Eiendom

VIKA - Lekker leilighet i stallbygning som er oppusset 2017. Felles takterrasse, townhouse-følelse og nærhet til absolutt alt! Sjelden mulighet.

VIKA - Lekker leilighet i stallbygning som er oppusset 2017. Felles takterrasse, townhouse-følelse og nærhet til absolutt alt! Sjelden mulighet.
 • Velkommen til Reichweins gate 1 D - Presentert av Kjell Magne Solli
 • Romslig stue med peisovn og åpen løsning mot kjøkkenet.
 • Lekker 3-roms i stallbygning med Town-house-følelse.
 • Leiligheten er innredet i delikate farger og holder en gjennomgående høy standard.
 • 1. etasjeplan består av åpen kjøkkenløsning mot stor stue.
 • Oppvarming med vedfyrt peis og vannbåren varme.
 • Lekkert kjøkken med innredning fra 2017.
 • De to vindusflatene på kjøkkenet gjør plassen til et hyggelig arbeidssted.
 • God plass til hyggelig spiseplass.
 • Videre i leiligheten fører trappen deg opp til 2.etasjeplan.
 • Stort hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og klesskap
 • Soverom 2, også med plass til klesoppbevaring.
 • Stort flislagt baderom med varmekabler i gulv og downlights i himling.
 • Baderom med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.
 • Emtré med smart oppheng for klær og sko.
 • Leiligheten har inngang fra borettslagets bakgård og ligger tilbaketrukket og stille til.
 • Bakgården er opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, steinlagt/asfaltert areal og sykkelparkering.
 • Fasade - Reichweins gate 1 D
 • Plantegning - 1 etasje
 • Plantegning - 2 etasje

Fakta

 • Reichweins gate 1 D
 • Primærrom
  75
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  5 400 000 ,-

Omkostninger

5 400 000,- (Prisantydning)
67 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 467 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
7 900,- (DN + Mindworiking)
--------------------------------------------------------
15 809,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 482 809,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  75
 • Tomt
  544

Beskrivelse

Velkommen til Reichweins gate 1 D- En leilighet av de sjeldne! Lekker 3-roms i stallbygning, vesentlig oppusset i 2017. Sentral beliggenhet med nærhet til alt!

Leiligheten er vesentlig oppusset i 2017, den strekker seg over 2 plan og er innredet i lyse og delikate farger. I første etasjeplan finner vi en åpen kjøkkenløsning mot stue. Lekkert kjøkken med innredning fra 2017. Slette fronter i matt hvit, benkeplate av stein og nedfeldt oppvaskkum i rustfritt stål. Integrerte hvitevarer fra Miele. De to kjøkkenvinduene slipper inn rikelig med naturlig lys og gjør kjøkkenkroken til en hyggelig arbeidsplass. I stueavdelingen er det godt med plass og tilrettelagt for flere forskjellige møbleringsalternativer. Rommet gir plass til både spiseplass og sofaavdeling og peisen fungerer som et hyggelig element.

Videre i leiligheten fører trappen deg opp til 2.etasjeplan hvor vi finner 2 gode soverom og baderom av god størrelse. Hovedsoverom med plass til dobbeltseng og klesskap. Soverom 2, også med god plass til klesoppbevaring. Lekkert flislagt baderom av god størrelse med god skap og hylleplass. Varmekabler på gulv og nedsenket platehimling med downlights. Opplegg for vask/tørketrommel. Smart og praktisk bod i 2.etasje som nåværende eier har benyttet til garderobe.

Entré med smarte løsninger for oppbevaring av klær og sko.

Leiligheten ligger tilbaketrukket og stille til med inngang fra borettslagets bakgård. Et hyggelig og meget sentralt boområde med kort vei til alle byens fasiliteter. Leiligheten har en god planløsning, og oppleves som behagelig, lun og hyggelig! Velkommen til din neste drømmeleilighet!

Innhold

Leiligheten består av 2 etasjer med entré, kjøkken, stue, bad, bod og to soverom.

Med leiligheten følger én kjellerbod.

Standard

Kjøkken
Åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkkeninnredning fra 2017. Innredning med slette fronter i matt hvitt utførelse. Benkeplate av stein. Nedfelt
oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur og tilkobling til innebygd oppvaskmaskin fra Miele. Nedfelt induksjonstopp med innebygd stekeovn fra Miele. Vegghengt ventilator fra Miele med belysning, tilkoblet avtrekk. Stikkontakter på vegg. Innebygd kjøl/fryseskap fra Miele. Vannrør med rør-i -rør system og avløpsrør i plast.

