold på balkong og i leilighetens stue.

Leiligheten har gjennomgående god standard med parkett, lyse og nøytrale flater samt klassiske detaljer som doble fløydører ut mot balkongen. Arealeffektiv planløsning med mange bruksmuligheter, god takhøyde og store vinduer gir god romfølelse og mye lys og trivsel. Stort innredet rom i kjeller som benyttes som soverom med god plass til både dobbeltseng og skyvedørsgarderobe. Leiligheten er beliggende i et meget attraktivt område bestående av villaer og murgårder på Frogner.

Det er kort avstand til hyggelige handlegater som Bygdøy allé, Karenslyst, Frognerveien, Bogstadveien og Skovveien. Kort vei til grøntområder som Frognerparken og Bygdøy. Trikker og busser i nærområdet.

Innhold

1. etasje: Entré, bad/wc, stue med delvis åpen kjøkkenløsning, trapp til u. etasje. Balkong ca. 1,5 kvm med utgang fra stue.

U. etasje: Trapp til innredet rom med peisovn og garderober. Leiligheten disponerer 1 kjellerbod på ca. 6 kvm og 1 loftsbod.

Standard

Kjøkken:
Moderne kjøkken med glatte høyglans fronter. Heltre massiv benkeplate med nedfelt vaskekum og induksjon platetopp. Integrert komfyr, oppvaskmaskin, kjøl og frys. Kullfilter avtrekksvifte. Fliser over benk. Takhøy overskap. Delvis åpent mot stue. Påkostninger: Nytt kjøkken og hvitevarer 2015.

Bad:
Bad med dusjhjørne med skyvedører i herdet glass og hjørneboblebadekar. Helservant med baderomsinnredning. Høyskap. Toalett.

Garderobe:
- Skyvedørsgarderobe i entré.
- Dyp skyvedørsgarderobe i stue.
- Snekkertilpasset bokseksjon i stue.
- Snekkertilpasset skyvedørsgarderobe i innredet rom.
- Snekkertilpasset skap under trapp.

Overflater:
Gulv: Parkett, tregulv. Fliser i entré og på bad.
Vegger: Pusset og malte flater, malt trepanel, malt tapet, malt mur. Fliser på bad.
Himling: Himlinger med malte flater, malt trepanel. Innfelt downlights i himling i entré og stue. Innfelt downlights i kassehimling i innredet rom.

Beliggenhet

Meget etterspurt og populær beliggenhet på Skarpsno/Frogner i Oslo. Kort gangavstand til hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter. Frognerparken med skulpturanlegget Vigelandsparken, Frognerbadet og Frogner stadion ligger også i umiddelbar nærhet. Det ligger flere treningssenter i gangavstand. I tillegg er det kort vei til idylliske Skarpsnoparken som har en fin lekeplass og mulighet for ballspill. Parken ligger mellom Drammensveien med Gimlehøyden bak i nordøst. I nærområdet ligger også Frøyas have - et idyllisk parkområde som innbyr til god rekreasjon.

For hyggelige søndagsturer anbefales turområdene langs Frognerkilen og på Bygdøy med bademuligheter, maritime fasiliteter og skiløyper om vinteren. Du kan også følge promenaden til Aker brygge og Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for solbading og flott skulpturpark.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker, Coop og Kiwi. Bygdøy allé er kjent for sine mange flotte spesialforretninger spesielt innenfor mote, interiør og mat. I nærheten finner du restaurantene Sabi sushi, Enoteca og Feinschmecker, samt den tradisjonsrike fisk- og viltbutikken Fjeldberg. Skøyen med Karenslyst Allé, Vika og Aker brygge ligger også i gangavstand.

Etasje

Leiligheten ligger i høy 1. etasje, mot felles hage, tilbaketrukket fra gaten.

Tomt

Adkomst fra veien via forhave / gårdsplass til felles inngangsparti. Gårdsplass med gruslagt vei, plen, trær, diverse beplantning, sittebenker. Inngjerdet tom og smijernsport.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 236 026 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 955 284 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 70 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 26 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Innredet rom. U. etasjen er ikke godkjent som varig opphold, og er betegnet som kjellerstue i papirene hos Oslo Kommune.

1. etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/wc, stue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Se vedtekter.

Oppvarming

Sentralfyr. Radiatorer. Varmekabler på bad. Peisovn i innredet rom.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Sameie

Sameiet Nobelsgate 5, består av 16 seksjoner.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er besluttet å erstatte oljefyren med bergvarmeløsning (varmepumper). Investeringen finansieres av eierne i henhold til sameierbrøk. For denne seksjonen vil det komme på ca. kr. 58 917,-.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: horntvedt@nordvikpartners.no eller SMS: 93 42 85 50 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

U. etasje finnes tegnet inn på skisser hos plan og bygningsetaten og er registrert som "kjellerstue". Det må forventes at rommet ikke er oppfyller kravene til varig opphold.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.