Eiendom

FROGNER - Stor klassisk gjennomgående hjørneleilighet i veldrevet gård. Heis, peis, balkong. 2 inngangsdører fra hovedtrapp. Fjernvarme. Flotte, luftige rom m/store vindusflater og god takhøyde. Sentral plassering. Oppussingsobjekt

FROGNER - Stor klassisk gjennomgående hjørneleilighet i veldrevet gård. Heis, peis, balkong. 2 inngangsdører fra hovedtrapp. Fjernvarme. Flotte, luftige rom m/store vindusflater og god takhøyde. Sentral plassering. Oppussingsobjekt

Fakta

 • Frederik Stangs gate 41 A
 • Primærrom
  175
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  11 500 000 ,-

Omkostninger

11 500 000,- (Prisantydning)
130 343,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
11 630 343,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
290 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 11 630 343,-))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
303 717,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
11 934 060,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  175
 • Tomt
  1016

Faste løpende kostnader

Fellekostnader kr. 6 188 pr Mnd
Eiendomsskatt utgjør kr 10.463,- for 2017
Øvrige kostnader som forsikring, strøm osv vil variere avhengig av antall personer i husstanden.

Høydepunkter

* Heis
* 2 innganger til leiligheten fra hovedtrappeløp, samt dør til baktrapp
* Hjørneleilighet med store vindusflater og store rom
* Balkong mot bakgård
* Peis
* Sentralvarme (fjernvarme innstallert 2016) inkludert i felleskostnadene
* Gjennomgående leilighet - lyst og luftig
* Tre soverom
* Oppussingsobjekt med utviklingspotensial
* Nymalt oppgang og nye inngangsdører
* Utvendige fasader på begge sider av bygget ble rehabilitert i 2007
* Meget velfungerende sameie
* Svært attraktiv beliggenhet

Beliggenhet

Leiligheten ligger særdeles attraktivt og sentralt på Frogner i et veletablert ambassadestrøk med ærverdige bygårder. Nærmiljøet er hyggelig, og har en pulserende atmosfære med populære serveringssteder.

Frogner har et rikt utvalg av forretninger, og det er kort avstand til Solli Plass, Bygdøy Allé, Nationaltheatret, Aker Brygge og Karl Johans gate.

Med Hydroparken og Slottsparken som nære naboer er det flotte grøntområder og parkanlegg i umiddelbar nærhet. Ønsker man seg en tur langs sjøen er Aker Brygge, Tjuvholmen, Frognerkilen og videre ut til Bygdøy et hyggelig alternativ. Frognerparken ligger også innen kort gangavstand.

I området er det et godt tilbud av offentlig transport, både buss- og trikkeholdeplass ligger i umiddelbar nærhet. Videre er det kort vei til Nationalonaltheatret, som er et knutepunkt for offentlig transport med flytoget, lokaltog, buss, trikk og T-bane.

Innhold

Gjennomgående hjørneleilighet beliggende i 2. etasje med heisadkomst.
Leiligheten har en god planløsning med utviklingspotensial, god takhøyde, peis, balkong og ligger i en flott klassisk bygård.

Primærrom utgjør 175 kvm som omfatter:
Entré, forstue med gruepeis, stor flott stue, romslig spisestue (hjørnestuen i leiligheten), mellomgang, stort spisekjøkken med utgang balkong mot bakgård, gang med utgang baktrapp, 3 romslige soverom hvorav 2 med garderobeskap, samt bad med toalett og separat wc.

Leiligheten disponerer også 3 boder (en loftsbod med 4 kvm. gulvareal og 2 stk. i kjeller på ca. 5 kvm. og 2,5 kvm. gulvareal).

Standard

Gjennomgående hjørneleilighet i bygg over fem etasjer, loftsetasje og kjeller oppført i 1928 beliggende på Frogner. Lys leilighet som har god klassisk romløsning, ekstra himlingshøyde, mange klassiske/originale bygningsdetaljer, ildsted og balkong. Det er personheis i oppgangen.

Leiligheten med standard antatt fra 1994 med behov for modernisering, rehabilitering og oppussing. EL-opplegget ble noe oppgradert i 1995. Velholdt bygning.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra 1994 med malte sporfreste skapdører (glass i 2 dører) og skuffefronter. Heltre bøk benkeplate med fliser over. Kjøkkenvifte med kullfilter. Integrert stekeovn og platetopp. Installert oppvaskmaskin. Spiseplass.

