Eiendom

Lekker og moderne 2-roms selveier med svært attraktiv beliggenhet - Høy standard - Pusset opp i 2016 - Kort vei til alt

Lekker og moderne 2-roms selveier med svært attraktiv beliggenhet - Høy standard - Pusset opp i 2016 - Kort vei til alt

Fakta

 • Odins gate 1B
 • Primærrom
  45
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  4 500 000 ,-

Omkostninger

4 500 000,- (Prisantydning)
103 422,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 603 422,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
115 070,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 603 422,-))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
6 690,- (Eierskifte og innflyttningsgebyr. Trekkes i oppgjøret)
--------------------------------------------------------
132 909,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 736 331,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  45
 • Tomt
  556

Oppdragsnummer

159-19-0351

Eier

Vibeke Duus Berven

Eiendomstype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 212 Bnr. 693 Snr. 22 i Oslo kommune

Byggeår

1899 / modernisert 2016

Areal

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 45 kvm, Bruttoareal: 50 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 556 kvm

Forretningsfører

OBF

Beliggenhet

Meget sentralt og attraktivt beliggende i hjertet av Frogner. Adressen gir umiddelbar nærhet til "alt" av byens servicetilbud som hyggelige caféer, restauranter, dagligvareforretninger, treningstilbud, kollektivt og grøntområder. Mathandelen kan gjøres ved Kiwi, ICA, Bunnpris samt spesialforretninger som Fjelbergs Fisk og Vilt som ligger like ved. Gimle kino og Bygdøy Allé er "rett rundt hjørnet" med tilhørende moteforretninger, utelivstilbud og et myldrende liv. Leilighetens beliggenhet oppleves likevel som tilbaketrukket. For den spreke, eller den som håper å bli det, er det kort vei til flere treningssentre, blant annet Elixia Colosseum og Sats Solli. For aktiviteter i Oslomarka kan T-banen på Majorstua ta deg til både Frognerseteren og Sognsvann. Her er det lysløype og muligheter for fine skiturer hele vinteren.

Noen minutters gange fra Odins gate tar du deg til Frogner Stadion med blant annet tennisbaner i sommerhalvåret og skøytebane om vinteren. Like bortenfor ligger idylliske Frognerparken. Andre grøntområder som Slottsparken er også innen gangavstand. Sør-vest kan Frognerkilen by på en mer maritim opplevelse med blant annet en stor og flott båthavn. Frogner bydel gir nærhet til Majorstuen, Skøyen, Aker Brygge/Tjuvholmen, Sentrum og St. Hanshaugen/Bislett.

Bygninger

Området består av bygårder.

Byggemåte

Klassisk bygård fra forrige århundreskiftet. Beskrivelse av bygningsdeler bygger på kjente opplysninger for boliger i området samt det som var vanlig byggemåte da boligen ble oppført. Bygning antas oppført i naturstein og tegl/murverk til fast grunn. Støpte kjellergulv. Pusset malte yttervegger av tegl/murverk, etasjeskillere antatt trebjelkelag/stubbloftsleire. Vegger i teglstensmur, utvendig pusset og malt. Takkonstruksjon er saltak i treverk. Tak er antatt tekket med takplater. Takrenner i stål. Trapper i treverk, malt utførelse. Vinduer med malte karmer og gerikter. Brannvindu i stue. Lyd/brann klassifisert entredør. Etasjeskillere i trebjelkelag med antatt stubbeloftsleire og/eller mineralull.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 45 kvm, Bruksareal: 45 kvm, Bruttoareal: 50 kvm
Gjennomgående god standard på overflater og utstyr. Leiligheten ble pusset opp i 2016, inneholder følgende rominndeling: entre, soverom, stue med åpen kjøkkenløsning og et bad.
Det medfølger en bod på antatt ca. 3 kvm.

Standard

Dette er en moderne og særdeles tiltalende 2-roms selveierleilighet i en klassisk bygård. Meget attraktivt beliggende på Frogner i populære og sentrale Odins gate. Her bor du med umiddelbar nærhet til alt Oslo kan tilby.

Leiligheten er tidsriktig og moderne. Den inneholder en romslig entre med store fliser på gulvet, et lekkert kvalitetskjøkken fra HTH, et innbydende soverom med store garderobeskap og plass til dobbeltseng. Badet er meget delikat med 60x60fliser og spafølelse. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel praktisk gjemt bort i en romslig skyvedørsgarderobe ved siden av badet. Det medfølger også en bod på loftet med ekstra lagringsplass.

Det er varme i alle gulv, malt i tidsriktige farger og det er rikelig med downlights med dimmere i taket som bidrar til det moderne uttrykket.

Kort fortalt:
- Høy standard da hele leiligheten ble pusset opp i 2016.
- Kvalitetskjøkken fra HTH og integrerte hvitevarer fra Siemens.
- Delikat, flislagt bad med servant og benk i natursten.
- Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
- Gulvvarme i alle rom.
- Godt med lagringsplass.
- Alle vinduer ut mot rolig bakgård.
- Sentral og populær beliggenhet.
- Gangavstand til alt av servicetilbud.
- Kort vei til parker og rekreasjonsmuligheter.
- God offentlig kommunikasjon i nærheten.

Entré:
Innbydende, flislagt inngangsparti med varme i gulvet gir et godt førsteinntrykk. Her er det god plass til klesavheng og avsetning. På andre siden av hallen ved siden av badet er det en svært praktisk skyvedørsgarderobe. I garderoben er det godt med lagringsplass og skjult opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Stue:
Flott og åpen stue som oppleves svært luftig med ca. 2.80m takhøyde og stort vindu. Det er plass til både spisebord og sofaløsning. Det er rikelig med downlights med dimmere i taket.

