An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

SØRENGA - Lekker 2-roms i første rekke mot sjøen - Solrik balkong på ca. 6 kvm - Oppvarming og varmtvann inkl. - Meget sentral beliggenhet

SØRENGA - Lekker 2-roms i første rekke mot sjøen - Solrik balkong på ca. 6 kvm - Oppvarming og varmtvann inkl. - Meget sentral beliggenhet
Solgt

Fakta

 • Sørengkaia 70
 • Primærrom
  47
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  5 190 000 ,-

Omkostninger

5 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
125 620,- (Dokumentavgift)
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
145 169,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 335 169,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  47
 • Tomt
  3636

Beskrivelse

Nordvik & Partners ved Steinar Wefring og Carl Christian Stierna har gleden av å presentere Sørengkaia 70 - En meget lys og lekker 2-roms i 4. etg med i første rekke mot sjøen. Utsikt mot Bunnefjorden, Ekebergrestauranten og Kongshavn vidregåenede skole (Gamle Sjømannsskolen) Sol og utsikt kan nytes på privat, flott sydøstvendt balkong med sol fra tidlig morgen til kl. 16:15, på sameiets felles takterrasse med utsikt mot "hele" Oslo, eller på Sørenga sjøbad som kun ligger få meter fra leiligheten.

Leiligheten har en svært god standard, fin størrelse på rommene, og inneholder entré med plass takhøye garderobeskap, stue med plass til sofagruppe og spisebord, kjøkken i åpen løsning med integrerte hvitevarer, soverom med garderobeskap, og romslig baderom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Sørenga har en attraktiv og sjønær beliggende i den nye Fjordbyen, med sjø på tre sider, parker, sjøbadet og havnepromenade i umiddelbar nærhet. På Sørenga får du en flott utsikt mot Ekeberg, Oslofjorden og Barcode-distriktet med Oslos nye skyline. Fra leiligheten er det kun 10 meter til fjorden/Promenaden med flere restauranter og unikt sjøliv.

Sørenga ligger ytterst i vannkanten i Oslos nye bydel Bjørvika, og regnes som fjordbyens aller beste beliggenhet.

Her kan du flytte rett inn!

Kort fortalt:
- God planløsning.
- Meget gode lysforhold i leiligheten, året rundt.
- Solrik balkong på ca. 6 kvm.
- Fantastisk sjøutsikt.
- Kjellerbod på ca. 7,2 kvm.
- *Det er mulig å leie garasjeplass i fellesgarasjen av Europark
- Felles sykkelbod.
- Felles kajakk-rom med mulighet til å låne kajakk..
- Canal Digital er leverandør av TV og bredbånd til sameiet.
- Felles brannvarslings- og sprinkleranlegg.
- Umiddelbar nærhet til sjøbadet.
- Dyrehold er tillatt.
- Sameiet har ingen felles lån registrert.
- A-konto varmtvann og fyring inkl. i fellesutgiftene.
- Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
- Flytt rett inn!

Innhold

4. ETG. BTA / BRA / P-ROM: 54 / 47 / 47 KVM:
Leiligheten har en en god standard, en effektiv planløsning, og inneholder:
- Entré med garderobeskap.
- Romslig soverom med med garderobeskap.
- Stue med plass til spisebord og sofagruppe..
- Kjøkken i åpen løsning med masse benke- og skapplass, samt alt du trenger av integrerte hvitevarer.
- Utgang til solrik sydøstvendt balkong på ca. 6 kvm fra stue.
- Baderom veggmontert klosett/wc, servant, speil, belysning og dusjhjørne. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel..

I tillegg tilkommer det bodplass i kjeller på ca. 7,2 kvm.

Standard

Baderom
Prefabrikkert baderom fra byggeår. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med malt flate og downlights. Benkeskap med dører i matt hvit utførelse. Ovenpåliggende benkeplate av laminat med nedfelt porselensservant. Ett-greps armatur fra Gustavsberg. Speil med innfelt belysning, stikkontakt og veggskap på vegg over benk. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benk. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett med innebygd sisterne fra Gustavsberg. Vannrør med rør-i-rør system. Fordelerstammer for rør-i-rør system plassert i himling. Avløpsrør av plast. Avtrekksventil i himling.

