Eiendom

Frogner - Klassisk hjørneleilighet med tre soverom. Lyst og delikat med to bad, to ildsteder og to balkonger

Frogner - Klassisk hjørneleilighet med tre soverom. Lyst og delikat med to bad, to ildsteder og to balkonger

Fakta

 • Skovveien 2 A
 • Primærrom
  104
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  7 950 000 ,-

Omkostninger

7 950 000,- (Prisantydning)
140 243,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
8 090 243,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
202 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 8 090 243,-))
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
218 399,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 308 642,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  104
 • Tomt
  708

Beskrivelse av eiendommen

Klassisk selveierleilighet med sentral beliggenhet på Frogner. Leilighet, som er en hjørneleilighet, ligger i 3. etasje i en ærverdig bygård fra 1893. To balkonger, generøs takhøyde, store vinduer, flere dobbeltfløyede dører og den gjennomgående planløsning gjør boligen lys og luftig. Flere gode klassiske detaljer som stukkatur og rosetter i både stue og spisestue. Leiligheten fremstår som godt vedlikeholdt og er malt i lyse og moderne farger med god balanse i de klassiske detaljene.

Leiligheten inneholder innbydende entré. Romslig stue med peis og utgang til balkong. God plass til spisestuebord i stue. Eventuelt kan ett av soverommene gjørs om til en separat spisestue. Kjøkken med eksklusiv italiensk kjøkkenredning samt hyggelig spiseplass, peis og utgang til balkong. Tre soverom, der hovedsoverom er tilknyttet eget bad/wc. Flott karnapp i hjørnet av leiligheten i ett av soverommene. Bad/wc II er praktisk tilknyttet entréen.

Leiligheten ble i 2006 omfattende oppusset med bl.a. nytt kjøkken og bad. I tillegg ble alle vinduer skiftet ut i 2006. Ny parkett i stuen og ett soverom i fra 2011. Parketten ble slipt og lakket i entré, gang og kjøkken i 2018.

Veldrevet sameie hvor både pipeløpene, fasaden og oppgangen har blitt pusset opp i løpet av de senere årene.

Det er mulighet for leie av garasjeplass i flere anlegg i umiddelbar nærhet.

Felles varmtvann og moderne balansert ventilasjonsanlegg i gården.

Stor kjellerbod på 18 kvm medfølger leiligheten.

Beliggenhet

Flott beliggenhet midt i hjertet av Frogner, rett ved Solli plass med "alt" av fasiliteter.

Rett utenfor leiligheten finner man dagligvareforretninger samt flere hyggelige kaféer og klesforretninger. Det er også meget gode handlemuligheter i Bygdøy allé med en rekke nisjeforretninger. Gangavstand til Tjuvholmen, Bogstadveien, Hegdehaugsveien og sentrum.

Fine tur- og rekreasjonsmuligheter i Frognerparken. Cirka 15 minutters spasertur til idylliske Bygdøy med naturskjønne turområder. Sats treningssenter rett ved rundkjøringen på Solli plass.

Buss nr. 30 og 31 har holdeplass noen minutters gange fra leiligheten, og tar deg i retning Fornebu og via sentrum helt til andre siden av byen. Buss nr. 21 har holdeplass i Frognerveien og går i retning Helsfyr via Bislett, St. Hanshaugen og Carl Berner. Trikk nr. 12 som også holdeplass i Frognerveien tar deg raskt til Nationaltheatret eller Majorstuen. Både på Majorstuen og Nationaltheatret finner man et T-banestopp. På Nationaltheatret finner man også Flytog, tog, flere buss- og trikkelinjer.

Godt utvalg av skoler og barnehager i området. Den Franske Skole ligger ett par steinkast unna. Eiendommen sogner til Uranienborg skole.

Standard

Stue
Stor og romslig stue med utgang til solrik balkong. Flott stor gruepeis med glassdør i hjørnet av stuen. I stuen finner man også flotte klassiske detaljer som stukkatur og rosetter i taket samt store vinduer. Dobbeltfløyede, originale, hvite trefyllingsdører mellom stue, spisestuen og hovedsoverom.

Spisestue
Lys og flott spisestue med god plass til langbord for de større selskapene. Klassisk og utsmykket hjørnekarnapp med flotte detaljer i spisestuen. Spisestuen kan enkelt innredes som soverom III.

Balkonger
Leiligheten har to balkonger som vender ut på hver sin side av gården. Balkongen med utgang fra stue vender mot syd og er solrik. Balkongen er på ca. 1,5 kvm. Balkongen med utgang fra kjøkken er på ca. 4,5 kvm og vender ut mot en stille bakgård.

