An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Frogner - Praktfull "townhouse" tegnet av arkitekt Harald Hals oppført i 1912. Unik eiendom med behov for rehabilitering

Frogner - Praktfull "townhouse" tegnet av arkitekt Harald Hals oppført i 1912. Unik eiendom med behov for rehabilitering

Fakta

 • Halvdan Svartes gate 9
 • Primærrom
  321
 • Boligtype
  Tomannsbolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  24 000 000 ,-

Omkostninger

24 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
600 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 24 000 000,-))
--------------------------------------------------------
615 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
24 615 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  321
 • Tomt
  852

Oppdragsnummer

159-18-0372

Eier

Hans Gustav Clemetsen
Marie Louise Clemetsen

Eiendomstype

Tomannsbolig

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 212 Bnr. 474 i Oslo kommune

Byggeår

1912

Areal

Primærrom: 321 kvm, Bruksareal: 435 kvm, Bruttoareal: 486 kvm

Antall rom

8

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 852 kvm

Velkommen til Halvdan Svartes gate 9

Halvdan Svartes gate 9 er en halvpart av en frittiggende vertikaldelt tomannsbolig over to plan med stort loft og kjeller med full takhøyde - Et townhouse med vakkert særpreg, på beste Frogner. Bygget ble tegnet av Harald Hals og oppført i 1912 for Herr Rittmester Sommerfelt, i nordisk nybarokk med teglstenskledt fasade og høyt mansardtak. Det vakre bygget ligger omkranset av en frodig villahage med garasje bygd inn i terrenget.

Den flotte eiendommen har eldre standard og behov for oppgradering, men med et enormt potensial, både innvendig og i hagen. Boligen har boder, vaskerom og lagringsrom i kjeller. Videre er det loft med stue/kjøkken og sovehems, samt en hoveddel med to bad, et toalettrom, fire soverom og tre stuer. Takhøyde på over tre meter i første etasje, store vinduer og originale detaljer gir boligen en unik atmosfære.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært, urbant og sentralt boligområde på Frogner i Oslo. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra siste del av 1800-tallet til tidlig 1900-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene der. Fra boligen er det gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater, med kafeer, barer og restauranter samt spesialbutikker og delikatesseforretninger.

Fra eiendommen er det omlag 300 meter til Frognerparken med Vigelandmuseet og skulpturanlegget Vigelandsanlegget, samt Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion.

Vigelandmuseet - Frognerparken - Vigelandsanlegget

Frognerparken ligger en kort og hyggelig spasertur, kun noen få hundre meter fra eiendommen.

Vigeland-museet ble oppført i 1920-årene av Oslo kommune som atelier, bolig og fremtidig museum for den norske billedhuggeren Gustav Vigeland. Her arbeidet og levde han frem til sin død. Vigeland-museet er et av de fineste eksemplene på nyklassistisk monumentalarkitektur i Norge. Borggården med fontene, søyleganger og skulpturer er omkranset av museets 13 utstillingssaler.

Vigelandsanlegget er Gustav Vigelands utendørs skulptursamling i midten av Frognerparken som inneholder det meste av kunstnerens produksjon, og er verdens største skulpturpark utført av en enkelt kunstner. Foruten skulpturene inneholder anlegget smijernsporter, bronserelieffer, broer, terrasser og et stort fonteneanlegg.

Etter å ha blitt til gjennom 40 års iherdig innsats fra Gustav Vigeland, strekker anlegget seg nå fra Hovedportalen som er den monumentale inngangen fra Kirkeveien, langs hovedaksen og broen over Frognerdammen, via Fontenen til Monolitten og Vestplassen, der Livshjulet utgjør den siste skulpturen i vest.

Kort fortalt

- Unik "Townhouse" oppført i 1912.
- Frittliggende vertikaldelt, tomannsbolig.
- Tegnet i nybarokk av arkitekt Harald Hals.
- Garasje og parkering på gårdsplass.
- Frodig villahage med enormt potensial.
- Flott takhøyde på over 3 meter i 1. etasje.
- Store vinduer gir lyse, flotte og luftige rom.
- Klebersteinsovn, kakkelovn og vedkomfyr.
- Tre store stuer; spisestue, stue og bibliotek.
- Loftstue innredet med kjøkken og hems.
- Fire soverom, to med utgang til balkong.
- To flislagte bad som ble modernisert i 1990.
- Stort potensial for renovering og modernisering.

