Eiendom

Strøken halvpart av klassisk townhouse med nydelig forhage og flott utsikt. Mulighet for garasje. Lave felleskostn.

Strøken halvpart av klassisk townhouse med nydelig forhage og flott utsikt. Mulighet for garasje. Lave felleskostn.

Fakta

 • Frøyas gate 2
 • Primærrom
  136
 • Boligtype
  Tomannsbolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  12 500 000 ,-

Omkostninger

12 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
312 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 500 000,-))
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
327 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
12 827 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  136
 • Tomt
  351

Oppdragsnummer

159-19-0295

Eier

Bjørn Kristiansen
Lisbet Varpe

Eiendomstype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 212 Bnr. 378 Snr. 2 i Oslo kommune

Byggeår

1929

Areal

Primærrom: 136 kvm, Bruksareal: 137 kvm, Bruttoareal: 153 kvm

Antall rom

5

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 351 kvm

Forretningsfører

Bjørn Kristiansen

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde på Skarpsno/Frogner i Oslo. Kort gange til alt av hovedstadens fasiliteter, enten det er shopping og uteliv eller lekeplasser, skoler og barnehager. Nærområdet har en rekke spesialforretninger og restauranter. Kort gangavstand til Solli Plass, Bogstadveien, Bygdøy Allé og sentrum med gode handlemuligheter. De fleste servicetilbud i umiddelbar nærhet. Man finner togstasjon både på Nationaltheatret (T-bane og flytog) og Skøyen stasjon. Nærmeste trikkestopp ligger rett ved i Drammensveien. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene der.

Det er gangavstand til flotte tur- og rekreasjonsområder som blant annet Tinker´n, Skarpsnoparken og Frognerparken. Du kan rusle over gangbroen for et morgenbad ved Kongen, legge ut på rotur eller benytte sykkelsti langs Frognerkilen inn til Aker Brygge og ut langs Bestumkilen mot Sandvika. Om vinteren er det oppkjørte skispor på Bygdøy og i Frognerparken.

Populære Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery ligger like i nærheten. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for solbading og flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk med flotte strender, og gode tur- og rekreasjonsområder.

Bygninger

Området består hovedsakelig av bygårder.

Byggemåte

Støpt såle på antatt fast grunn. Grunnmur i betong. Yttervegger i mur, pusset og malt. Brann ( B30) og lydklassifisert (dB 35) entredør. Alle vinduer rehabilitert i 2016. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre. Velux vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre med solskjerming på loft. Valmtak i trekonstruksjoner tekket med skifer. Det er pipeløp i boligen.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 136 kvm, Bruksareal: 137 kvm, Bruttoareal: 153 kvm


2.Etasje: Stue, vaskerom, bad, entré, gang 1, trapperom, kjøkken, gang 2, spisestue, 2 soverom og gjestetoalett.
Loft: Stue/ soverom, kryploft til oppbevaring og et garderoberom.

Innhold

Frøyas gate 2 er en betydelig påkostet halvpart av en horisontaldelt tomannsbolig fra 1929. Tomannsboligen har felles inngangsparti, og seksjonen ligger i andre etasje + loft. Boligen har blitt omfattende oppgradert i 2012, samt 2016 med installering av balansert ventilasjon og rehabilitering av samtlige av leilighetens vinduer. Eiendommen har en felles hage som deles med seksjon nr.1.

Kort fortalt
- Lekker toppleilighet i delt townhouse.
- Tomannsboligen er horisontaldelt.
- Seksjonen ligger i 2. etasje og loft med generøs takhøyde.
- Hyggelig og sjarmerende forhage som deles med seksjon 1.
- Felles inngang og romslig entré.
- Nydelig kjøkken med kjøkkenøy og rikelig med oppbevaring.
- Sigdalkjøkken, integrerte hvitevarer.
- Stue med fantastisk lys fra to retninger.
- Stort areal på loft som brukes som soverom og stue.
- Lekkert bad og gjestetoalett fra 2012.
- 2 soverom med god plass til dobbeltseng.
- Separat praktisk vaskerom.

Entré
Representativ forhage og fellesareal med natur heller og frodig beplantning. Tomannsboligen har felles inngangsparti hvor en staselig inngangsdør med overlys ønsker velkommen inn. Fra felles adkomst opp trappen til dør inn til entreen som gir et meget godt førsteinntrykk. På gulvet er det fliser med historisk mønster og lysmalte veggflater i trepanel. God plass til oppheng av yttertøy i gangen og i integrert skap, samt ekstra plass til oppbevaring under trappen i rommet ved siden av.

Kjøkken
Kjøkken og spisestue deles delikat av med kjøkkenøyen som har sitteplasser ved vinduet, her er det enkelt å finne roen og nyte den nydelige utsikten. Sort oppvaskkum i antrasitt og belysning i overkant. Den lekre innredningen er fra Sigdal kjøkken og ble satt inn i 2012. Innredningen har lyse profilfronter og benkeplate i eik. Horisontale skap over standard overskap gir maksimal utnyttelse av plassen. Over benk er det fliser og matchende ventilatorhette. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer i form av platetopp, stekeovn, kjøleskap, fryser og oppvaskmaskin. Vinskap og integrert kaffemaskin følger i utgangspunktet ikke med.

