An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

SOLGT FØR SISTE VISNING: Vika - Lekker og pent oppusset 3-roms i 4.etasje med peis og stor sydvendt balkong med gode solforhold. Svært skjermet beliggenhet i blindvei. 5 minutter fra Aker Brygge/Tjuvholmen.

SOLGT FØR SISTE VISNING: Vika - Lekker og pent oppusset 3-roms i 4.etasje med peis og stor sydvendt balkong med gode solforhold. Svært skjermet beliggenhet i blindvei. 5 minutter fra Aker Brygge/Tjuvholmen.
Solgt

Fakta

 • Observatoriegata 21 A
 • Primærrom
  91
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  7 500 000 ,-

Omkostninger

7 500 000,- (Prisantydning)
584,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 500 584,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
195 000,- (Dokumentavgift)
5 200,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
211 349,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 711 933,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  91
 • Tomt
  722

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert, sentrumsnært og meget etterspurt bygårdsstrøk i Vika. Nærområdet rundt eiendommen er preget av trivelige brostensbelagte miljøgater og klassiske bygg.

Det er få minutters gange til Aker brygge, Solli Plass og Bygdøy allé og Bogstadveien.
Området ligger i umiddelbar nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud.
Her har du gangavstand til det aller meste Oslo har å tilby, fra iskrem på Aker Brygge eller Tjuvholmen, shopping i Karl Johan, Bygdøy Allé eller Bogstadveien. Det finnes en rekke flotte parker i nærheten, som "Tinker'n", Hydroparken, Slottsparken og Frognerparken, foruten parken Ankerhagen rett rundt hjørnet for boligen. Det er med andre ord rikelig med muligheter for hyggelige pikniker og grilldager - også rett utenfor boligen

Leiligheten ligger midt i smørøyet for deg som ønsker å bo i nærheten av offentlig kommunikasjon. Buss fra Dokkveien og Tjuvholmen, Solli plass med trikk og buss, samt Nationaltheatret stasjon med trikk, buss, tog, flytog og T-bane. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk med flotte strender og gode tur- og rekreasjonsområder.

Kort fortalt
- Klassisk og gjennomgående 3-roms i rolig blindvei.
- Fint beliggende i fjerde etasje med gode lysforhold.
- Sydvendt balkong på ca. 7,5 kvm.
- Takhøyde på ca. 3,10 m.
- Entré med god oppbevaringsplass.
- Stort moderne kjøkken med plass til spisebord.
- De fleste hvitevarer er integrert.
- Lys og pen stue med nyere vedovn.
- Fleksibel gang innredet som kontor.
- Stort og lekkert, flislagt bad med badekar.
- To soverom med garderobeskap.
- Stor kjellerbod på ca. 10 kvm.
- Nyere elektrisk anlegg.
- Gangavstand til Aker Brygge/Tjuvholmen, Frogner, Majorstuen og Sentrum.

Byggemåte

Grunn og fundamenter: betong, natursten og tegelsten. Antas fundamentert til komprimerte masser. Uisolert. Yttervegger: Tegelsten, utvendig pusset. Grunnmur i natursten, betong, tegel. Frittbærende dekker: Trebjelkelag, antatt isolert med stubbloftsleire. Takkonstruksjoner: Trekonstruksjon, tekket med taksten/ plater.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 91 kvm, Bruttoareal: 100 kvm

Innhold

4. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.
Annet: Kjellerbod på ca. 10 kvm.

Standard

Boligen i Observatoriegata 21 A er en lekker og moderne 3-roms leilighet, fint plassert i fjerde etasje. Leiligheten har utmerket beliggenhet med nærhet til alle fasiliteter, butikker og et ellers rikt utvalg av kulturelle og gastronomiske tilbud. Innvendig er det gjort flere oppgraderinger i nyere tid, blant annet bad, kjøkken, overflater og elektrisk anlegg. Fra kjøkkenet er det utgang til herlig balkong som vender mot stille og rolig gårdsrom.