Byggemåte

Antatt fundamentert til faste masser, eventuelt fjell. Støpt såle. Grunnmur i betong/sparemur. Innvendige kjellervegger i teglstein. Bærende vegger i spekket teglstein/hulmurkonstruksjon. Etasjeskiller i trebjelkelag med stubbloftleire. Noe mindre skjevheter i konstruksjonen. Trevinduer. Originale kjellervinduer med 1-lags glass og utvendig sikring (gitter). For øvrig originale doble vinduer, antatt fra byggeår. I tillegg enkelte Velux takvinduer på loft med 2-lags isolerglass fra 1990-tallet. Tredører. Originale profilerte, malte heltre dører. Original entredør (hovedinngang) samt kjøkkendør (sideinngang). Valmet tak i trekonstruksjon med undertak av rupanel. Takkonstruksjon besiktiget fra bakkeplan og fra loft. Taktekking med eldre, glasert teglstein. Det er opplyst fra eier's representant at taktekking ble lagt om på 1990-tallet i.f.m. omdisponering av loft til beboelsesrom samt montering av Velux takvinduer. Deler av tak med båndtekking i kobber. Takrenner/nedløpsrør med tilhørende innfesting og beslag i kobber/malt metall. Opplysningene er hentet fra den omfattende tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 321 kvm, Bruksareal: 435 kvm, Bruttoareal: 486 kvm

Kjeller: Bruksareal: 114 kvm, Bruttoareal: 133 kvm
1.Etasje: Primærrom: 119 kvm, Bruksareal: 119 kvm, Bruttoareal: 133 kvm
2.Etasje: Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 111 kvm, Bruttoareal: 125 kvm
Loft: Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm, Bruttoareal: 86 kvm
Hems: Primærrom: 9 kvm, Bruksareal: 9 kvm, Bruttoareal: 9 kvm

Største takhøyde kjeller = 2,49 m
Største takhøyde 1 etg. = 3,10 m
Største takhøyde 2 etg. = 2,66 m
Største takhøyde loft = 2,54 m
Største takhøyde hems = 2,34 m

Planløsning

1. etasje: Entre/trapperom, gang, bibliotek, stue, spisestue, kjøkken, kjøkkeninngang/trapp og gjeste-wc.
2. etasje: Trapperom/gang, 2 bad, 4 soverom (ett med trapp til loft).
Loft: Stue/kjøkken med trapp til hems.
Kjeller: Trapperom/gang, liten bod, "safe", kott, 3 kjellerrom, fyrrom og tidligere vaskerom.
Hems: Sovehems.

Entré

Boligen har et pent inngangsparti med murt baldakin. Entreen på innsiden gir et svært riktig inntrykk av boligen, med en rekke originale elementer. Blant annet har trappen til andre etasje et betydelig utsmykket rekkverk med flotte utskjæringer. Vinduene i trapperommet har dekorglass og det er bueåpning mot kjellergang. I trapperommet mot kjelleren er det åpen garderobeløsning med knagger og hylle.

Kjøkken

Kjøkkenet har innredning fra slutten av 80-tallet, holdt i en industriell stil. Det er fliser på gulv og fliser på én vegg. Over benk og overskap er det lagt stålplater som forenkler renholdet. Rommet har store vindusflater som lar dagslyset flomme inn, og ved vinduet er det god plass for frokostbord.

Kjøkkenet har fronter i stål og grønnfarget glass, kombinert med benkeplate i granitt og vaskekum i porselen. Koketopp og stekeovn er integrert i en praktisk øy. Det er ventilator i stål over kokesonen og opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenken ved vaskekummen.

