Eiendom

Sørenga - Eksklusiv 4-roms toppleilighet med 2 balkonger og privat takterrasse med fantastisk utsikt - Svært høy standard og parkeringsplass

Sørenga - Eksklusiv 4-roms toppleilighet med 2 balkonger og privat takterrasse med fantastisk utsikt - Svært høy standard og parkeringsplass

Fakta

 • Sørengkaia 73
 • Primærrom
  102
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  15 000 000 ,-

Omkostninger

15 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
172,- (Pantattest)
375 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 15 000 000,-))
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
391 772,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
15 391 772,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  102
 • Tomt
  3202

Faste løpende kostnader

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

- Fantastisk 4-roms toppetasjeleilighet på Sørenga.
- Eksklusivt og stort kjøkken med alle fasiliteter.
- 2 svært flotte baderom.
- Heisadkomst direkte fra garasje og bakkeplan.
- Gjennomgående god takhøyde i hele boligen på 2,70 m.
- To balkonger ut fra boligens hovedetasje.
- Stor og privat, solrik takterrasse med fantastisk utsikt over byen.
- Takterrassen har i tillegg et privat utekjøkken med kjøleskap og utslagsvask.
- Det ble gjort rikelig med riktige og kvalitetsbevisste tilvalg ved kjøpstidspunktet.
- Sunscreens (solavskjerming) på samtlige vinduer.
- 3 soverom hvorav alle har godt med garderobeplass.
- Egen garasjeplass i kjeller med elbil lader og heis til leilighetsetasjen.
- Boligen ligger tilbaketrukket på den roligere delen av Sørenga.

Beliggenhet

Attraktivt og sjønært beliggende leilighet i den nye Fjordbyen, med sjø, parker og havnepromenade i umiddelbar nærhet.

Det nye byområdet har forøvrig kort vei til alt av servicetilbud, samt et pulserende kulturliv med blant annet det nye Munch-museet, Den Norske Opera og et godt utvalg av restauranter, puber og kafeer. Deichmanske hovedbibliotek vil også legges til Bjørvika. Deichmanske hovedbibliotek og Munch-museet er planlagt ferdigstilt i 2020.

På havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Sørenga Sjømat, Restaurant Cargo, Bun's Burger, meksikanske Coyo, Seaport, Mirabel, Paradis, Wright Corner Pub, og Dock Espressobar. Helt ytterst på Sørenga, i umiddelbar nærhet til boligen, finner man Sjøbadet. Sjøbadet er et stort og åpent rekreasjonsområde med sitteplasser, stort basseng og eget barnebasseng. I midten av området finner man også sentralparken, områdets grønne lunge.

På Sørenga finner man to barnehager. Nærmeste matbutikker er en stor og innholdsrik Rema-1000 eller Coop Prix med søndagsåpent som begge ligger i nabobygget. Ellers kort vei til offentlig kommunikasjon, med buss nr. 85 som stopper på Sørenga. Ved Ladegården kan man ellers hoppe på buss nr. 32 og 74. St. Halvards plass med trikkelinje 18 og 19, samt buss nr. 34, 70 og 73 ligger også like ved. Det er også noen minutters gange til Oslo S med alle kollektivmuligheter.

Dersom du ønsker aktiviteter i vannet eller et lite bad, kan du enkelt tusle ned på sjøbadet. Eller gjør som mange av de som allerede for der - Kjøp deg en kajakk og ta deg en padletur. Med kajakken kommer du deg fort rundt til øyene i Oslofjorden. Dersom du ikke ønsker å kjøpe egen kajakk så har DNT egen butikk med kajakkutleie og kursvirksomhet her nede på Sørenga.

Det er kort vei til Vannspeilet, Middelalderparken og ikke minst Ekeberg med skogen som rekreasjonsområde og skulpturparken for kulturelt påfyll.

Innhold

5. etg: primærrom utgjør 102 m2 som omfattes av entrè, baderom I og baderom II, soverom I, soverom II og soverom III, samt stue og kjøkken.

I tillegg til dette har boligen totalt 3 balkonger. En balkong med entrè fra soverom II / TV-stue på ca. 4,5 kvm. En balkong med utgang fra stuen på ca. 12 kvm, samt boligens private takterrasse på ca. 26 kvm.

Standard

Generell beskrivelse av boligen og dens standard:
Fantastisk 4-roms eierseksjon på attraktive Sørenga. Boligen ligger tilbaketrukket og fint til fra Sjøbadet med riktig solretning. Boligen har en gjennomgående høy standard på gulv, overflater og innredning og fremstår som svært velholdt. Verdt å merke seg med denne boligen er dens interne beliggenhet i sameiet, samt fasilitetene som 2 solrike balkonger, samt din private takterrasse på 33 kvm med utekjøkken. Fra takterrassen som forøvrig er helt skjermet for innsyn har du i helt fantastisk utsikt over Oslofjorden. Leiligheten har totalt 3 soverom, 2 baderom, samt stor åpen stue / kjøkkenløsning. Eier av boligen gjorde i tillegg en rekke, kvalitetsbevisste og gode tilvalg ved sitt kjøp, så boligen fremstår utrolig godt. Man har sin private parkeringsplass i lukket og låst område med salto lader til Elbil i kjelleren og fra denne er det følgelig heisadkomst, direkte til leilighetsplanene.

Gulv:
Alle innvendig gulv (utenom baderom) er dekket med en-stavs eikeparkett med fas. Flislagte baderomsgulv.

Himling:
Malte betongtak. Nedfelt himling i entrè som er sparklet og malt med downlights. Takhøyde på 2,70 m i hele boligen.

Innvendige vegger:
Sparklede og malte gipsvegger i tillegg til malte betongvegger.