Bad
Bad fra ukjent årstall. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket platehimling med downlights. Servantskap med skuff og ett-greps armatur. Speil på vegg over servant med belysning og stikkontakt, samt glasshyller på hver sin side av servant. Håndkletørker med varme på vegg. Dusjhjørne med innfelbare glassdører og glassbyggerstein. Vegghengt toalett, innebygde hyller i vegg over toalett med glasshyller. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk på vegg. Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør av plast.,

Øvrige rom
Gulvflater med en-stavs parkett og fliser med gulvvarme, både parkett og fliser er lagt i 2017. Alle vegg- og himlingsflater er malt i lyse farger, også dette er gjort i 2017. Stedvis downlights i himling. Glatte innerdører.

Beliggenhet

Rolig og attraktiv beliggenhet i et veletablert boligområde i Vika mellom Solli Plass, Tjuvholmen og Aker Brygge. Leiligheten ligger fint til i en stille gate med lite trafikk.

Området er meget populært og består av både nyere og eldre bebyggelse. Det er kort gangavstand til alt av servicefasiliteter, uteliv og offentlig transport. Nærmeste dagligvarebutikk er Bunnpris som ligger bare 100m fra leiligheten. Solli Plass ligger også like ved. Her finner du kaféer, butikker, Kiwi dagligvare, postkontor og Sats treningssenter. Spisesteder som Villa Paradiso, Champagneria, Alex Sushi, Aymara, Pascal, Ruffino, Ling Ling, The Thief, Hanami, Mr.Bay og Olivia ligger alle innen 5 minutter gange fra leiligheten. I Vika finner du også House of Oslo med Meny dagligvarebutikk og flere interiørbutikker som Ilums Bolighus, Raun etc. Vika Terrassen er under ombygging, også her kommer flere spennende forretninger. Ned mot fjorden finner du Aker Brygge og Tjuvholmen, området er et senter for næringsliv, handel og hygge i Oslo. Her tilbys det aller meste av servicetilbud som Vinmonopol, apotek, gallerier, flere typer butikker, hyggelige spisesteder i alle prisklasser, badestrand, båthavn, utkikkstårn osv. Tjuvholmen stod ferdig høsten 2014 og Aker Brygge ferdigstilles i løpet av 2016.

På Vestbanen kommer også det nye Nasjonalmuseet som forventes å bli ferdigstilt i 2019. Kort vei til alt av offentlig kommunikasjon. Buss og taxi fra Bryggetorget. Buss og trikk fra Solli Plass, Ruseløkka, Slottsparken og Nationaltheatret. Inngangen til Nationaltheatret med tog, flytog og T-bane ligger ca. 500 meter fra leiligheten.

Felleskostnader

3 837 pr. mnd. Kommunale avgifter, nedbetaling av fellesgjeld, forretningsførsel, strøm i fellesarealer, fellesforsikring.

Styret har vedtatt at felleskostnadene skal indeksreguleres hvert år. (Vedtatt i 2010)

Etasje

1. og 2. etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Forøvrig er det flere garasjeanlegg i området med mulighet for leie av biloppstillingsplass. Konferer med megler for tilgjengelighet og pris!

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 520 345 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 865 103 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest for brukstillatelse fra stallbygning til bolig, datert 22.juni 2005.

Boligens areal

Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 79 kvm, Bruttoareal: 87 kvm

1 .etasje
Bruksareal: 40 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré og stue med åpen kjøkkenløsning.

2 .etasje
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, bad og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med vedfyrt peis og vannbåren varme.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Reichweinsgt. 1 Borettslag består av 28 andelsleiligheter.

Forretningsfører for borettslaget er OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Bare enkeltpersoner (fysiske personer) kan være andelseiere og ingen andelseier kan eie mer enn én andel. Unntak fra denne vedtektsbestemmelse er de ufravikelige regler i Borettslovens § 4-2.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne andelen utgjør kr. 67 000,- pr. 01.08.2017

Selskapets totale lån og vilkår:
Lånenr: EIKA1-152078660
Type: Annuitet
Restsaldo: 1 179 483,-
Restløpetid: 10 år og 8 mnd.
Term.pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 2,80%

Lånenr: HUS301-11846393-4
Type: Annuitet
Restsaldo: 50 692,-
Restløpetid: 1 år og 11 mnd.
Term.pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente: 1,62%

Lånenr: HUS302-11744659-11
Type: Annuitet
Restsaldo: 798 731,-
Restløpetid: 1 år og 11 mnd
Term.pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente: 1,62%

Lånenr: HUS303-11825489 5
Type: Annuitet
Restsaldo: 42 138,-
Restløpetid: 2 år
Term.pr. år: 4
Type rente: Flytende
Rente: 1,62%

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.