Stue, spisestue og bibliotek

I første etasje finner vi tre store stuer i flukt med hverandre; en hovedstue, en spisestue og et bibliotek. Spisestuen ligger nærmest kjøkkenet, hovedstuen har et fantastisk karnapp og fra biblioteket er det utgang til hagen. Alle stuene har store vindusflater, lyse vegger, takhøyde på rundt 3,10 meter og parkettgulv i fiskebensmønster.

Selv om stuene er i behov av overflateoppussing, har de en storslagen sjarm og atmosfære som ikke finnes i nybygg. Bred stukkatur og takrosetter i alle rommene understreker det autentiske. I biblioteket finnes en vakker kakkelovn med smaragdgrønne kakler. Rommet har en vakker buet dør til hallen og skyvedører til hovedstuen.

Stue og kjøkken på loft

Stuen og kjøkkenet på loftet har et stilmessig "nyere" preg enn første og andre etasje. Rommet har flislagt gulv, lysmalte overflater og takhøyde til 2,54 meter. Kjøkkeninnredningen er holdt i en industriell stil med fronter i stål og benkeplate i granitt. Rommet får rikelig med dagslys fra takvinduer, og det er god plass for både sofa og spisegruppe. Fra rommet er det trappestige opp til en rustikk sovehems med skråhimling.

Bad/wc/vaskerom

Boligen har to bad i andre etasje, et toalettrom i første etasje og et tidligere vaskerom i kjeller. Badene har marmorfliser på gulv og vegger, mørkbeiset himling med downlights og varmekabler i gulv. Begge badene ble ombygd i 1990.

Det ene badet er innredet med toalett, åpen dusjnisje, badekar, servant og elektrisk håndkletørker. Det er store speil på veggen ved badekaret og lysinnslipp fra et vakkert, ovalt vindu. Det andre badet har sorte og lyse fliser på gulv og vegger. Det er varme i gulvet og innredningen består av toalett, servant og åpen dusjnisje.

Soverom og garderobe

Eneboligen har hele fire soverom i andre etasje og en sovehems over loftstuen. Det ene soverommet har klebersteinsovn for ekstra varme. Dette rommet og ett av de andre har utgang til hver sin veranda mot henholdsvis vest og syd. Takhøyden i andre etasje er opp til 2,66 meter, så alle rommene oppleves som luftige.

Soverommene er malt i henholdsvis rosa, grønt, gult og hvitt, og alle har tregulv. Fra det hvitmalte rommet er det trapp til loft. Størrelsen på rommene gir god plass for brede senger og gode garderobeløsninger. Boligen har for øvrig lagringsplass i kjeller, hvor det finnes bod, kott og flere kjellerrom.

Oppvarming - Teknisk

Boligen er oppvarmet med vannbåren varme til radiatorer, fra oljefyr/elkjele. Oljetank er nedgravd under gårdsplassen. Det er elektrisk gulvvarme i to bad, samt kakkelovn i bibliotek, original vedkomfyr i kjeller og klebersteinsovn på ett soverom i andre etasje.

Fra 2020 er det varslet et forbud mot å bruke fossil olje og parafin til oppvarming av boliger. Det kan søkes å få støtte fra Enova til å fjerne oljetank og oljekjele når det installeres en fornybar varmekilde.

Boligen har i hovedsak naturlig ventilasjon, med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. Varmtvannsbereder er på ca. 300 liter, fra 1984. Sikringsskapet har skru- og automatsikringer. Elanlegget ble oppgrader på 80-tallet. Yttertaket ble vedlikeholdt på 90-tallet. Begge bad i andre etasje ble ombygd/rehabilitert omkring 1990. Takvinduer og isolasjon mot tak på loftet er fra 1990-tallet.

Parkering / Garasje

Det er parkering i garasje vendt mot gaten og på del av gårdsplassen. Innkjøring og parkering inkl. bruk av garasjen på eiendommen vil bli endret i hht vedlagte avtale innlemmet i jordskiftedom fra 2011, der det i hovedsak endres fra innkjøing på nordsiden til felles innkjøring på sydsiden av huset. Det er viktig for interessenter å lese vedlagte jodskiftedom nøye. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Eiendommens historie og arkitektur

Halvdan Svartes gate 7-9 er en frittliggende, vertikaldelt tomannsbolig oppført i 1912. Byggherre var Herr rittmester Carl Jacob Sommerfelt ved arkitekt Harald Hals. Huset er bygget i upusset rød tegl, over to etasjer, med et høyt mansardtak. Den symmetrisk komponerte hovedfasaden vender mot sydvest, og domineres av et høyt, avrundet gavloppbygg.