Teknisk anlegg - VVS anlegg
Tekniske anlegg fra byggeår. Vannrør med rør-i-rør system. Fordelerstammer for rør-i-rør system med stoppekraner plassert på bad. Avløpsrør av plast. Tilknyttet felles varmtvann og fjernvarme. Radiatorer i stue og på soverom. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Kjøkken
Kjøkken fra byggeår med åpen løsning mot stue. Sigdal kjøkkeninnredning med glatte fronter i matt hvit utførelse. Rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur fra Oras. Oppvaskkum nedfeldt i laminat benkeplate. Glassplater mellom benkeskap og overskap. Benkeskapsbelysning med stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer fra Siemens: Kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin og komfyr med keramisk platetopp. Flexit ventilator i overskap. Komfyrvakt. Vannrør med rør-i-rør system. Avløpsrør av plast.

Overflater
Gulv: Innvendige gulvoverflater består av parkett.
Vegger: Innvendige veggflater består av malte flater. Overflater nymalt i 2018 i lyse farger.
Himling: Innvendige tak/-himlingoverflater består av malte flater. Overflater malt i lyse farger. Himlingshøyde: entré og over kjøkken: 2,40 meter. Bad: 2,21 meter. Stue og soverom: 2,70 meter.

Ytterdører og vinduer
Swedoor entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Lian balkongskyvedør og vinduer med to-lags glass samt karmer/rammer av tre utvendig kledd med metall.

Balkonger
Utgang fra stue til solrik sydøstvendt balkong på 7 kvm med sol fra tidlig morgen frem til ca. kl. 16:15. Balkongen er belagt med terrasseheller og har rekkverk av metall og glass. Rekkverkshøyde er målt til 109 cm. Utebelysning og stikkontakt. Heldekkende motorisert markise med fjernbetjening.

Oppbevaring
Garderobeskap i entré og på soverom, bredde 2,0 meter i entré og 1,5 meter på soverom.
Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 7,2 kvm.

Elektrisk
Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Hovedsikring på 63 ampere og automatisk strømmåler plassert i felles tavle i gang. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg. Kabel-tv og internett fra Canal Digital med uttak i stue.

Beliggenhet

Med vann på tre kanter ligger Sørenga fantastisk til med utsikt mot både fjorden og Ekeberg, samt sentrum med Akershus festning og Barcode, Oslos nye skyline. Sørenga er et rolig og idyllisk område ved sjøen, bare 15 minutters gange unna Oslo sentrum med Karl Johans gate, Oslo S med flytoget og nyoppussede Østbanehallen. Nærheten til sjøen, og den lune og solrike vestsiden mot Bjørvika, har gjort Sørenga til et populært turområde.

Sørengkaia ligger i nye Bjørvika, med alt av kultur- og servicetilbud i umiddelbar nærhet. Barnehager er på plass, skole og flerbrukshall påbegynnes snart. Leiligheten ligger ved Operaen, nye Munch-museet, nye Deichmanske hovedbibliotek og TV 2s nye signalbygg. Kvartalene som er under oppføring mellom Sørenga og Barcode vil inneholde en blanding av boliger, kontor og forretninger, med et variert servicetilbud. Dette vil binde Sørenga ytterligere sammen med byen. Kongsallmenningen, som er påbegynt, vil forene Sørenga med Middelalderparken og vannspeilet. Middelalderparken utvides i areal når arbeidene med follobanen ferdigstilles, og strekker seg helt til Gamlebyen. Sørenga har også tilgang til flotte tur- og treningsområder, som Ekeberg med fine stier, sletter og skoger. Skulpturparken og Ekebergrestauranten har fantastisk utsikt over Sørenga og byen

På Sørenga, i umiddelbar nærhet til leiligheten, finnes både en flott nyåpnet Rema 1000 med Post i butikk, samt Coop-prix som holder åpent alle dager.

Har du lyst på en skikkelig god hamburger får du tak i dette på Bun's Burger Bar. Andre restauranter og cafeer som er verdt å nevne er Cargo, Sørenga Sjømat, Hakkaiza, Evita Kaffebar, Coyo og Seaport. Cargo en reel utfordrer til velkjente Villa Paradiso pizza - her kan du nyte fortreffelig italiensk mat.

Barcode mellom Sørenga og Gamlebyen har allerede et variert tilbud av treningssenter, galleri, frisører, apotek, dagligvarebutikker, spennende restauranter, barer, kaféer, blomster, klær, skobutikker, m.m. Rett over Akrobaten gangbroen finner du Maaemo som er en ny restaurant med økologisk og nordisk kjøkkenprofil som har tre stjerner i Michelin-guiden og dermed er Norges mest velansette restaurant internasjonalt.

En 9 kilometer lang promenade knytter Oslo sammen langs sjøkanten. Den går fra Frognerstranda i vest, via Aker brygge, Akershus festning og Operaen, før den fortsetter forbi Sørengkaia, og helt til Kongshavn i øst. Langs denne promenaden finner man også den "nye" mathallen på Vippetangen hvor man kan oppleve god mat og drikke.

