Eiendom

Hel toppetasje i prestisjeprosjekt med heis rett inn, 2-4 p-plasser, takterrasse og andel i privat park.

Hel toppetasje i prestisjeprosjekt med heis rett inn, 2-4 p-plasser, takterrasse og andel i privat park.

Fakta

 • Admiral Børresens vei 3 B
 • Primærrom
  251.5
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  50 000 000 ,-

Omkostninger

50 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
172,- (Pantattest)
225 750,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 9 030 000,-))
--------------------------------------------------------
236 872,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
50 236 872,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  251.5
 • Tomt
  8000

Matrikkel

Gnr.2 Bnr.1285 Snr.15 Orgnr.922130426 i Oslo kommune

Adresse

Admiral Børresens vei 3 B
0286 Oslo
2. etasje

Prisantydning inkludert omkostninger

50 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
172,- (Pantattest)
225 750,- (Dokumentavgift (avgiftsgrunnlag: 9 030 000,-))
--------------------------------------------------------
236 872,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
50 236 872,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

Kr. 10 864,-pr. mnd. Inkluderer fellesutgifter som dekker forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift/vedlikehold/renhold
av fellesarealer og utomhus (kr. 8 817,-), akonto oppvarming (kr. 1 448,-), kabel-TV/bredbånd (kr. 299,-) og drift av 2 garasjeplasser (kr. 300,-).

Areal

Primærrom: 251,50 kvm, Bruksareal: 258 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Boligen har 3 soveromssuiter.

Type eiendom

Leilighet/eierseksjon.

Byggeår

Boligen ble oppført i 2019.

Etasje

Hovedplan i 2.etasje, samt egen hall/inngang i 1. etasje.

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B

Høydepunkter

-Siste ledige toppleilighet i prestisjeprosjektet fra Solon Eiendom og Reiulf Ramstad Arkitekter.
- Enorme vindusflater og takhøyde opp mot 4 meter.
- Privat takterrasse på ca. 65 m² mot syd og andel i fredet park på 3,6 mål.
- Heis direkte inn i leiligheten i tillegg til eget inngangsparti.
- 2 garasjeplasser og mulighet for kjøp av flere.
- Spesielt høy standard, langt utenom det vanlige.
- Elegant kjøkken fra Kvänum, komplett utstyrt med hvitevarer.
- 3 komplette soveromssuiter med egne delikate baderom, samt ekstra gjestetoalett.
- Spesialtilpassede garderobeskap fra Hødnebø Snekkerverksted.
- Romslig opphholdssone på 113 m² med lysinnslipp fra øst, syd og vest.
- Stor bod på 25 m² tilknyttet garasjeplassene, samt innvendige boder, grovkjøkken og vaskerom.
- Gasspeis og behagelig oppvarming med vannbåren gulvvarme.

Beliggenhet

Landlig og sentralt beliggende med få minutter til Oslo sentrum via sykkel/bil eller ferge fra Kontiki rett inn til Aker Brygge. Flotte turområder langs sjøen, i Kongeskogen og langs gamle villaveier. Bygdøy har et rikt utvalg av fritidsaktiviteter med blant annet seilsenter på Lille Herbern som ligger like ved. For øvrig umiddelbar nærhet til Bygdøhus med eget treningsrom, fekting, tennis, fotball, basket, badminton m.m.

Bygdøynes ligger diskré tilbaketrukket i den engelske hagen til den tidligere kanadiske ambassadørboligen. Dette er en eiendom med en egen atmosfære av harmoni og ro, der det elegante arkitektoniske uttrykket til bygningene både bryter med og tilpasser seg omgivelsene. Bygningene ligger rundt en vakker engelsk hage som knytter dem sammen i et felles estetisk punkt, samtidig som den gir den nødvendige distansen for å gi god skjerming og privatliv.

Arkitekten

Bak prosjektet står den internasjonalt prisbelønnede arkitekten Reiulf Ramstad. Arkitekturen er moderne, men samtidig ment for å stå seg i generasjoner framover Det er lagt svært mye ressurser i planleggingen av prosjektet, hvor alt fra planløsninger til fasader,
garasjeanlegg, boder og oppganger er løst på en gjennomtenkt måte tilpasset kjøpegruppens individuelle behov. Det er benyttet
materialer med svært høy kvalitet, og resultatet har blitt et boligprosjekt helt utenom det vanlige.