Uttrykket mot Halvdan Svartes gate og flankene defineres av polygonale (flerkantede) karnapper, hvis sider forlenges til kortsidenes loggiapartier (overbygde uterom). De asymmetriske kortfasadenes hovedelement er et polygonalt karnapp som avsluttes oventil av et buet, kobbertekket takparti. De smårutede vinduene er i annen etasje flankert av skodder, som delvis er bevart. Stiluttrykket er nordisk nybarokk.

I 1920 ble det oppført en garasje på eiendommen ved Anton Andersen.

Arkitekt Harald Hals

Arkitekt Harald Hals var en norsk arkitekt og byplanlegger og senere boligdirektør i Kristiania.
Han var elev ved Den kongelige Tegneskole i Kristiania i 1890-årene, og studerte fra 1898 ved Königlich Technische Hochschule i Berlin, samt fra 1900 ved Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm samt videreutdannet i USA.

Hals arbeidet i London og USA men vendte hjem til fødebyen Kristiania i 1911, og ble straks en etterspurt arkitekt, og hadde i oppdrag et stort antall villaer og boliggårder. Blant hans tidligste arbeider må spesielt villa- og rekkehusområdet i Halvdan Svartes gate nevnes, og omfatter Halvdan Svartes gate 12-14, 8-16-18-20, 22-24-26 og 28-30, utgjør bygningene et helhetlig landsbylignende miljø påvirket av engelske og tyske havebyidealer. Disse eiendommene ligger like på andre siden av veien og utgjør noe av det fine utsynet fra eiendommen som vi har gleden av å presentere her. Litt lenger opp i Halvdan Svartes gate finner vi nummer 48, også den i nordisk nybarokk, som Hals utførte i oppdrag for kunstmaler og professor Christian Krohg.

Hals utførte også villaer og tomannsboliger på Gimle - i Fritzners gate, Gimle terrasse og i Sophus Lies gate, med egen villa i Sophus Lies gate 2. Han hadde senere større prosjekter og var involvert i kjente utbygginger som Lindern Haveby, Ullevål Hageby, samt Torshovbyen og Jessenløkken, i tillegg til Tåsen Haveby og Hoffsbyen samt Ekeberg Haveby. Arkitekt Harald Hals har unektelig etterlatt seg et tydelig fotavtrykk i byen. Harald Hals var Ridder av St. Olavs orden, Ridder av Vasaordenen og Ridder av den svenske Nordstjerneorden.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Uteområde

Villaen ligger omkranset av en frodig hageidyll med plen, bugnende prydbusker og vintergrønt. Det er mur mot gaten, blomsterbed langs husveggen og klatreplanter på fasaden ved inngangspartiet. I hagen er det store steinsatte uteplasser med trapp mellom nivåene. Alt ligger til rette for å skape en nydelig hageoase i flere soner.

Boligen har tre verandaer - den ene i første etasje, med utgang fra biblioteket. De andre har utgang fra hvert sitt soverom i andre etasje, der den ene er sydvendt og den andre er vestvendt. Gårdsplassen er i hovedsak asfaltert fra gaten og opp på siden av bygget.

Servicetilbud

Nabolaget og Bygdøy allé er fullspekket med populære kaféer, interiørforretninger og trendy klesbutikker. Dagligvarehandelen kan gjøres på Skafferiet, Joker, Meny og Kiwi. I gangavstand fra boligen finner du restaurantene Enoteca og Kolonihagen, samt den tradisjonsrike fisk- og viltbutikken Fjeldberg.

Området gir meget gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og T-bane, og det er flere holdeplasser i nærheten.

Fra eiendommen er det gangavstand til Skøyen barneskole og Majorstuen barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet kommunalt vann- og avløp.

