Eiendom

Et lyst og praktfullt hjørnerekkehus med stor, solrik hage, åpent utsyn, peis, parkering i bakgården. Mod.behov. MÅ SEES!

Et lyst og praktfullt hjørnerekkehus med stor, solrik hage, åpent utsyn, peis, parkering i bakgården. Mod.behov. MÅ SEES!

Fakta

 • Vålveien 6
 • Primærrom
  192
 • Boligtype
  Rekkehus
 • Eieform
  Andel
 • Rom
  8
 • Soverom
  4
 • Etasje
  0
 • Energimerking
  Ingen

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  17 300 000 ,-

Omkostninger

17 300 000,- (Prisantydning)
96 257,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
17 396 257 (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 900,- (Trygghetspakke kjøper* (valgfritt))
7 187,- (Forhåndsavklaring forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 119,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
17 411 376,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer og eierskiftegebyr.

Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  192
 • Bruttoareal
  306 m²
 • Bruksareal
  275 m²
 • Tomt
  14788
 • Byggeår
  1919
 • Tomtetype
  Eiet

Velkommen til Vålveien 6

En sjelden anledning i Ullevål Haveby - en fritt beliggende tårnleilighet - hjørnerekkehus med god størrelse, herlig takhøyde og store vindusflater.
Stor frodig hage og solrik, sydvestvendt altan på 10 kvm med åpent og flott utsyn over Havebyen, samt trapp ned til hagen.
Boligen er utidsmessig etter dagens standard og generell oppgradering må påregnes, men her er det stort potensial.
Boligen består blant annet av 4 soverom, 4 stuer, 2 bad/wc, romslig inngangsparti, kjøkkeninngang rett fra bakgården hvor det er parkeringsplass, eget vaskerom, loft med 75 kvm gulvareal og god takhøyde, og svært god bodplass i underetasjen.
Tilbaketrukket og rolig beliggende med kort vei til Ullevål barneskole, idylliske Damplass. Sentralt nær t-bane/trikk og handlesenter.
Velkommen til visning!

Boligens går over 3 plan + loft og har svært god planløsning.
Underetasje: 83 kvm bruksareal, takhøyde 253 og 212 cm: vindfang, hall, kjellerstue, vaskerom, bad/wc og 4 store boder
1. etasje: 83 kvm bruksareal, takhøyde 270 cm: hagestue med utgang til terrasse og trapp ned til hagen, kjøkken, spisestue, stue
2. etasje: 77 kvm bruksareal, takhøyde 272 ca: gang, 4 soverom, kott, mellomgang

I tillegg disponerer eieren uisolert loft med god takhøyde og tregulv: gulvareal på 75 kvm, 32 kvm bruksareal.

Standard

En sjelden anledning i Ullevål Haveby - en tårnleilighet - hjørnerekkehus med god størrelse, herlig takhøyde, og mange gode soverom og oppholdsrom, stor frodig hage, altan med åpent og flott utsyn over Havebyen, samt trapp ned til hage. Boligen er utidsmessig etter dagens standard og generell oppgradering må påregnes, men her er det stort potensial. Boligen har blant annet 4 soverom, 4 stuer, 2 bad/wc, romslig inngangsparti, eget vaskerom, loft med 75 kvm gulvareal og god takhøyde og svært god bodplass i underetasjen.

Underetasjen er på 83 kvm bruksareal og har takhøyde på 212 og 253 cm, og består av følgende rom:
Vindfang/entré: Et praktisk inngangsparti med vindfang og redskapsbod. Vindfanget leder til en svært romslig hall med vedovn og god garderobeplass. Det er varmekabler i gulvet i både vindfang og hall.

Kjellerstue/ bibliotek: Et hyggelig tårnrom med tv-uttak og vedovn. Stor vindusflate mot hagen.

Bad/wc: Bad i underetasjen med flislagt gulv med varmekabler. Innredningen er ustyrt med søyleservant, overskap med speildører, veggfestet toalett samt dusjnisje. Badet er bygget i 1988 og full rehabilitering må påregnes på kort sikt.

