Eiendom

FROGNER - Stor 5/6-roms | Høy første etasje | 2 bad/wc | Ildsted | Attraktiv beliggenhet | Mulighet for praktikantdel

FROGNER - Stor 5/6-roms | Høy første etasje | 2 bad/wc | Ildsted | Attraktiv beliggenhet | Mulighet for praktikantdel

Fakta

 • Colbjørnsens gate 13 A
 • Primærrom
  141
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  9 750 000 ,-

Omkostninger

9 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring Help (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
243 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 750 000,-))
--------------------------------------------------------
252 072,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 002 072,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  141
 • Tomt
  742

Innhold

Vi i Aktiv Eiendomsmegling Frognerveien har gleden av å presentere denne romslige 5/6-roms leiligheten i attraktive Colbjørnsens gate. Leiligheten ligger i en høy og usjenert første etasje og har en tilbaketrukket beliggenhet. Boligen ble pusset opp av nåværende eier i 2011 med nye overflater og nytt hovedbad. Det elektriske anlegget ble fornyet og nytt sikringsskap ble installert. Boligens rom er fordelt på 4 soverom, stort separat kjøkken og stue med delvis separert kontordel. Store vindusflater som slipper inn rikelig med lys og ildsted for ekstra hygge på kalde vinterdager. Tre av boligens soverom vender ut mot rolig bakhage. Mulighet for praktikantdel.

Eiendommen har følgende kvaliteter:

Svært sentral og attraktiv beliggenhet
God takhøyde på ca. 3 meter i de fleste rom
Ildsted for kalde dager
Hovedbad pusset opp i 2011
Godt driftet sameie og god økonomistyring
Fornyet elektrisk anlegg
Stort separat kjøkken med egen spiseplass
Mulighet for praktikantdel
Enkel tilgang til hyggelig bakgård
Stort bodareal på 25 kvm. i kjeller under stuen.


Ta kontakt med megler om du har øvrige spørsmål.

Standard

Entré/gang
Du blir ønsket velkommen av en romslig entré med god oppbevaringsplass. Entréen er flislagt med gode innredningsmuligheter. Perfekt for store familier.

Stue
I det du entrer stuen vil du øyeblikkelig legge merke til de gode lysforholdene som i samspill med den gode takhøyden gir en luftig atmosfære. Stuens utforming gir god plass til både sittegruppe og spisebord med plass til mange gjester. Gulvet gir rommet en fin dybde og et flott naturlig preg. Peisen varmer godt og bidrar til en lun og hyggelig atmosfære. Stuen har av nåværende eier blitt endret med en åpen løsning inn til det som har blitt brukt som kontor/gjesterom.

Kontor/Gjesterom
Her kan du trekke deg tilbake og nyte en kaffekopp i vinduskroken samtidig som du enkelt kan kommunisere med gjestene i stuen. Rommet prydes av en stor vindusflate som slipper inn rikelig med lys og gir rommet en rolig og behagelig atmosfære.

Bad
Leiligheten har 2 bad:

Hovedbad:
Badet ble i 2011 utvidet og pusset opp i sin helhet av nåværende eier. På benkeplaten, over vaskemaskinen og tørketrommelen, kan du plassere ut stearinlys og virkelig slappe av mens du tar deg et kveldsbad i badekaret. Varmekablene i gulvet kan stilles inn til den optimale temperatur og flisene på gulvet blir ikke glatte hvis man har våte føtter, så her er det bare å ta av seg sokkene og føle seg trygg.
På badet finner du vegghengt toalett, bidé, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, badekar med dusjmuligheter og servant med underskap og overskap med speil.
Nytt røropplegg og nytt sluk på badet. fra 2011.

Gjestebad:
Badet ble pusset opp i 2002 av tidligere eier og fungerer utmerket som gjestebad. På badet finner du et dusjhjørne, gulvstående toalett og servant med overspeil.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger praktisk plassert for seg selv, og med god plass til spisemøblement, kan du kan holde gjestene dine med selskap samtidig som du lager mat. La kreativiteten flyte og lag utallige retter på den store benkeplassen. Her kan flere kokkere lage mat samtidig, uten mere søl.
Nytt røropplegg på kjøkkenet ifm. oppussingen av leiligheten i 2011.

Hovedsoverom
Har du for mye klær? På hovedsoverommet vil det aldri være et problem! Her har du massevis av skapplass til både han og henne. Størrelsen på soverommet gjør at du kan sette inn en stor dobbeltseng uten at det rommet virker mindre. Med god takhøyde og rom som vender ut mot rolig bakgård kan du nyte nattesøvnen og være uthvilt til dagen derpå.