Kjøkken
Eksklusiv og lekker kjøkkeninnredning i grå høyglans fra Aster Cucine. Overskap med glassfronter. Godt med skap- og benkeplass. Integrert komfyr, keramisk topp og oppvaskmaskin fra Smeg. Hyggelig spiseplass på kjøkken i tillegg til peis og utgang til stille beliggende balkong.

Bad/wc
Bad v/hovedsoverom:
Pent bad/wc som er tilknyttet hovedsoverommet. Fliser på vegger og gulv med varmekabler. Innfelt speil og overskap med frostet glass. Downlights med dimmer. Innmurt badekar. Badet ble sist pusset opp i 2006.

Bad v/ entré
Lyst flislagt bad/wc med varmekabler og downlights. Opplegg for vaskemaskin. Dusjnisje med glassvegger/dører. Badet ble pusset opp i 2006.

Soverom
Det er tre soverom i dagens planløsning. Ett soverom er tilknyttet eget bad/wc.

Entré
Innbydende entré tilknyttet bad/wc.

Overflater
Himling: Malte himlinger og med gipsrosetter i stuen, spisestuen og ett soverom. Takhøyde er 318 cm, 283 cm og 239 cm i badene.

Vegger: Gjennomgående med malte flater. Fliser på badene. Overflatene i leiligheten er pusset opp/malt i 2006 samt malt noen vegger i nyere tid.

Gulv: 3-stavs parkett. Fliser på badene. Ny 3-stavs parkett i 2006. Ny parkett i stuen og ett soverom i 2011. Parketten ble slipt og lakket i entré, gang og kjøkken i 2018.

Diverse
- Dørtelefon med åpner
- Kabel-tv/internett grunnpakke inkludert i fellesutgifter
- Felles brannvarslingsanlegg for gården

Se mer i takstmann Pål Morten Pedersen tilstandsrapport datert 04.04.2018, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Varmekabler på badene.

Parkering/garasje

Det er beboerparkering i området. Dvs. at man med beboerkort kan parkere døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. Har man folkeregistrert adresse i området og er eier eller medeier av kjøretøy, kan man nå søke om beboerparkeringstillatelse. Søknadsskjema og informasjon om beboerparkeringsordningen finner man på www.oslo.kommune.no/beboerparkering. Har man elbil eller HC-kort, trenger man ikke søke om beboerparkeringstillatelse. For sistnevnte gjelder generelle parkeringsbestemmelser.

Det er flere garasjeanlegg i nærområdet hvor det jevnlig kan leies plass, deriblant Frogner Atrium Parkering og Hydrogarasjen som er få meter fra eiendommen.

Ellers parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Grunn og fundamenter
Fundamentert med betong til faste masser/fjell.

Tak
Trekonstruksjon tekket med stål takplater.

Drenering
Antatt fra byggeår.

Etasjeskillere
Kjellergulv: Støpt gulv. Tre etasjeskillere med isolasjon fra byggetid.

Yttervegger
Murverk i bærende konstruksjoner og fasader, yttervegger utvendig pusset og malt. Fasadene ble sist malt/pusset opp i 2015.

Vinduer og dører
Vinduer med 2-lags isolerglass produsert i 2006. Balkongdør med 2-lags isolerglass produsert i 2006. Lyd (35 dB) og brannklassifisert (B-30) entrédør med kikkhull og kodelås. Malte, hvite trefyllingsdører. Tre stykk dobbeltfløyede, originale, hvite trefyllingsdører.

VVS
Vannrør i rør-i-rør system og soil og pvc avløpsrør. Sprinkleranlegg er installert.

Luftbehandling
Balansert ventilasjonsanlegg fra 2006.

Elkraft
Sikringsskapet er plassert i entré med automatsikringer. 40 ampere hovedsikring.

Se mer i takstmann Pål Morten Pedersen tilstandsrapport datert 04.04.2018, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 104 kvm, Bruttoareal: 116 kvm

Rom vurdert til P-rom
3. etasje: Entré, kjøkken med utgang til balkong, 2 soverom, 2 bad/wc, spisestue og stue med utgang til balkong.

De oppgitte arealer er hentet fra Pål Morten Pedersens tilstandsrapport datert 04.04.2018, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Adkomst

Inngang fra Bygdøy allé.

Beskrivelse av tomt/hage

Vedholdte fellesarealer med asfaltert bakgård og sykkelstativ.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Følgende servitutter er tinglyst i seksjonens grunnboksblad:
1892/900364-1/105 - Bestemmelse om bebyggelse
2007/316436-2/200 - Festekontrakt
2011/748480-1/200 - Nye vilkår feste

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for bygården, dog foreligger det attestert ekspedisjonsdokument fra 1893. Etter gammel lovgivning ble det utstedt ekspedisjonsdokumenter. Dokumentet er i utgangspunktet et brev som ble sendt andre etater for å innhente innspill til et byggeprosjekt. Dokumentet er i seg selv ingen ferdigattest. Dokumentet ble blant annet brukt til å påføre statusopplysninger i saken. Noen dokumenter kan ha blitt påført et "ferdigattestert" stempel med dato, det vil si at dokumentet være en slags ferdigattest.