Vaskerom: Vaskerommet i kjelleren har ubehandlet murgulv og malte murvegger, samt utstyrt med stål skyllekum og opplegg for vaskemaskin. Naturlig avtrekk. Full rehabilitering av vaskerom må påregnes.

Boder: Øvrige rom i kjelleren er i bruk som matbod, oppbevaringsrom og snekkerbod.

1. etasje er på 83 kvm bruksareal og har luftig takhøyde på 270 cm, og består av følgende rom:
En nydelig blåmalt hagestue med store vinduer og balkongdør som leder til altan og trapp til hagen. Etasjeovn i støpejern gir god oppvarming på kalde dager. Dette rommet er den opprinnelig hallen til huset, men er nå innredet som stue/arbeidsrom.
Sydvestvendt, flislagt altan i betongkonstruksjon på 10 kvm med utgang fra hagestuen. Balkongen har rekkverk i stål og er utstyrt med utebelysning.

Kjøkken med praktisk kjøkkeninngang fra bakgården og bilparkeringen gjør handleturen litt lettere: Et romslig kjøkken med eldre grønnmalt innredning fra 1992 med profilerte skapdører og skuffefronter. Innredningen har god med skap- og benkeplass. Avtrekk ut i kanal. Frittstående kjøleskap, komfyr med keramisk topp og oppvaskmaskin. Stål benkebbeslag med vaskekum og utslagsvask i heltre benkeplate.
Kjøkkenet er skilt fra spisestuen med over- og underskap.

Spisestuen har god plass til spisegruppe og skap.

Tårnstuen er romslig med godt naturlig lys fra store vindusflater på to sider. Rommet er innredet i to soner. Rentbrennende kleberstenspeis.

2. etasje er på 77 kvm bruksareal og har svært god takhøyde på 272, og består av følgende rom:

Bad/wc med flislagt gulv med varmekabler og baderomsplater på veggene. Rommet er utstyrt med servant, toalett, naturlig avtrekk og badekar.

Soverom: Boligen har 4 store soverom med god plass til seng/nattbod og eventuelt skrivebord. Hovedsoverommet har et stort kott/walk-in-garderobe. Et av soverommene er et tårnrom med fabelaktige lys- og utsiktsforhold.

Fast trapp fra 2. etasje til loftet som har hele 75 kvm gulvflate, 32 kvm bruksareal. God takhøyde, skråtak. Svært god og tørr lagringsplass og kanskje potensial for ytterligere utvidelse av boligen (dette er ikke ytterligere undersøkt av megler).


Gulv:
Originale furugulv. Fliser i hall og badene. Ubehandlet murgulv i vaskerom og boder. Varmekabler i vindfang, hall og badene.

Innvendige vegger i mur-/trekonstruksjon. Overflatene er malt glassfiberstrie, malt mønstret duk, malt panel, malte murvegger i kjeller og fliser på badene.

Malte, panelte himlinger. Våtromsplater i badet i 2 etg. Takhøyde er 270 cm i 1. etg, 272 cm i 2, etg, 253 cm og 212 cm i kjeller.

Adkomst

Adkomst til boligen via Vålveien. Nordvik vil skile ved oppsatte fellesvisninger.

Beliggenhet

I 1913 ble det organisert en konkurranse for utbyggingen av området rundt Store Ullevål Gård. Den vant arkitekten Oscar Hoff med planen «Mot solen». Men det var hovedsakelig arkitekt og sekretær i boligtilsynet, senere boligdirektør og reguleringssjef, Harald Hals som tegnet bygningene. Arkitekturen i Ullevål hageby er inspirert av engelske hagebyer. Det er en romantisk arkitektur i nybarokk stil, kjennetegnet av smårutede vinduer, og pusset mur kombinert med treverk.

Bygningsmassen består av karakteristiske lave pussede mursteins-bygninger i 2 til 3 etasjer, bygget i symmetriske strukturer med smårutete vinduer, steile røde teglsteinstak og frodige hager. Innenfor det tilsynelatende enhetlige uttrykket er det likevel stor variasjon. Her finnes hus og bygninger i mange størrelser og fasonger, og fine overraskelser i form av portaler og tårn. Et av disse tårnboligene er Vålveien 6 som vi har fått gleden av å selge.