Innhold

Hel toppetasje i byggets 2. etasje med heisadkomst direkte inn (heisadkomst både til inngangsplan samt hovedplan), samt eget inngangsparti på bakkeplan. Leiligheten er på 258 m² BRA (251,5 m² P-ROM) som omfattes av:


2.etasje: Trapperom, samt inngang med garderobe tilknyttet heis, separat wc og praktisk vaskerom. Videre har boligen et romslig oppholdsrom på ca. 113 m² med flere soner, gasspeis og utgang til privat takterrasse på 65 m².

Store vindusflater og god takhøyde på 3,3 meter. Kjøkken i delvis åpen løsning tilknyttet spisestue som har en takhøyde på hele 4 meter. God plass til langbord. Fra kjøkken er det adkomst til praktisk grovkjøkken og bod.

Tre komplette soveromssuiter med egne delikate baderom, hvorav samtlige er godt innredet med garderobeskap. Hovedsoverom har i tillegg adkomst til walk-in garderobe.

1.etasje: Egen inngang/hall tilknyttet heis og trapperom. Bod under trapp.


Det medfølger i tillegg 2 garasjeplasser (mulighet for kjøp av ytterligere plasser), tilknyttet stor og fin bod på ca. 25 m²).

Kvaliteter

Hel toppetasje og den siste ledige i sin klasse i prosjektet.
Takhøyden i spisestuen er hele 4 meter (3,3 meter i øvrige oppholdsrom) og glassflaten som rammer inn utsikten er enorm. Leiligheten har en nydelig, privat takterrasse på ca. 65 m² mot syd, samt utsikt over prosjektets private park i øst og den sveitsiske
ambassades hage i vest.

Kjøkken
Med umiddelbar nærhet til både spisestuen og terrassen er kjøkkenet, som har innredning fra svenske Kvänum, laget for å være stedet man møtes i leiligheten. Her skal det være enkelt å trives, både for kokken og gjesten, kjøkkenet er tegnet unikt for leiligheten med akkurat dette i tankene. Store vindusflater og god takhøyde gir rommet en luftig atmosfære.

Kjøkkeninnredningen er av svært høy kvalitet og er komplett levert for innflytting. Blant annet vil vi nevne skuffer i heltre, benkeplate i komposittsten og komplett sett hvitevarer. Miele oppvaskmaskin, mens kjøl/frys, stekeovn og induksjonstopp med ekstra bredde er fra Gaggenau. Ventilator fra Fjäråskupan.

Under overskapene er det installert LED-lys. Utslagsvask med armatur fra tyske Dornbracht. Benkeplate i komposittstein (knust og limt stein) med tykkelse på 20 mm, noe som gjør den sterkere og mer holdbar enn ordinær naturstein og heltre.

Fra kjøkkenet er det adkomst til praktisk grovkjøkken med videre adkomst til bod.


Bad og vaskerom
Badene er utstyrt med snekkerbyggede servantinnredninger, med spesialtilpasset corianbenk og integrert vask. Skuffene i servantinnredningen er utført med eikefinerte fronter, og er grepfrie. Kantlister i heltre, og ettgreps blandebatteri fra Dornbracht. Dusj med innebygget dusjarmatur fra Tapwell med håndholdt dusj og rainshower fra tak.

Gulvene er belagt med delikate fliser med størrelse 60/60 cm. Mosaikkfliser i dusjnisje, samt på veggene i dusjsonen. De øvrige veggene leveres på moderne og tidsriktig vis med malt våtromsstrie.

Separat vaskerom ved gang med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt plass til hyller og oppbevaring.


Soveromssuiter
Soverommene har både godt lysinnslipp og et godt soveklima (det er installert fancoil/kjøling i himlingene). Boligen har tre komplette soveromssuiter med egne delikate bad, tilbaketrukket fra oppholdsrom.