Videre foreligger det ferdigattest for bruksendring fra kontor til bolig, innredning av leiligheter på loft og nye balkonger.

Kopi av dokumentene blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 869 839,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 5 983 483,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til bolig, forretninger og kontor. Eiendommen er regulert vernet etter reguleringsplan S-2068, vedtatt 12.08.1975. Eiendommene ligger innen felt A2 og reguleres til spesialområde for bevaring - bygg som av antikvariske og kulturell verdi skal bevares. Eiendommenes bruk skal være følgende: Bygningenes 1. og 2. etasje brukes til forretninger og kontorer, de øvrige etasjene oppover brukes til boliger. Bygningene tillates modernisert under forutsetning av at eksteriøret mot offentlig gate beholdes eller føres tilbake til det opprinnelige utseende. Slike arbeider skal skje i samråd med Byantikvaren, hvis uttalelse må vedlegges byggemeldingen. Eiendommenes gårdsrom tillates bebygget i maksimum 2 etasjer.

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan som kan føre til endring av noen av de vedtatt reguleringsplanene i kommunen. Nærmere informasjon om kommuneplanen finnes på Oslo kommunes nettsider: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/kommuneplan-2015/

Beskrivelse av sameiet

Eiendommen er et boligsameie med 33 boligseksjoner.

Sameiet har kabel-tv/bredbåndsavtale med Get.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l. som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Faste, løpende kostnader

Kr 6 615,- per måned i fellesutgifter som inkluderer: Felleskostnader (kr 4 996,-), varmtvann, kommunale avgifter, festeavgift, felles byggforsikring, grunnpakke kabel-tv/internett, vaktmestertjenester, trappevask, betjening av felleslån med renter (kr 877,-), drift og vedlikehold.

Strøm, ca. 14 000 kWh per år ifølge selger. Oppgitt strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og den generelle bruken av eiendommen. Så ledes kan faktiske strømutgifter avvike fra oppgitte forbruk.

Forsikring i Gjensidige Forsikring (polisenummer 81281393).

Eiendomsskatten utgjør tre promille av boligverdien (ligningsverdi x 4 x 0,8) med et bunnfradrag på inntil 4 millioner kroner. Eiendomsskatt for 2018 utgjør kr 4 150,- for denne boligen. Eiendomsskatten fastsettes årlig av bystyret og vil derfor kunne variere fra år til år.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

7 950 000,- (Prisantydning)
140 243,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
8 090 243,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
202 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 8 090 243,-))
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
218 399,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 308 642,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Festeavtale

Bortfester er Ekagra Holding ANS. Innløsning av festeretten kan først skje 01.01.2036. Ved avvikling av festeforhold skal fester innløse tomten mot vederlag fastsatt i tomtefesteloven § 37, første ledd, første punkt. Årlig festeavgift utgjorde i 2017 kr 227 440,- for hele sameiet totalt. Festeavgiften betjenes gjennom felleskostnadene, og innbetales hvert kvartal av sameiet. Festeavgiften kan justere årlig i henhold til konsumprisindeksen. Bortfester må samtykke til overdragelse av festeretten. Samtykke kan ikke nektes uten saklig grunn. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i festekontrakten som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Spesifikasjon av lån

I januar 2016 tok sameiet opp et lån stort kr 2,7 millioner i Handelsbanken for finansiering av fasaderehabilitering og oppussing av trappeoppgangene.

8397 71 62745, Handelsbanken
Annuitetslån med gjenstående løpetid på 18 år, med innfrielsesdato 01.01.2036.
Total lånesaldo per. 31.12.2017: 2 514 942,-
Seksjonens andel av lånesaldo per. 31.12.2017: 140 243,-
Effektiv rente pr. 31.12.17: 3,61 % (nominell rente pr. 31.12.17: 3,5 %)
Avdrag i 2017: 98 042,-
Andel av lånet som forfaller senere enn 5 år: kr 1 816 347,-

Avdrag og renter på lånet utgjør kr 877,- per måned for denne seksjonen som betjenes via fellesutgiftene.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen kan fritt leies ut i sin helhet.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

Ved kjøp av eiendom gjennom PrivatMegleren Allé forutsettes det at vår standardkontrakt legges til grunn. Kopi kan fås på forespørsel til megler.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.