Leiligheten har en gjennomgående planløsning, takhøyde på ca. 3,10 m, samt flere sjarmerende klassiske detaljer. Stuen er lys og innbydende, utstyrt med nyere vedovn og dobbelfløyet dør til anvendelig gang/kontor. Kjøkkenet er hjertet i hjemmet, med et stort areal, spiseplass og moderne innredning med integrerte hvitevarer. Badet er flislagt og har svært funksjonelle løsninger med god oppbevaring og deilig hjørnebadekar. Leiligheten har to pene soverom med garderobeløsninger, samt rikelig med lagringsplass i kjellerbod på ca. 10 kvm.

Entré
I bygården får du en hyggelig velkomst av nylig rehabilitert fasade og bygård. Leiligheten ligger i fjerde etasje og har en romslig entré med god plass til yttertøy og sko. Det er montert skoskap og praktisk veggheng for jakker og tilbehør.

Mellomgang/Kontor
Leiligheten har en praktisk mellomgang som i dag benyttes som et svært funksjonelt kontor. Rommet har plassbygde bokhyller helt opp til taket og god plass til skrivebord.

Kjøkken
Kjøkkenet er hjertet i leiligheten, med et stort, luftig areal, spiseplass og utgang til herlig balkong. Innredningen fra Kvik har et tidløst design med lyse, profilerte fronter og benkeplate i eik med nedfelt oppvaskkum. Det er romslige arbeidsflater til matlagningen, samt godt med oppbevaringsplass i dype kolonialskuffer og overskap. Over benkeseksjon er det benkebelysning og skiferfliser på vegg. Rommet er ellers belyst med spotlights i himling.

Hvitevarer er integrerte og består av platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Stort "side-by-side" skjøl-/fryseskap med isbitmaskin følger også med leiligheten.
Det er god plass til et romslig spisebord, og med utgang til balkong kan du enkelt servere måltidet ute på finværsdager.

Balkong
Fra kjøkkenet har leiligheten utgang til herlig balkong på ca. 7,5 kvm. Balkongen er svært solrik med sol fra morgen til kveld og vender ut mot idyllisk gårdsrom. Ved balkongen står et majestetisk tre som skjermer og tilfører et frodig preg. Gulvet er lagt med tretremmer som er behagelig for bare føtter. Det er montert utebelysning som gir mulighet for å anvende balkongen også når solen har gått ned. Det er også montert markise som gir solskjerming ved behov. Markiseduken er i lys utførelse og harmonerer fint med fasaden for øvrig.

Stue
Leiligheten har en innbydende stue med gode lysforhold fra store vindusflater. Stuen har møbleringsfrihet for sofaløsning med tilhørende møblement, og passer perfekt til lune tv-kvelder. Det er også montert nyere vedovn som gir ekstra hygge og varme ved behov. Rommet er malt i tidsmessig, lys gråtone, og gulvet er lagt med klassisk eikeparkett. Stuen har dobbelfløyet dør til romslig gang som i dag er innredet til et kontor. Her får du ekstra møbleringsfrihet og god fleksibilitet med hensyn til bruk.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder et delikat og stilrent baderom som ble oppusset i 2005. Gulvet er lagt med mørke fliser og veggene er kledd med lyse fliser som står i fin kontrast. Badet har meget funksjonelle løsninger som gjør at arealet blir godt utnyttet. Blant annet er det nisje til lekre hylleplater i heltre, samt et hjørnebadekar med glassvegg.

Videre er det vegghengt klosett og toppmontert servant på heltre benkeplate med tilhørende skuffeseksjon i hvit utførelse. Det er også laget vaskesone med veggmontert oppbevaringsskap og benkeplate over opplegg til vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to soverom som ligger hendig adskilt i hver sin ende av boligen. Rommene har frittstående garderobeskap og sjarmerende, plassbygde skap fra byggetiden. Hovedsoverom vender ut mot bakgården og har utsikt til et majestetisk tre som gir en frodig, privat atmosfære. Det er god plass til øvrig oppbevaringsmøblement i gang og kjellerbod på ca. 10 kvm.