Garderobe
Samtlige soverom, garderobe i inngang og walk-in garderobe tilknyttet hovedsoverom er innredet med garderobeskap fra Hødnebø Snekkerverksted. Skapene er stedstilpasset med foringer slik at de dekker hele høyden fra gulv til tak. Dører har slette og malte overflater. Innvendig innredning er utført i melamin, utseende i mørke toner. Alle innvendige skuffer har softclose, og skapene er komplett innredet med hyller og opphengstenger.

Innvendig gulv
Det er lagt 21 mm en-stavs eikeparkett (bredde på 200 mm) med 6 mm slitesjikt. I de aller fleste rom er det vannbåren varme (jordvarmeanlegg). For øvrig delikate fliser i entré og baderom med elektriske varmekabler.


Gass og gasspeis
Gasspeis type Vision Line 650 B med glass på to sider, styrt med fjernkontroll. Utslipp fra gasspeis gjennom yttervegg. Gassuttak til grill/varmelamper på privat takterrasse. Felles gasstank er nedgravd og hver enkelt leilighet har egen måler for forbruk.

Belysning
Leiligheten er lyssatt med en omfattende lysplan levert av Flos. Det er en kombinasjon av innfelte spotter, utenpåliggende spotter, samt lampepunkter der det er naturlig å ha nedhengende lamper. Rikelig med stikkontakter, uført i farger tilpasset veggfarge.


For ytterligere spesifikasjoner henvises det til leveransebeskrivelse. Leveransebeskrivelsen kan ha avvik knyttet til valg/tilvalg i forbindelse med ferdigstillelsen.

Konstruksjon

Topp moderne konstruksjon opphørt iht. TEK 10 med bærekonstruksjoner i betong og stål. I korte trekk innebærer byggemåten strenge krav til levestandard, konstruksjon, isolasjon og ventilasjon. Det er installert vannbåren gulvarme og balansert ventilasjon med varmegjenvinning som gir et lavere energiforbruk og bedre bomiljø. For øvrig gjør byggemåten i betong/stål at leiligheten er godt isolert med hensyn til både lyd og klima.

Fasadene oppbygd opp med isolerte stendervegger er utvendig forblendet med lys grå tegl i langformat fra danske Randers. Dette er en eksklusiv bløtstrøken teglstein som gir bygget det ekstraordinære uttrykket. Større vinduer og glasskyvedører med energiglass og karmer av pulverlakkert aluminium med tilhørende beslag. De fleste av vinduene mot syd og vest er utstyrt med utvendig solavskjerming.

Flatt tak med sedumgress hvor takvann ledes i sjakter ned og ut av bygget. Rekkverk på takterrassene har dyp teglbrystning, hvilket besørger lite sjenanse mot naboer i underliggende etasje.

Bebyggelse

Prosjektet består av 18 leiligheter med størrelser fra 90 til 287 m². Leilighetene er fordelt i 6 frittliggende hus over to etasjer, med tre til fire leiligheter i hver. Husene er plassert symmetrisk i to rekker, slik at de omkranser den fantastiske parken som ligger i midten. Avstand mellom rekkene er ca. 65 meter.

Tomten og den engelske parken

Sameiets felles eiet tomt er på 4 330 m². Som eier vil man også være en del av ett realsameie som utgjør den fredede, engelske parken på 3 653 m². Hver enkelt seksjon, samt den opprinnelige hovedbygningen, vil ha likelydende eierandel her.

Parken er prosjektets naturlige senter, samtidig som den skaper luft og rom mellom bygningene. Parkmessig anlagt med stier og vannspeil, innbyr den til ro og refleksjon, og er et godt sted å hvile øynene på, både innenfra og fra uteplassen. Å kunne tre inn i en slik hage og kunne kalle den sin egen, er et privilegium som er få forunt.

Sesongmessige forhold gjør at tomten ferdigstilles sommer 2019. Det er på sameiets side gjort tilbakeholdt som sikrer gjennomføring av dette.