I hjertet av Havebyen er Damplassen som er blitt et lokalt samlingspunkt med julegrantenning og basseng med fontene og skulpturer, gode boller på Åpent bakeri eller andre godsaker på Kolibri. Eventyrplassen byr på skøytebane på vinterstid.

Beliggenheten er svært populær da den ligger i kort avstand fra både marka og sentrum.

Ullevål barneskole ligger rett over veien for boligen og det er flere gode barnehager i nabolaget.

Det er også kort vei til Ullevål Stadion (ca 7 min gange) og Storo Storsenter (5 min med bil) som har et bredt utvalg av forretninger og servicetilbud.

Sentralt med gangavstand til t-bane/ buss og bytrikk, innen 5-12 minutters gange fra boligen finnes både t-bane-, bytrikk, buss- og flybuss-stasjon med hyppige avganger:
Fra Ullevål stadion går to t-banelinjer. Blåtrikken går fra John Colletts Plass. Busslinje 22 og 25 går i Sognsveien. Fra Ringveien bussnr. 23 (Simensbråten/Lysaker) og flybuss med flere avganger per time.

Fra Ullevål Hageby kan man gå eller sykle til Nordmarka (ca 25 minutters gange til Sognsvann) med flotte lysløype/ tur- fiske - og bademuligheter. For turentusiaster er det greit å vite at blåmerkene til turistforeninga starter ved Tåsen T-bane stasjon.

Et populært treningsanlegg i nærområdet er innendørshallen Athletica Domus, med en stor helårs svømmehall og gode treningsfasiliteter. Nydalen og Sagene har et godt utvalg av restauranter, butikker og kafeer. Nydalen er også et godt utgangspunkt for turer langs Akerselven.

Gang/sykkelavstand til store arbeidsplasser på Rikshospitalet, Ullevål Sykehus, Forskningsparken, Universitetet, Toppidrettssenteret/Idrettshøyskolen, Nydalen, Storo etc.

Oppvarming

Vedovn/støpejern etasjeovn i hagestuen.
Vedovn i hall, stue i kjeller og i ett av soverommene i 2. etasje.
Rentbrennende klebersteinovn i stuen.
Elektrisk oppvarming med panelovner.
Varmekabler i begge badegulv, vindfanget og hallen.
Varmtvannsbereder på 287 liter fra 1973 plassert i vaskerommet.

Parkering

Med litt velvilje er det er plass til 4 biler i bakgården og hver av andelsboligene i rekken disponerer en plass hver.
Gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser. Det er innført beboerparkering på adressen. Kostnad for en bil er kr 3000/ år. Beboerparkering for MC og moped kr 1500 kroner/år. Man kan velge å betale hele beløpet samlet eller månedlig delbetaling.

Byggemåte

Oslo Havebyselskap er et borettslag på Ullevål i Oslo, bestående av 119 bygninger og 654 andelsleiligheter. Borettslaget er bygget i perioden 1918-1926, og er oppført på Byantikvarens gule liste for bevaring.

-Borettslagets organisasjonsnummer er 948 466 856. Borettslaget har forretningsførsel i egen regi, med kontor på Damplassen 21. Åpningstiden er mandag - fredag fra kl. 09 – 15. Telefon: 22 96 09 90,
telefaks 22 56 74 17, epost: adm@havebyselskapet.no.
- Vanlig dyrehold, som hund og katt, tillates, såfremt det ikke er til alvorlig sjenanse eller plage for andre. I motsatt fall kan styret kreve dyrene fjernet.
- Borettslaget har egen hjemmeside - www.havebyselskapet.no.
- Borettslaget har i følge vedtektene ansvar for det ytre vedlikeholdet av huset. Likeledes er utvendig vedlikehold av vinduer, så som kitting borettslagets ansvar. Man kan melde inn behov for utvendig vedlikehold til borettslagets vedlikeholdsavdeling som vil vurdere behovet og få det utført.