Utstyr

Det er installert nytt sikringsskap med automatsikringer, jordfeilbrytere og overspenningsvern. Det elektriske anlegget ble kontrollert og godkjent i 2018. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmvannsbereder rommer ca. 120 liter og er montert i kjøkkenbenk. Boligen er tilknyttet sentralt brannvarslingsanlegg for gården. Det er porttelefon med video og opplegg for kabel-tv og bredbånd.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med panelovner, supplert med varmekabel på bad og vedovn i stue.

Parkering / Garasje

Det er innført beboerparkering i dette området. Beboerparkering betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til boerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Privatmegleren.

Beskrivelse av tomt/hage

Gårdsrommet er hyggelig opparbeidet med gressplen og beplantninger. Det er nylig gjennomført rehabilitering av fasaden. I tillegg er pipeløp, brannvarsling og callinganlegg oppgradert.

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Joker, Kiwi, Coop Mega og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Aker brygge ca. 70 butikker, samt 40 kafeer, restauranter, barer og nattklubber. Vika terrassen har også spennende butikker og stort fokus på de nye trendene. Det er i tillegg kort avstand til Bogstadveien, Karl Johans gate og Oslo sentrum.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk. Nærmeste holdeplass er Ruseløkka som ligger ca. 150 meter fra boligen. Det er også kort gange til Solli Plass med buss og trikk, samt Nationalteatret med T-bane og tog. Med bil fra Vika tar det ca. 2 min til Bogstadveien, 4 min til Sjølyst, 4 min til Frognerparken og 33 min til Oslo lufthavn.

Fra eiendommen er det meget kort gangavstand til Ruseløkka barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Hartvig Nissens og Oslo Handelsgym, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger arkivkort fra plan- og bygningsetaten hvor det fremkommer at bygningen ble tatt i bruk 01.01.1894. Videre foreligger det ferdigattest for diverse tiltak. Megler har undersøkt i kommunale arkiver, og har ikke funnet ytterligere ferdigattester.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 677 063,- pr 31.12.16. Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 5 366 602,- pr 31.12.16.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget.

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2017 og 2018. Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadrat- metersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Eiendomsskatt
Oslo kommune innførte eiendomsskatt i 2016. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert fakturamottaker for eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskiftet må partene gjøre opp betalingen av eiendomsskatt seg imellom.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt som er regulert til byggeområde for boliger med tilhørende serviceformål ihht. reguleringsbestemmelse S-1949. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med ansvarlig megler for nærmere informasjon.

Oslo kommune vedtok 23.september 2015 en ny kommuneplan. Dette vil få betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.

Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Observatoriegata 21 med org.nr 996719367 har Enqvist Eiendomsdrift som forretningsfører. Sameiet består av 16 boligseksjoner.

Dyrehold: Det kan søkes styret tillatelse om dyrehold.

Utført oppgraderinger/ vedlikehold
- Piperehabilitering
- Fasade og bakgård
- Sentralt brannvarslingssystem/ sikring
- Calling anlegg

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 001,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Internett/ kabel-TV, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel

Det må tas opp nytt lån til å finansiere renovering av fasade på B-bygg. Renter og avdrag for nytt låneopptak faktureres på egen linje på fakturaene når lånet blir utbetalt. Styret opplyser at det vil bli avholdt et ekstraordinært årsmøte, se protokollen fra årsmøte 2018 Sak 4.

Eiendomsskatt for 2018 kr 2 299,- iflg. kommunen.

Energiforbruket det siste året har ligget på 8 780 kWh, ca. 4 680 kr.

Forsikring i Gjensidige Forsikring ASA (polisenummer 82791723)

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

7 500 000,- (Prisantydning)
584,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 500 584,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
195 000,- (Dokumentavgift)
5 200,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
211 349,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 711 933,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Dagens eier har innfridd andel fellesgjeld.

Annen nyttig informasjon

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.