Plass til bilene

Det medfølger totalt to garasjeplasser i underliggende anlegg, adkomst direkte med heis eller trapp. Mulighet for kjøp av flere plasser for kr. 750 00,- pr. plass. Plassene ligger ved siden av hverandre og har direkte adkomst til stor og fin bod på ca. 25 m².

Det er totalt 6 innvendige gjesteplasser i prosjektet (4 i østrekken og 2 i vestrekken). Garasjeanlegget er isolert, og har oppvarming med varmluftsport. Det betyr at garasjen vil ha jevn og behagelig temperatur året rundt. Enkel adkomst med skiltleser som åpner garasjeporten automatisk. Alle vegger er malt i lyse, pene farger, det er slitesterkt polyuretanbelegg på gulv, og selvsagt komplett belysning i alle soner.

Adkomst

Hovedadkomst er fra Admiral Børresens vei, som leder til garasjeanlegg med skiltleser og videre heisadkomst direkte inn i
leiligheten. For øvrig brosteinsbelagte internveier som leder til privat inngangsparti.

Oppvarming

Meget behagelig oppvarming med gulvvarme i de aller fleste rom med vannbåren varme (felles jordvarmeanlegg). Elektrisk oppvarming med varmekabler på baderom. Stor gasspeis av type Vision Line 650 B med glass på to sider i stue.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Bygdøynes. Sameiet består av 18 boligseksjoner, 15 næringsseksjoner (ekstra boder og garasjer), og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter iht. sameiets praksis. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter og budsjett som ligger vedlagt prospektet.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23.

Skoler

Eiendommen har gangavstand og sokner til Bygdøy skole. For øvrig meget barnevennlig flere
barnehager i nærområdet.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Garantier

Boligen selges i henhold til bustadoppføringslova, og selger plikter å stille bankgaranti på 3 % av kjøpesum i byggetiden og 5 % av kjøpesum i 5 år etter overlevering av boligen til kjøper. Overføring av kjøpers delinnbetaling fra megler til selger er avhengig av at selger har stilt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Boder

Innvendig bod med adkomst fra grovkjøkken og bod under trapp i egen inngang/hall. I tillegg stor og fin bod på ca. 25 m² tilknyttet de to garasjeplassene som medfølger.

Tilbehør

Møbler/inventar kan kjøpes helt eller delvis etter nærmere avtale.


Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen (kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler):

28.02.1857
Dagboknummer 900090 BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
Bestemmelse om gjerdeplikt Bestemmelse om veg
Bestemmelse om båt/bryggeplass
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

01.07.1910
33, dagboknummer BESTEMMELSE OM VANNLEDN.
RETT FOR KOMMUNEN TIL Å ANLEGGE OG VEDLIKEHOLDE
LEDNINGER MV

16.08.1912
10 Dagboknummer BEST. OM BÅT/BRYGGEPLASS
Bestemmelse om veg

17.12.1915
245, dagboknummer RETTIGHETER IFLG. SKJØTE
Bestemmelse om båt/bryggeplass

VEDR. BNR 288
02.03.1928
12 Dagboknummer BESTEMMELSE OM VANNLEDN.
GJELDER DENNE MATRIKKELENHETEN MED FLERE

01.03.1961
2334, dagboknummer BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
VEDR. HOBBY-VEKSTHUS
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet


Servituttene vil ikke blir slettet, slik at de blir værende på hver enkelt seksjons grunnboksblad. Det understrekes at servitutten
om rett til båt/bryggeplass ikke medfører noen rettigheter for sameiet/sameierne, da eventuelle rettigheter knyttet til dette ligger til det gamle hovedhuset som skal fradeles.

Heisene i Bygdøynesveien har adkomst direkte inn i hver enkelt leilighet. For å sikre forsvarlig adkomst og evakuering ved; brann,
evakuering av innestengte personer, kontroll og reparasjon er det nødvendig med tilpassede tiltak. Tiltakene er obligatoriske og forutsatt tinglyst og bindende for alle sameiere. Tiltakene er spesifisert i eget vedlegg til kontrakt. Vedlegget kan fåes ved
henvendelse til megler. Selger har fullmakt til å la tinglyse alle nødvendige servitutter som er nødvendige for å gjennomføre prosjektet.