Sov II
Soverom II har utforming som deler rommet i to. Her kan man plassere seng under vinduet og se opp på stjernene som lyser opp Colbjørnsens gate. Ved siden av sengen kan du enkelt plassere et skrivebord og ved døren til rommet kan man lage sin egen garderobeavdeling.

Sov III
Soverom III vender ut mot den rolige bakgården og man kan forvente en god natts søvn. Rommet kan fint fungere som en tv-stue for de minste med gjestebadet vegg i vegg dersom det er behov for det. Foreldre kan dermed sove godt og vite at alle behov er dekket innenfor rommets fire vegger.
Rommet har røropplegg i veggen mot gjestebadet og kan dermed enkelt gjøres om til kjøkken til praktikantdelen.

Sov IIII
Soverom IIII vender også ut mot den rolige bakgården. Dette rommet kan fortsatt brukes som soverom til praktikantdelen.

Bod
Med boligen følger 3 boder: I trapp, på loft og i kjeller. Disse er på hhv. 3, 7 og 25 kvm.

Kjellerbod
Kjellerboden på 25 kvm. ligger rett under stuen. Naboleiligheten har samme løsning og har gjort om sin bod til en kjellerstue med vindeltrapp. Konferer megler for mer informasjon.

Byggets historie
Denne leiegården ble byggemeldt i 1895 for Christian Bøe ved arkitekt Olaf Boye på en tomt skilt ut fra Frognerveien 11. Den første byggemeldingen på eiendommen ble innlevert allerede i 1893, sammen med en byggemelding for nr. 11.

Beliggenhet

Colbjørnsens gate har en sentral og populær beliggenhet på Frogner. Leiligheten gir muligheten til å bo midt i byen, men uten sjenerende støy og med fine tur- og parkmuligheter i nærområdet. Du finner alle fasiliteter i nærheten med bl.a. kafeer, postkontor, bank, vinmonopol, nærbutikk og takeaway, samt kollektiv kommunikasjon og bysykkelstativ.

Beliggenheten er upåklagelig med gangavstand til noen av Norges mest populære handlegater, kaféer, restauranter, barer og butikker. I umiddelbar nærhet har du et godt utvalg restauranter til alle måltider. Morgenkaffen og frokosten kan nytes på Åpent bakeri eller Kaffebrenneriet. Lunsjen kan nytes på Lett, Villa Paradiso eller Bit. Middagsmåltiden kan nytes på kritikerroste Bokbacka eller kanskje byens beste pasta på Bono frister mer?

I umiddelbar nærhet har du Solli Plass med et yrende folkeliv. Her finner du blant annet Palace Grill, Kverneriet samt nyåpnede Nomads.
En av Norges beste indiske restauranter, Jewel of India, ligger i Frognerveien, kun et par minutter unna boligen. Om du er i det søte hjørnet, er det kort vei Pascal i Henrik Ibsens gate. Restauranten Galt ligger i Frognerveien og er det nyeste tilskuddet til restauranter som har fått Michelin-stjerne. Fersk frukt og grønnsaker kan handles på motsatt side av veien for boligen, hos Juels 33 kolonial.
I kort avstand fra boligen finner du også Bølgen og Moi på Briskeby samt populære Kolonihagen og Brasserie Ouest på Elisenberg.

I nærområdet har du tur- og rekreasjonsmuligheter i Frognerparken, Slottsparken og Uranienborg park. Kort vei til Majorstuen, Nationalteateret, Bislett, og Aker Brygge / Tjuvholmen med bystrand og bademuligheter.
Det er også kort vei til populære matvareforretninger, spisesteder, hyggelige fortauskafeer og kaffebarer.

Nærhet til barnehager, skoler for alle trinn og utdanningsinstitusjoner. Både Uranienborg skole, Den Franske skolen og Hartvig Nissen Videregående skole ligger i gangavstand fra boligen. Universitetsbygninger på Nationaltheatret og Nasjonalbiblioteket på Solli er i gangavstand fra boligen.
Kort vei og gode transportmuligheter tl utdanningsinstitusjoner som Bjørknes, Oslo Met, Universitetet i Oslo og Handelshøyskolen BI.

God offentlig kommunikasjon i nærområdet med bl.a. 12-trikken i Niels Juels gate, 21 bussen fra Riddervoldsplass, 30 og 31 bussen samt 13-trikken fra Solli, 19-trikken fra Briskeby holdeplass, m.m. I gangavstand fra boligen har du Nationaltheatret togstasjon med inngang i Parkveien. Her går både vanlig rutetog og flytoget. På motsatt side av togstasjonen ligger Nationaltheatrert T-banestasjon.