Kjøkken og kjøkkeninnredning:
Tidsriktig og svært lekkert kjøkken fra Sigdal med mørkbeisede (wenge) fronter på skuffer og skapdører. Overskap i samme, flotte utførelse. LED belysning under overskapene, samt heltrukket Corian benkeplate (som følger veggen opp mot overskapene). Nedfelt vaskekum (integrert i benkeplaten). Integrerte hvitevarer bestående av stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøleskap / fryser.

Baderom I / Masterbad:
Pent badeværelse med mosaikkfliser på gulv og vannbåren gulvvarme. Sorte og hvite, blanke fliser på vegg. Himling med nedfelte downlights. Veggehengt toalett og dusjhjørne med dører i herdet glass. Baderomsinnredning med hvit utførelse. Underskap og stor, bred, heldekkende servant. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Hjørnesluk og innbygde blandebatteri fra AXOR (Hans Grohe).

Baderom II:
Baderom II er i lik utførelse som hovedbadet vedr. materialbruk. Sorte og hvite, blanke fliser på vegg. Himling med nedfelte downlights. Veggehengt toalett og dusjhjørne med dører i herdet glass. Baderomsinnredning med hvit utførelse. Underskap og stor, bred, heldekkende servant.

Teknisk om boligens baderom:
Prefabrikert baderomsmoduler som har lik utførelse på inventar og utstyr. Vannbåren gulvvarme på begge baderom. Himling med metallplater og innfelte downlights. Vegghengt wc med skjult sisterne, dusjnisje med dører i herdet glass. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel på hovedbadet. Rør i rørsystem med rørfordelingsskap bak dør i hovedsoverom med dreneringshull til bad. Dreneringshull for innbygde sisterner på begge baderom.

Balkong I:
Hyggelig frokostbalkong på 4,5 kvm som vender mot sydvest med utgang fra TV stuen / Soverom II. Balkongen har støpt betongdekke og rekkverk i herdet glass og metall.

Balkong II:
Flott balkong / terrasse på ca. 12 kvm med utgang fra stue / kjøkken med sydvest himmelretning. Støpt dekke, belagt med terrassebord. Rekkverk i glass og metall. I tillegg har denne terrassen to terrassevarmere som varmer godt på kalde vinterdager. Det er vindeltrapp fra denne terrassen og opp på takterrassen.

Takterrasse:
Stor, solrik (sydvestvendt) og usjenert privat takterrasse på 33 kvm med fantastisk utsikt over Oslofjorden og sol helt til den går ned. Tredekke og rekkverk i stål, samt beplantning og platekasser. Eget, privat kjøkken på ca. 3 kvm med kjøkkenbenk, kjøleskap og overskap, samt utekran.

Oppbevaring:
Det er godt med oppbevaringsplass i boligens garderobeskap. I tillegg har boligen 2 boder, begge på 6 kvm i kjelleren.

Byggemåte

Bygningen generelt:
Bygningen er oppført i henhold til normal byggeskikk og i forhold til de regler og forskrifter som prosjektet er byggemeldt etter.

Grunn og fundamenter:
Bygningen er fundamenteras med peler til fjell. Vertikalt bæresystem bestående av veggskiver og søyler i betong, samt søyler i stål.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader:
Bærende konstruksjoner i betong og stålkonstruksjoner. Fasader forblendet med teglstein. Noe stående panel.

Vinduer:
3-lags isolerglassvinduer med trekarm fra byggeår. Brann-/ og lydklassifisert inngangsdør B30/DB40. Balkongdører og hev-skyvedør i samme utførelse som vinduer.

Dører:
Glatte dører fra byggeår. Skyvedører mellom entré og stue, entré og omkledningsrom samt mellom TV-stue/soverom og stue.

Takkonstruksjon:
Flatt tak med oppforet betongdekke, tekket med membran/papp/folie.

Bebyggelse

Området består av kvartalsvis leilighetsbebyggelse.

Tomt

Eiet tomt: 3202 kvm.

Parkering

Selger eier og disponerer en garasjeplass i lukket område i kjelleren med EL-bil lader fra SALTO som vil følge boligen ved salg. Markedspris ca kr. 800.000,-.Det gjøres oppmerksom på at det i tillegg til boligens vanlige felleskostnader, faktureres kr 750 pr kvartal i felleskostnader for generell drift og vedlikehold av garasjeplassene.

Adkomst

Boligen har enkel adkomst via stikkveier inn mot boligbyggene. Det vil bli godt skiltet med Sem & Johnsen visningsbukker ved fellesvisninger.

Oppvarming

Oppvarming av boligen skjer via gårdens sentralfyringsanlegg og vannbårne gulvvarme (à-konto). Oppvarming utover dette skjer elektrisk.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sørenga 2 sameie. Sameiet består av 93 boligseksjoner og en næringsseksjon, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

I tillegg eier selger en garasjeplass i Sørenga Nord garasjesameie, dette er et eget sameie som driftes med egne regnskaper, vedtekter m.m. Anlegget består totalt av 370 seksjoner (garasjeplasser) og har en vedlikeholdskostnad på kr 250,- pr mnd som faktureres i tillegg til fellesutgiftene for leiligheten.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22

Skoler

Området boligen ligger i sokner til Gamlebyen skole. Det er flere barnehager i området. Se forøvrig prospektets vedlagte nabolagsprofil dersom du ønsker ytterligere informasjon om avstander til skoler, barnehager og forretninger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Det er ingen registrert fellesgjeld tilknyttet denne seksjonen eller sameiet. Det gjøres oppmerksom på at boligens felleskostnader økte med 5% fra 01.07.2018.