De andre seksjonseierne har panterett (legal panterett/utinglyst panterett) i seksjonen for krav mot seksjonseier som følger av sameieforholdet, jfr. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Andel fellesgjeld

Sameiet er etablert uten gjeld og det er ingen andel fellesgjeld tilknyttet seksjonen.

Budsjett

I budsjett for første driftsår er det budsjettert med at sameiet skal gå med kr. 303 800,- i overskudd. Budsjettet er basert på en nøktern vurdering av kostnadene. Ønsker man en høyere grad av service, vil man måtte regne med høyere kostnader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Bygdøy Boligutvikling DA

Formuesverdi

Ligningsverdien er foreløpig ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Skatteetaten etter en beregningsmodell som tar hensyn til om
boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle andre boliger mann måtte
eie). Interessenter oppfordres til å sjekke: www.skatteetaten.no eller kontakte megler for nærmere informasjon om fastsettelse av
ligningsverdi. Det tas forbehold om at regelendringer kan medføre endret ligningsverdi for boligene.

Overtagelse

Boligen er ferdigstilt og kan overleveres etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Eier får full råderett over egen seksjon og kan fritt leie den ut til boligformål.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse for oppføring av eiendommen datert 29.01.2019. Det er selgers ansvar å besørge og bekoste utstedelse av ferdigattest så snart det lar seg gjøre.

Forretningsfører

Enqvist Eiendoms AS

Regulering

Eiendommen er regulert til kombinert bebyggelse og anlegg:
• Boligbebyggelse
• Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur
• Hensynssone - Bevaring kulturmiljø H 570

Reguleringsplanen ble vedtatt i Oslo bystyret den 2. mars 2016. Grad av utnytting skal ikke overstige BYA 24 %. Søknadstegninger, reguleringskart med tilhørende bestemmelser oppbevares hos megler og kan utleveres ved forespørsel.

Offentlige planer

Ingen kjente planer som berører eiendommen direkte.

Konsesjonsplikt

Ingen.

Odelsrett

Ingen.

Lovgrunnlag

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om
oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås.

Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for
eierseksjonssameiet og driften av dette.

Avtalemessig forhold

Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert kjøpetilbud, herunder bestemme om de vil
akseptere salg til selskaper, samt om de vil akseptere salg av flere seksjoner til samme
kjøper. Selger står til enhver tid fritt til å endre prisen på boliger og parkeringsplasser som ikke
er solgt. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to seksjoner eies av en
og samme juridiske person.

Selger vil benytte egen standard kjøpekontrakt for alle salg i prosjektet, denne følger vedlagt
salgsoppgaven. Det forutsettes at bud er lagt inn på grunnlag av denne kjøpekontrakten og en
eventuell aksept av bud fra selger gis under samme forutsetning. Eventuelle ønskede
endringer fra budgiver til denne kjøpekontrakten må inntas som forbehold i kjøpstilbud når bud inngis.

Forkjøpsrett

Ingen.

Forbehold

Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelsen og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelsen som er
retningsgivende. Dersom det er avvik mellom prospekt/internettside og leveransebeskrivelsen, er det den endelige leveransebeskrivelsen i
kontrakten som gjelder. Omfanget av leveransen er begrenset til dette.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn. Hvis interessent mot formodning ikke
ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i budskjema. Ved eventuell endring i eierskap eller navnendring fra kjøpers
side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr 25.000,- inkl. mva. som innbetales til meglers driftskonto. Eventuell endring krever selgers forutgående samtykke.

Oppgjør etter salg vil skje gjennom megler eller meglers underleverandør. Selger forbeholder seg retten til å foreta
kredittvurdering av kjøpere. Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse, prospekt og salgsoppgave.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Megler har et vederlag på 1,25 % av salgssum inkl. mva., i tillegg til en bonusordning på til godeser megler relatert til salgsfremdrift og prisoppnåelse. Dersom handel ikke kommer i stand, har megler ikke krav på provisjon. Vederlag og utlegg betales av selger.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Vika
Postboks 1613 Vika, 0119 OSLO
0119 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998387361