Kjøkken:
Stilrent og lekkert HTH kjøkken fra 2016/17 med innholdsrik, profilert innredning. Her er det avtrekkshette i stål fra Røros hetta, soft close i skuffer og skap, en pen og slitesterk laminat benkeplate med nedfelt stålkum. AEG induksjonstoppen er ekstra bred på 80 cm. Integrerte Siemens hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin, kaffemaskin og kjøl/frys. Water guard og komfyrvakt er montert.

Bad:
Lekkert og romslig bad med store, delikate 60x60 fliser. Her får en ordentlig spafølelse med regnfallsdusj, veggehengt wc fra Villeroy & Boch og servant med benk i natursten, innredning og speil. Det er varme i gulvet, downlights og elektrisk avtrekk i taket. Det foreligger FDV dokumentasjon fra 2016.

Soverom:
Flott og behagelig soverom med store garderobeskap, god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement.

Gulv: Laminat og fliser.
Vegger: Malte flater og fliser.
Himling: Malte himlinger med downlights.

Utstyr

Sikringsskap med automatsikringer.
Skyvedørsgarderobe med og uten speil.
Dør calling.
Kabel-tv.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmekabler/gulvvarme i alle gulv.

Parkering / Garasje

Det er beboerparkering i området. Med beboerparkering kan du parkere fritt i området rundt boligen på offentlige parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Eier må være registret i Folkeregisteret og kommunen tar seg årlig betalt for slik parkering (kr 3.000,- pr år for 2018). Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon og krav. https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1898/903212-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 02.08.1898 Bestemmelse om benyttelse Overført fra: 0301-212/693/0/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1959/510374-1/105 Erklæring/avtale 30.06.1959 Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen Overført fra: 0301-212/693/0/1 Gjelder denne registerenheten med flere

1994/58241-3/105 Pantsettelseserklæring 14.10.1994 BELØP: NOK 50.000 Panthaver:Sameiet Lnr: 1142169 Prioritet etter 80% av lånetakst til enhver tid Overført fra: 0301-212/693/0/1 Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig. Private stikkledning/vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest fra 2016 på arbeider i leiligheten. Exdok på bygget. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelsen av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og bygningsetaten. Megler har ikke funnet flere, relevante ferdigattester.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 114 029,- pr 31.12.17
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 4 010 505,- pr 31.12.17

Reguleringsforhold

Området er regulert til bolig med tilhørende reguleringsbestemmelser S-2255 og KDP-17. Se reguleringskart- og bestemmelser som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i områdets gjeldende regulering. Se også Kommuneplan 2015- Oslo mot 2030 - smart, trygg og grønn som er en del av områdets nye reguleringsplan. Det er mottatt nabovarsel i august 2018 om uteservering i Bygdøy Alle 63 A.
Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Beskrivelse av sameiet

Sameiet består av 22 boligseksjoner.

Utdrag fra innkalling 2019. Kun større arbeider er nevnt. Se innkallingen vedlagt for full oversikt.
2019: Fasadeoppussing mot bakgård ferdigstilles i disse dager. Oppgradering av Get fellesanlegg.
2018: Fasadeoppussing mot gaten.
2016: Utbedring av bakgården.
Spyling av rørsystemet.
2015: Totalrehabilitering av taket.
Utbedret gulv i oppgangen (baktrappen)
Installert videoovervåkning.
2014: Div. utvendige arbeider, mur i kjeller og nedre del fasade.
2013: Bygging av balkonger i bakgård.
2012: Oppussing av trappeoppganger:
2006: Nytt brannvarslingssystem.
2005: Fuktsikring av kjeller.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 282,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kabel-tv (Get Start), vaktmestertjenester, trappevask, renter og avdrag, drift og div. vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles forsikring m.m.
Neste endring: 01.10.2019 Tot. utg. i kr.: 2 301.

Andre faste utgifter:
Årsforbruk for strøm er beregnet til 9.858 kWh.
Kommunale avgifter Inkludert i felleskostnader.
Forsikring i If Skadeforsikring NUF, (polisenummer SP1672840.1.1)
Andre utgifter:
Eiendomsskatt: Oslo kommune innførte eiendomsskatt i 2016. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert fakturamottaker for eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskiftet må partene gjøre opp betalingen av eiendomsskatt seg imellom.
Det settes et bunnfradrag på 4.6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2019 er på 3 promille.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 103 422,- / Kr 29 219,- pr 31.12.19 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

4 500 000,- (Prisantydning)
103 422,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 603 422,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
115 070,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 603 422,-))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
6 690,- (Eierskifte og innflyttningsgebyr. Trekkes i oppgjøret)
--------------------------------------------------------
132 909,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 736 331,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Lånenummer: 94927031315, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 28.05.2019: 3.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 235
Saldo per 28.05.2019: 3 642 758
Andel av saldo: 103 422
Første termin/første avdrag: 01.01.2019 ( siste termin 01.12.2038 )

Annen nyttig informasjon

Seksjonseiere vil bli avkrevd for ut- og innflyttingsgebyr - kr.500,- pr flytting, dette gjelder også ved fremleie.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.
Eiendommen kan leies ut i sin helhet. Styret skal underrettes om utleieforhold.

Konsesjon / Odel

Nei.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2200 / kr 3200,- pr tegnet forsikring. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Fastpris.
Oppstart/Etablering kr. 12.500,-
Tilrettelegging/Oppgjørsgebyr kr. 7.500,-
Innhenting av opplysninger kr: 6.000,-
Spørring i grunnboken kr: 1150,-
Visninger pr stk kr: 2.500,-
Markedspakke kr: 24.900,-
+ avtalte utlegg.
Markedsføring ihht egen avtale.

Finn.no: Lokalområde

Frogner