Stue
Innbydende stue med god plass til stor salong. Delvis åpen løsning mot spisestue og kjøkkenet. Nydelige lysforhold fra to retninger med sol hele dagen. Originale restaurerte vinduer med store glassflater og dype vinduskarmer. Stuen har god plass til ønsket møblement og det er TV-uttak på vegg mot gangen. Stuen har en svært god planløsning som gir rom for et stort langbord hvor man kan invitere til store middager med gode venner.

Loftstue/ soverom
Loftstuen har generøs takhøyde og store takvinduer som gir godt med naturlig lys inn i rommet. Glassflatene gir rikelig med lys, og på gulvet er det trolig originale gulvplanker og bjelkedetaljer. Her kan man utnytte gulvarealet ved å etablere ytterligere skapplass i kneveggen, og det store arealet kan også deles opp i flere soner. Mulighet for peis.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har et stort delikat bad fra 2012, gjestetoalett og vaskerom. Badet har lyse gulv- og veggfliser, gulvvarme og vegghengt toalett. Det er dusj med deilig regnfallsdusj og glassvegger. Innredningen har oppbevaring og rund servant og er plassert foran vinduet. Her får man en deilig start på dagen.
Gjestetoalettet ligger ved entreen og har samme flislagte flater, gulvvarme og vegghengt toalett. Det er enkel servant med speil i overkant.

Vaskerom
Vaskerommet ligger i vegg i vegg med kjøkkenet, og har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom
Boligen har to soverom, alle med god plass til dobbeltseng. Soverommene ligger i andre etasje. Loftet er godkjent for varig opphold og som loftstue, og brukes i dag som soverom.

Standard

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se vedlagt tilstandsrapport fra Tommy Berg, datert: 09.05.2019.

Tilstandsgrad 2:
- Vinduer: Tilstandsgraden er gitt på grunn av alder på de eldste vinduene. Rehabilitert i 2016.
- Innvendige dører: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder.

Fra egenerklæringsskjemaet:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Installert ny dusj. 2017, utført av Smart VVS
12. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på elanlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Fornyet sikringer (hoved) inn til huset. 2012.
13. Kjenner du til om det utført kontroll av elanlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon,
varmepumpe)?
- Installert «balansert ventilasjon» i 2016, Ingeniørteknikk AS

Selv om det foreligger en tilstandsanalyse er det allikevel påkrevet å undersøke eiendommen grundig før kjøp, ref. "lov om
avhending av fast eigedom"§3-10.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med elektrisitet. Varmekabler på bad, toalett, gang og vaskerom.

Parkering / Garasje

Parkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Selger leier i dag garasjeplass i nabobygård. Det er mulighet for videreføring av denne leiekontrakten for ny eier.

Adkomst

Adkomst fra Frøyas gate.

Beskrivelse av tomt/hage

Eiet tomt på 351 kvm. Tomten har skiferlagt inngangsparti, gjerde og en nydelig, grønn felles hage. Hagen er opparbeidet med trær, plen og annen beplanting. Her kan varme sommerdager nytes.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE Dbnr: 912771 Datert: 03.08.1929
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-212/378
Gjelder denne registerenheten med flere

BEST. OM VANN/ KOLAKKLEDN. Dbnr: 912772 Datert: 22.08.1929
Overført fra: 0301-212/378
Gjelder denne registerenheten med flere

ERKLÆRING/ AVTALE Dbnr: 902355 Datert: 09.08.1930
Bestemmelse om septiktank m.v.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-212/378
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig nett for vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest datert: 17.04.2012
Ferdigattest datert: 27.02.2012
Ekspedisjonsdokument datert: 29.11.1937

Det er søkt bruksendring fra "loft" til "bolig" i det som i dag brukes som soverom og loftstue. Det presiseres at rommene på loft er regulert til kott, kott/ bod og loftstue, og ikke godkjent soverom.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 2 901 521,- pr 07.05.19
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 10 445 475,- pr 07.05.19

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Frøyas Gate 2 består av 2 seksjoner. Sameiet har ingen forretningsfører, og driftes av sameiets 4 medlemmer i felleskap per dags dato.

Det foreligger vedtekter for sameiet. Disse ligger vedlagt ti vedlegg til salgsoppgaven.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Sameiet er per idag praktisk organisert mellom de to enhetene. Det betales inn felleskostnader som dekker vedlikehold av hage og bygg, samt felles bygningsforsikring.

Sameiet fører per idag ikke regnskap.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter og husordensregler. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 500,- pr. mnd.
Fellesutgifter inkluderer: Felles forsikring, kommunale avgifter, vedlikehold av beplantning, maling, og andre vedlikeholdskostnader.

Andre faste utgifter:
Kommunale avgifter: inkludert i felleskostnader.
Kommunale avgifter fakturers sameiet i felleskap og er for 2019 på kr 25 281,-.
Forsikring i DNB (polisenummer 5335464)
Eiendomsskatt for 2019: kr 14054,-

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

12 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
312 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 500 000,-))
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
327 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
12 827 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Sameiet har ingen lån.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen kan leies ut.

Konsesjon / Odel

Foreligger ikke for denne boligen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.1 150)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Totalt kr. (Kr.1 675)
Dersom eiendommen ikke omsettes, faktureres selger kr 9900,-

Finn.no: Lokalområde

Skarpsno/ Frogner