Byens flotteste sjøbad åpnet juni 2015 og er meget populært. Det ble nylig kåret til et av Europas ti fineste sjøbad. Sjøbadet er en flytende park på rundt fem dekar og er en forlengelse av parken på land ytterst på Sørengutstikkeren. Det 190 meter lange sjøbadet har et 50 meter langt åpent basseng, et 200 kvadratmeter stort sjøbad, rekreasjonsområde med sitteplasser og trapper ned mot sjøen. Eget barnebasseng er bygget inn i anlegget, og har som resten av Sørenga universell tilgjengelighet. Det betyr blant annet at det er godt tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelse.

Friluftshuset ved Sjøbadet på Sørenga er et inspirasjons- og samlingssted for deg som vil være aktiv i og rundt Oslo. Her kan man bli med på yogakurs, buldre i buldrerommet, bli med på inspirasjonskvelder, leie kajakk og ta kajakkurs, for å nevne noe. Man kan også få turveiledning og kjøpe praktisk turutstyr i Tursenteret.

Det er bare noen få minutters gange til Oslo S og bussterminalen med buss, tog, flytog og t-bane. Nye trikkespor er allerede klare ved Barcode, og buss nr. 85 har stopp på Sørenga..

Etasje

4 etasje

Tomt

Fellesarealer i indre gårdsrom med beplantning. Ligger ved vannkanten med utsikt over byen og fjorden

Garasje / Parkering

Muligheter til å leie garasjeplass i under sentralparken på Sørenga. Her er det parkering for ca. 300 biler, herav 30 HC plasser. Dette anlegget skal foruten å dekke parkeringsbehovet for boligene også være gjesteparkering og parkering for næringseiendommene.

Europark drifter parkeringsplassene. Tlf. 22 05 75 00. Det er også mulighet til å leie private parkeringsplasser fra tid til annen.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 963 754 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 2013 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 52 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, kjøkken, stue, soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Hele eller deler av boligen kan leies ut. Styret skal skriftlig melding v/forretningsfører om leietakers navn.

Oppvarming

Varmeanlegg med radiatorer/fjernvarme. Det er medregnet et a-konto beløp i fellesutgiftene som dekker dette.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning, allmennyttige formål (kultur, undervisning, idrett). Reguleringsbestemmelse S-4099.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

FJORDBYPLANEN
Saksnummer: 200504456 - Reguleringssak.
Prinsipper for utvikling av helheten i Fjordbyen og for delområder - Planprogram for Filipstad, Vippetangen, Alnas utløp og Ormsund - Bydel Frogner, Bydel St. Hanshaugen, Bydel Gamle Oslo og Bydel Nordstrand. Saksnr. 77/08 i Bystyret.

LOENGA FELT D5 - D5 - D7. GNR. 234 BNR.101.
Saksnummer: 201610264 - Reguleringssak.
Hensikten er å avklare rammene for utvikling av Felt D5, samt å legge til rette for en omregulering av Rostocgata gjennom Lohavn.

LOHAVN FELT D2 - Bestilling av oppstartsmøte - Skole og flerbrukshall
Saksnummer: 201610265 - Reguleringssak
Eiendommen grenser til Felt D2, Lohavn, Bjørvika som er regulert til offentlig bygning og allmennyttig formål (Skole). Det foreligger ingen endelig avklaring på skolens størrelse og utforming.

Oslo kommune og området Sørenga er under stor utvikling ref. Fjordbyplanen, Loenga etc. Byggeprosjekter i området i fremtiden må derfor påregenes.

Sameie

Sørenga 3 Sameie, org.nr. 999 291 759

Sameiet består av 127 boligseksjoner samt 2 næringsseksjoner av eiendommen gnr. 110 bnr. 234 i Oslo kommune. Seksjon 1 og 21 er regulert til næringsformål og seksjon 2 til og med seksjon 20 samt seksjon 22 til 129 er regulert til boligformål. Adresse iht. til adressevedtak fra Oslo kommune er Sørengkaia 60 til 76.

- Canal Digital er sameiets leverandør av TV og bredbånd.
- Flott felles takterrasse med heisadkomst. Her har man sol fra morgen til kveld og en fantastisk fjord- og byutsikt.
- Sameiet har sykkelrom og en kajakkbod i sameiet

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: steinar@nordvikpartners.no eller SMS: 92 83 94 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Meglers sikkerhetsstillelse

Nordvik & Partners Eiendomsmegling St. Hanshaugen AS har tegnet ansvarsforsikring i IF, polisenr. SP 808953 , jfr. emgll. §2-7 og emgll. forskrift §2-2.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.