Ferdigattest

Det foreligger ekspedisjonsdokument på boligen attestert 26.03.1914 og ekspedisjonsdokument på garasjen attestert i 25.10.1950. Kopi av ekspedisjonsdokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Ekspedisjonsdokument er forgjengeren til Ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på saken, hvor alle godkjennelser blir stemplet (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Ekspedisjonsdokument kommer hovedsaklig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 3 686 233,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 11 795 946,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til spesialområde - bevaring (boliger). Reguleringsbestemmelse S-3204. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne. Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Det pågår en byggesak ifm. oppføring av en firemannsbolig på naboeiendommen Halvdan Svartes gate 7. Søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal med saksnr. 201507181 eller konferer megler for nærmere informasjon.

Byantikvarens gule liste

Bygningen er vernet etter plan- og bygningsloven.

"Regulering til spesialområde bevaring eller hensynssone er kommunens fremste mulighet til å beskytte verneverdige kulturminner og kulturmiljøer. I Askeladden betegnes denne vernetypen som "Vernet etter PBL". Det er egne bestemmelser knyttet til spesialområdet/hensynssonen. Bestemmelsene fastsetter bruk og grenser for hva som kan tillates av endringer på eksisterende bebyggelse, og kan angi hva slags nybygg som kan oppføres innenfor området. I Oslo vedtas reguleringsplaner av bystyret."

Opplysninger er hentet fra informasjonsark fra Gul liste som ligger på Oslo kommune sin hjemmeside. Kopi av informasjonsarket ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Energimerking

Selger har ikke energimerket boligen og interessenter må ta utgangspunkt i at boligen har laveste energikarakter, Rød G.

Faste, løpende kostnader

Kommunale avgifter i 2018 er på kr 8 022,91 ifølge Oslo kemnerkontor.

Eiendommen er forsikret i Codan Forsikring, polisenummer 750413521. Årlig premie er kr 9 474,- ifølge selger.

Eiendomsskatt for skatteåret 2018 er på kr 21 587,- ifølge eiendomsskattelisten fra Oslo kommune.

Boligen er oppvarmet via elektrisitet og vannbåren varme til radiatorer via oljefyr. Selger er ikke kjent med boligens strøm- og oljefyrkostnader.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

24 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
600 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 24 000 000,-))
--------------------------------------------------------
615 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
24 615 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra tilstandsrapport som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Det er vedtatt å endre innkjøring fra nordsiden av huset, til felles innkjøring sammen med naboene på sydsiden av huset. Avtalen er innlemmet i Jordskiftedom av 09.12.2011. Det henstilles til at alle interessenter leser jordskiftedommen nøye og spør ansvarlig megler hvis noe er uklart. Dokumentene ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Eiendommen selges for dødsbo, og selger er arvinger som ikke selv har bebodd eiendommen. Disse har derved begrenset kunnskap om boligen og eiendommen generelt. Selger har i begrenset grad kunne supplere eller kontrollere opplysningene gitt i salgsoppgaven. Kjøpere oppfordres derved til å være særlig grundige ved gjennomgang og besiktigelse av boligen, og oppfordres gjerne til å søke bistand hos teknisk sakkyndig. Det fortutsettes at kjøper setter seg godt inn i salgsoppgaven med alle vedlegg inkludert tilstandsrapporten, før bud inngis på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen kan leies ut under ett.

Konsesjon / Odel

Det er påhviler hverken odel eller konsesjonsplikt på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Tilretteleggingshonorar (Kr.12 500)
Oppstart/Etablering (Kr.12 500)
Oppgjørskostnad (Kr.7 500)
2 visninger og overtagelse (Kr.7 500)
Fakturagebyr (factoring) (Kr.7 500)
Digital annonsering "Klikk" (Kr.6 900)
Markedspakke (Kr.29 900)
Innhenting av opplysninger (Kr.6 000)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Tingl. hjemmelserklæring - Statens Kartverk (Kr.525)
Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 24 000 000,-) (Kr.300 000)
Totalt kr. (Kr.392 158)
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr .....

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.