Bebyggelse

Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

Adkomst

Se vedlagte veikart for kjørebeskrivelse til eiendommen.
Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

Byggemåte

Grunnmur og bærende konstruksjoner av mur. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ikke-bærende delevegger av bindingsverk. Saltak av trekonstruksjoner. Vegger er stort sett påfôret med gipsplater for å skjule elektrisk anlegg.
Senket himling i alle rom. Orginal himling er ca 3,5 m.

OVERFLATER:
Gulv:
Fliser på baderomsgulv, i entré (er).
Eikeparkett på øvrige gulvflater.

Vegger:
Flislagte baderomsvegger.
Glassfliser over kjøkkenbenk.
Malte flater på øvrige vegger.

Himlinger:
Malte flater i himlinger.

Det er utarbeidet en eierskifterapport for boligen som følger vedlagt i salgsoppgaven. Rapporten gir oversikt over bygningsdeler det erfaringsmessig kan oppstå konflikter rundt. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være spesielt oppmerksom på, herunder punktene som har fått tilstandsgrad TG2 og TG3.

TG2:
Stuevindu: Stuevinduet har sprukket glass.

TG3:
Gjestebad: Termostaten til varmekabler er plassert delvis inne i dusjen. Det er limt på en plastbeholder for å skjerme den fra vannsprut. Dette er en
farlig konstruksjon og det frarådes å bruke dusjen inntil dette er rettet.

Areal

1.etg: BRA/P-rom: 141 kvm / 141 kvm.

Følgende rom inngår i primærareal:
Entré/gang, stue, kontor, 4 soverom, kjøkken, 2 bad.

Utstyr

Porttelefon med åpner
Kabel-TV (GET)
Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på hovedbad

Oppvarming

Elektriske varmekabler i baderomsgulv.
Peis i stuen.
Elektriske panelovner i øvrige oppholdsrom.

Parkering

Beboerparkering Sone A i området. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

Forretningsfører: Ole Petter Sverre

Sameiet

Sameiet Colbjørnsensgate 13, org. nr. 919 026 642, består av 8 seksjoner. Sameiet ligger i Oslo kommune.

Inntekter:
Driftinntekter for 2017 var til sammen kr. 841 817,-

Kostnader:
Driftskostnader for 2017 var til sammen kr. 796 191,-

Resultat:
Driftsresultatet for 2017 var til sammen kr. 45 626,-

--Hentet fra regnskapet 2017--

Vedlikeholdshistorikk:
- Oppussing av bakgårdsinngang/trappeoppgang baktrapp
- Oppussing av fasade mot bakgård
- Oppgradering av hage
- Vedlikehold og bygging av mur mot nabo
- Rehabilitering av pipeløp
- Taktekking av tårnene mot Colbjørnsens gate.

- Mulig utskiftning av vinduer i 2019/2020. Forslaget er til utredning hos styret.

Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Styregodkjennelse

Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

Dyrehold

Dyrehold er tillatt.

Forsikring

Gjensidige
Polisenummer: 80411338

Felleskostnader

3 300 pr. mnd. Kommunale avgifter, vedlikeholdskostnader, trappevask, KabelTV (GET), varmtvann og forsikring.


Andel fellesgjeld/fellesformue

Ifølge siste tilgjengelige regnskaper / opplysninger fra forretningsfører:
Andel fellesgjeld: lkr. 0,-

Lånevilkår

Sameiet har ikke lån. Oppussingsarbeider og vedlikehold har blitt finansiert av opparbeidet egenkapital eller ekstraordinære innbetalinger fra sameierne.

Kjøpers ansvar for øvrige sameieres mislighold

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.

Faste løpende kostnader

Felleskostnader, innboforsikring og strøm.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ex-dok på vaaningshus og portnerbolig fra 1896.

Diverse

Enkel tilgang til bakgården fra baktrappen
Utvidelse av boligen til å inkludere bodarealet har blitt godkjent av tidligere styre i naboboligen
Eiendomskatt for seksjonen er for 2018 kr. 8.650,-

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

Planer for nærområdet:
Det er planlagt en ny trikketrassé i Skovveien - Saksnr: 201602328
Hartvig Nissen videregående skole skal rehabiliteres og utvides - Saksnr: 201802598

For mer info, se saksnummer hos plan- og bygg.

Eiendommens betegnelse

Gnr. 213 Bnr. 65 Snr. 1 i Oslo kommune

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

Kjøpekontrakt

Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Løsøre og tilbehør

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. februar 2012 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Solgt "som den er"

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Videre oppfordres det til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig.

Eiendommen kan ha mangel i følgende tilfeller:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen, jf. avhl § 3-8. Tilsvarende gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er rettet i tide.
3) Når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Finansiering

Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.