Sanitær:
Baderom med dusjhjørne med vegger/dører i styrenglass, innmurt/flissatt badekar, toalett og servant med servantskap. Veggintegrert speil. Varmekabler. Det er sannsynlig at badet er fra 1994, ref. takstmann.

Separat wc med servant og gulvtoalett.

Gulv:
Lakkerte heltregulv. Terrakottafliser i gang og wc. Keramiske fliser i bad.

Vegger:
Malte flater. Malt tapet. . Malt mur billedlister. Keramiske fliser på badet, over benkeplate samt på del av vegg på kjøkken.

Himlinger:
Malte pussede himlinger. Downlights i bad.

Diverse:
Dørtelefon med åpner og TVmonitor
Markise over ett stuevindu
Felles brannvarslingsanlegg for gården med detektor/varsler i leiligheten.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc som vedlagt i prospekt. NB! Informasjon gitt om boligen er 3. håndsinformasjon og interessenter bes undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med egen fagmann.

Byggemåte

Bygning oppført i 1928. Velholdt inngangsområde med dekormalt himling og stukkatur, vegger med marmorplater samt gulv i terrazzobetong. Velholdt baktrapp med vegger og himling i malt betongkonstruksjon.

Fundamentert med betong og sparestein antatt til faste masser og drenering i hovedsak fra byggeår. For en stor del fall fra bygningen mot dreneringskum i indre gård. Ny grunnvannspumpe i 2014.

Teglmurkonstruksjon med pussede og malte fasader. Kjellervegger i betong innvendig pusset og malt. Ved visuell stikkontroll ble det ikke registrert fuktige kjellervegger, men litt normal pussavskalling enkelte steder mot gulv i kjellergang. Utvendige fasader på begge sider av bygget ble rehabilitert i 2007.

Styret i sameiet informerer om at gården har betong etasjeskiller mellom kjeller og 1.etg. og mellom 5. og det som var loftet før utbyggingen av 6. etg. fant sted.

Vinduer og dører:
Originale trevinduer med enkle glass og i hovedsak varevinduer (innervinduer). 2-fløyd balkongdør i tre installert i 2016 med 2-lags isolerglass fra 2015. Brannklassifisert (B30) entredør fra Jømna bruk med fylling/fineruttrykk og kikkhull, fabrikkmalt dør til baktrapp. Malte originale trefyllingsdører inne, glass i dør mellom mellomgang og spisekjøkken, entré og kontor/ soverom, bad og soverom. Lavprofilert listverk. Det ble ikke registrert råte i vinduer ved stikkontroll, med tørt treverk med sprekker utvendig. Vinduer med behov for innvendig og utvendig vedlikehold.

Taktekking og membraner:
Tekket med decraplater. Renner og nedløp i malt sink. Snøsikring over gangsoner. Taket ble tekket om i 1990. Utvendig tak ble besiktiget fra terreng og satelittbilder. Normal tid før omlegging av decraplater er 30-40 år. Normal tid før utskifting av takrenner/nedløp i sink er 25 - 35 år.

Bebyggelse

Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene her.

Tomt

Eiet tomt: 1016kvm.
Pent opprabeidet bakgård med beplantninger og prydbusker.

Parkering

Det vil bli innført beboerparkering i området. Med beboerparkering kan du parkere fritt i området rundt boligen. Eier må være registret i Folkeregisteret og kommunen tar seg årlig betalt for slik parkering. Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon og krav.

Adkomst

Direkte adkomst fra Frederik Stangsgate 41A. Se forøvrig vedlagte kartskisse.
Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Oppvarming

Felles sentral fjernvarme (2016) med radiatorer i de fleste rom. Elektrisk gulvvarme på bad. Ildsted. Stor varmtvannsbereder installert bak malt platekledning på bad.

Strømforbruk er ikke oppgitt da eier ikke har anledning til dette.

Sameiet

Leiligheten er en del av sameiet Fredrik Stangs gate 4 . Sameiet består av 21 boligseksjoner og 8 forretningsseksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22.
Ny eier må godkjennes av styret.

Skoler

Sokner til Uranienborg skole p.t.
Ta kontakt med skolekontoret i Oslo kommune, tlf. 02180 for nærmere informasjon

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 3 900,- og 9 200,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Kr. 130 343 pr. 31.12.2016

Sameiet har lån i Obosbanken. Rente 3,10% pr 31.12.2016. Lånet løper til 30.11.2030.
Avdragsfrihet: nei - IN-ordning: nei

Evt. mulighet for utleie


Det foreligger ingen begrensning ihht kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet.