Eiendom

Lekker, innholdsrik 6-roms m/unik utsikt, eksklusive detaljer, to bad, romslige stuer, peisovn og solrik balkong

Lekker, innholdsrik 6-roms m/unik utsikt, eksklusive detaljer, to bad, romslige stuer, peisovn og solrik balkong

Fakta

 • Elisenbergveien 3
 • Primærrom
  152
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  15 900 000 ,-

Omkostninger

15 900 000,- (Prisantydning)
274 624,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
16 174 624,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
404 350,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 16 174 624,-))
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
420 499,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
16 595 123,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  152
 • Tomt
  520

Oppdragsnummer

159-19-0361

Eier

Per Joachim Klyve Eide
Pia Malene Klyve Eide

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 212 Bnr. 244 Snr. 6 i Oslo kommune

Etasje

3

Byggeår

1901

Areal

Primærrom: 152 kvm, Bruksareal: 152 kvm, Bruttoareal: 170 kvm

Antall rom

6

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 520 kvm

Forretningsfører

Joe Richard Svelland

Beliggenhet

Leiligheten har en unik beliggenhet på Frogner i Oslo, i et populært, urbant og sentralt boligområde. Det er kort vei til det meste, samtidig som du bor i et veldig rolig område. Bebyggelsen på Frogner er preget av store by-villaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og er i dag hjem for mange ambassader og ambassaderesidenser.

Fra boligen er det gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter, i tillegg til Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Vestkanttorvet ligger like ved og har torg med basarer og yrende liv hver dag. Om det er tid for å gå på kino, kan ærverdige Gimle Kino anbefales.

Det er kort vei til Aker brygge og Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, solbading og skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk. Bygdøy ligger også i gang- og sykkelavstand med museer, flott turterreng og fine badeplasser. Om vinteren er det i tillegg oppkjørte skispor på Bygdøy og i Frognerparken. Du kan også gå promenaden langs Frognerkilen og stoppe innom Karenslyst allé, en pulserende handlegate i rivende utvikling med blant annet pop up-stunts og showroom.

Kort fortalt
- 6-roms i bygningens tredje etasje.
- Bygården ble oppgradert i 2016/17.
- Leilighet vesentlig oppgradert i 2014/15.
- Utstrakt bruk av interiørarkitekt
- Leiligheten har en solrik, vestvendt balkong.
- Unik utsikt utover området og byen.
- Entré m/spesialbygde garderobeskap og flislagt gulv.
- Spesialdesignet, snekkerbygd kjøkken med øy og spiseplasser.
- Kvartsbenkeplate fra Silestone.
- Eikeparkett i fiskebensmønster.
- Intrikat stukkatur og nydelig rosett.
- Doble fløydører ut mot en nydelig stue.
- Stuen har stemningsfull svenskeovn.
- Store, flotte vinduer med flott utsikt.
- Tre pene soverom, alle med plassbygde skap.
- Masteravdeling med ensuite bad og garderoberom.
- To delikate, flislagte og pene bad.
- Opplegg for høyttalere i de fleste rom.
- Nytt røropplegg og elektrisk anlegg.
- Kabel-tv og internett leveres av Get.

Byggemåte

Fundamenter i naturstein. Grunnmur i naturstein og teglstein. Støpt gulv på grunn. Fasader i pusset/malt mur med trekninger og ornamenter mot gate. Vinduer med enkle glass i stue og spisestue. Vinduer for øvrig er hovedsakelig med trelags isolerglass fra 1984. Vindu med trelags isolerglass i bad/wc/vaskerom har frostet glassrute på innside. Saltak i trekonstruksjon. Etasjeskillere i trebjelkelag isolert med stubbloftsleire.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 152 kvm, Bruksareal: 152 kvm, Bruttoareal: 170 kvm

Innhold

3. etasje: Entré, gang/bi-inngang, 2 bad, 3 soverom, stue, spisestue og spisekjøkken.
Annet: Bod i baktrapp, bod i felles kjeller og bod på felles loft.

Standard

Elisenbergveien 3 er en lekker, innholdsrik 6-roms selveier, fint plassert i tredje etasje av en ærverdig bygård fra 1901. Både bygården og leiligheten er omfattende oppgradert, og leiligheten har meget høy kvalitet på materialer og innredning. Det tilhører en solrik, vestvendt balkong med nydelig utsikt, samt utsikt fra store vinduer i stue, spisestue og kjøkken.

Leiligheten har ekstra takhøyde, flott stukkatur, tofløyede originale dører, spesialdesignet kjøkken, nye eksklusive bad, fiskebensparkett, dobbelprofilerte massivdører, nytt elanlegg og røropplegg med mer. Leiligheten inneholder en masteravdeling med ensuite bad og omkledningsrom, ytterligere to soverom, bad, stue, spisestue og kjøkken. Det følger med tre boder til leiligheten, samt mulighet for etablering av utleiedel/hybel.

Entré
Entreen har lysegrå fliser med lun gulvvarme, og det er downlights i taket. Flisene er 60x60 cm av typen Cottodeste Argerot, og LED downlights. Veggene er malt i en behagelig gråfarge, og det er montert dørcalling ved inngangsdøren. I tillegg har entreen flotte, spesialtilpassede garderobeskap med glatte, hvite fronter.

Entreen ble, som resten av leiligheten, omfattende pusset opp i 2014/2015. Fra entreen er det originale, doble dører inn mot stuen. Innvendige dører med dobbel profil og messinghåndtak, kombinert med brede lister i alle rom, gir et eksklusivt inntrykk.

Kjøkken og spisestue
Kjøkkenet er fra 2014/2015 og har en åpen løsning inn mot spisestuen. Rommet har eksklusiv eikeparkett i fiskebensmønster på gulvet, og veggene er malt lysegrå. I taket er det montert lamper av type Pienza LED. I tillegg har rommet har store vindusflater, og kjøkkendelen har utgang til en koselig, solrik balkong. Utsikten er upåklagelig, med vidt utsyn og ingen innsyn - noe som er unikt på Frogner.

Spisestuen og kjøkkenet har ekstra takhøyde, flott stukkatur og vakker rosett, og fra kjøkkendelen er det dør ut til en solrik balkong. Spisestuedelen har tofløyet dør inn mot stuen, samt åpning ut mot gangen. I tillegg har både kjøkken og spisestue opplegg for høyttalere. Den smakfulle kombinasjonen av moderne innredning og originale detaljer gir en følelse av eksklusivitet - her er ingen detaljer oversett.

Kjøkkenet er spesialdesignet og snekkerbygd, og innredningen har vitrineskap, hvite, profilerte fronter og en lekker kvartsbenkeplate fra Silestone. Oppvaskkummen er underlimt. Det er montert belysning under overskap, samt ventilator over kokesonen. Hvitevarene er integrerte og består av Bosch kjøleskap, fryseskap, vinskap, SMEG oppvaskmaskin, Siemens mikrobølgeovn og Siemens dampovn. I tillegg har kjøkkenet en 90 cm SMEG induksjonstopp, samt en 90 cm SMEG stekeovn med Pyrolyse.

Stue
Leiligheten har en nydelig hjørnestue med store vinduer og vakker stukkatur. Rommet har eikeparkett i fiskebensmønster og vegger malt i en lys, behagelig gråfarge. I det ene hjørnet er det montert en stemningsfull, klassisk svenskeovn fra 2015. Fra stuen er det originale, tofløyede dører inn mot spisestue og kjøkken, noe som gir en luftig og herskapelig romfølelse. Det er også doble dører ut mot entreen.

Bad/wc/vaskerom
Leiligheten har to delikate bad, begge fra 2014/2015. Det ene badet har adkomst fra gangen og har lysegrå fliser med lun gulvvarme. Veggene er delvis malte og delvis flislagte, og dusjnisjen er helt flislagt. Flisene er 60x60 cm av type More Iridium Matt. Dusjen har hånddusj, regnfallsdusj og glassdør. Innredningen består av en heldekkende servant fra Alape med underskap, og over servanten er det montert et stort speil med belysning. I tillegg har rommet veggmontert toalett, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Det andre badet ligger i tiknytning til mastersuiten og har store, mørke fliser på gulv og vegger. Flisene er 60x60 cm av type Cottodeste Elegance. I tillegg har badet gulvvarme, downlights, veggmontert toalett, servant og et deilig, innfliset badekar. Badekaret er fra Villeroy & Boch, og servanten er fra Alape. Over servanten er det montert speil med belysning. Rommet har også en romslig dusjnisje med regnfallsdusj, hånddusj og glassdør.

Soverom og garderobe
Leiligheten har tre meget pene soverom fra 2014/2015, alle med enstavs eikeparkett, downlights og malte vegger. Mastersoverommet har også ensuite bad og omkledningsrom. Veggene er malt i behagelige, tidsriktige farger. To av soverommene vender inn mot rolig bakgård og alle har plassbygde garderobeskap. Det ene har også flere vegghyller. Garderobeskapene går fra gulv til tak og har dører med pushknappfunksjon. Ellers har boligen spesialtilpasset garderobeskap i entreen og i omkledningsrommet. Det er også gode lagringsmuligheter i tre boder i fellesareal.

Utstyr

Det elektriske anlegget er nytt og har automatsikringer og jordfeilbrytere. Leiligheten har også en 300 liters varmtvannsbereder. Alt av røropplegg er skiftet ut, og ventilasjonssystemet er vesentlig bedre organisert enn normalt for tilsvarende leiligheter. Kabel-tv og internett leveres fra Get, og det er opplegg for høyttalere i stue, spisestue, på kjøkken, begge bad og hovedsoverom.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet, herunder gulvvarme, supplert med vedfyring. Det er montert nye panelovner av typen Mill, med hvit glassfront, under alle vinduer i leiligheten.

Parkering / Garasje

Det er beboerparkering i området. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Eier opplyser at de aldri hatt problemer med å finne parkering i kort avstand fra leiligheten.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Uteområde:
Leiligheten har utgang fra kjøkkenet til en vestvendt balkong på ca. 3 kvm. Fra balkongen har du nydelig utsikt utover området, og det er sol helt frem til rundt 21. Bygården ble omfattende renovert i 2016/2017, med blant annet fasader, piper med mer.

Tilliggende fasiliteter

Nabolaget og Bygdøy allé er fullspekket med populære kaféer, interiørforretninger og trendy klesbutikker. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Skafferiet, Joker, Meny og Kiwi. Rett i nærheten finner du restaurantene Enoteca og Kolonihagen, samt den tradisjonsrike fisk- og viltbutikken Fjeldberg.

Området har et godt kollektivtilbud via buss, trikk og T-bane. Nærmeste trikkeholdeplass er Nobels gate som ligger ca. 240 meter unna. Med bil fra Frogner tar det ca. 2 min til Skøyen, 3 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand Ruseløkka barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. I tillegg har Oslo et stort utvalg av skoler på universitet/høyskolenivå.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1898/903171-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
13.09.1898
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-212/244
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" for Vaaningshus (år 1910). Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 735 112,- pr 31.12.17
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 6 246 401,- pr 31.12.17

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til spesialområde bevaring (bolig). Reguleringsbestemmelse S-3330.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne. Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Tostrups gate 24 - Bruksendring av deler av loft til boligareal for eksisterende leilighet, etablering av to takarker, nedfelt takterrasse og to takvinduer:
Saksnummer: 201814494 - Byggesak

Bygdøy allé 64 B - Bruksendring av loft til to leiligheter: Saksnummer: 201906487 - Byggesak

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Beskrivelse av sameiet

Eiendommen Elisenbergveien 3, gnr. 212 bnr. 244 i Oslo, er et eierseksjonssameie som er oppdelt i 11 eierseksjoner. Sameiets organisasjonsnummer er 985 979 367.

Planlagt vedlikehold/oppgradering:
-Hovedvannledningen er eldre og bør før eller siden skifte. Flere alternativer ble diskutert, men det ble besluttet å ikke gjøre noe med dette nå under årsmåtet for 2019.
-Heisprosjekt: Det fremgår av referatet for 2019 at det finnes mer eller mindre ferdig søknad til Husbanken om støtte til forprosjekt for å utrede muligheter og kostnader til etablering av heis. Det ble ikke stemt over om man skal gå inn i forprosjektet, men møtet vedtok å sende søknad om støtte til dette.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 668,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Renter, avdrag, Kabel TV/bredbånd (GET), kommunale avgifter, forretningsførsel m.m.

Fordeling av felleskostnader (kr. 14.003,- pr. kvartal):
Renter og avdrag: kr. 5626,-
Driftsutgifter: kr. 8.377,-

Andre utgifter:
Strøm, ca kr. 27.981,- for 2018.
Forsikring i / Gjensidige, kr ,- (polisenummer 81177910)
Eiendomsskatt: kr 2.857,- for 2019

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 274 624,- / Kr 11 149,- pr 31.12.18 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

15 900 000,- (Prisantydning)
274 624,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
16 174 624,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
404 350,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 16 174 624,-))
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
420 499,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
16 595 123,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

Energiforbruk: 24.941 kWh i 2018 ifølge selger.

Spesifikasjon av lån

DNB, lånenummer: 12132514087
Annuitetslån, 12 terminer pa.
Rentesats per 06.06.2019 4,75% pa.
Lånet innfris i 2036.

Annen nyttig informasjon

Opplysninger fra kommunen og forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget. Megler anbefaler at boder besiktiges før bud fremmes.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med en sakkyndig.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Det forutsettes at budgivere gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2017 beregnes det tre promille i eiendomsskatt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Det presiseres at lysekrone, liftgardiner, madrass soverom/kontor 3 samt hyller på barnerom ikke medfølger handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2200 / kr 3200,- pr tegnet forsikring. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør: Provisjon 1% inkl. mva. Tilrettelegging kr 12 500,- Oppgjørsgebyr kr 7 500,- Visninger 2500,- pr. stk. megleropplysninger 6 000,- Markedspakke kr 24 900,- Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale for alle overnevnte unntatt provisjon.

Finn.no: Lokalområde

Frogner