Byningen ligger høyt og fritt:
- Grunnmur: Det er ingen nøyaktig kjennskap til hvilken type byggegrunn på er på eiendommen. Denne antas å være fundamentert på støpte såler på fast grunn eller faste, komprimerte masser.
- Drenering: Drenering antas å være utført i henhold til praksis på oppføringstidspunktet på sydsiden. Nyere drenering er foretatt på nordsiden.
- Yttervegger: Murkonstruksjon utvendig forblendet med naturstein i kjeller/underetasje, yttervegger i 1. etasje er tegl hulsteinsmur som er skvettpusset på utsiden. Utvendig fornyet ca 1995 som endel av borettslagets utvendige oppussingsprogram. 2. etasje er mur bindingsverk som er panelt og beiset.
- Vinduer og dører: 4 vinduer med 2-lags isolerglass produsert i 1987. Ellers har boligen originale trevinduer med enkle glass fra byggeår. Dobbeltfløyet dør til altanen med 2-lags isolerglass produsert i 1987. Buet entrédør med glass.
- Takkonstrukson: Trekonstruksjon tekket med betongtakstein. Taktekkingen ble tekket om i ca. 1980.
- Etasjeskillere: Etasjeskillere i trekonstruksjon med isolasjon fra byggetid.
- Betongtrapper

Teknisk:
- Vannrør i kobber og soil og pvc avløpsrør.
- Varmtvansbereder på 287 liter fra 1973, plassert i vaskerom.
- Ventilasjon med naturlig avtrekk. Lufteventiler i vegger.
- Sikringsskapet er plassert på loftet med automatsikringer. 3 x 50 ampere hovedsikring. Det ble utført el-sjekk i 2018. Bemerkningene er utbedret ifølge eier.

Div. utstyr:
- Røykvarsler og brannslukkingsapparat/brannslange

(Ovennevnte er kun et utdrag iht. vedlagte tilstandrrapport- ikke uttømmende),

Bebyggelse

Området består i hovedsak av hus- og småhusbebyggelse.

Servicetilbud - Skoler

Damplassen barnehage (3-6 år)
Nils Lauritssøns vei 2

Bergtunet barnehage (1-6 år)
Bergsalleen 21

Skolekrets

Ullevål skole (1-7 kl.)
John Colletts allé 20

Vei - Vann - Avløp

Det er private stikkledninger ut til offentlig nett (tilkoblingspunkt).

Ferdigattest

Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 14.06.1921 for eiendommen. Ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest.
Det foreligger ferdigattest på ombygging av fasade og bygging av bad/vaskerom fra 09.02.1994.
Ekspedisjonsdokumentet og ferdigattesten med tegninger er vedlagt salgsoppgaven.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1961/7925-1/105 26.06.1961 ERKLÆRING/AVTALE. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
1965/9495-1/105 08.07.1965 FREDNINGSVEDTAK GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
1971/2837-1/105 15.02.1971 BEST OM GARASJE/PARKERING Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
1981/3298-3/105 04.02.1981 ERKLÆRING/AVTALE. Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2010/951525-1/200 02.12.2010 PANTEDOKUMENT. Beløp: NOK 43 300 000. Panthaver: OBOS BBL ORG.NR: 937 052 766. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
1951/532-1/105 13.01.1951 REGISTRERING AV GRUNN Gårdsnummer 47, Bruksnummer 224 i 0301 OSLO kommune. Denne matrikkelenhet utskilt fra: KNR: 0301 GNR: 47 BNR: 1
1980/20609-1/105 09.09.1980 REGISTRERING AV GRUNN Utskilt fra denne matrikkelenhet: KNR: 0301 GNR: 47 BNR: 267 EIENDOMMEN ER GATEGRUNN EIENDOMMENS RETTIGHETER. Ingen rettigheter registrert.

Servitutter/rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

1961/7925-1/105 26.06.1961 ERKLÆRING/AVTALE. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
1965/9495-1/105 08.07.1965 FREDNINGSVEDTAK GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
1971/2837-1/105 15.02.1971 BEST OM GARASJE/PARKERING Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
1981/3298-3/105 04.02.1981 ERKLÆRING/AVTALE. Bestemmelse om gjerde. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
2010/951525-1/200 02.12.2010 PANTEDOKUMENT. Beløp: NOK 43 300 000. Panthaver: OBOS BBL ORG.NR: 937 052 766. GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE
1951/532-1/105 13.01.1951 REGISTRERING AV GRUNN Gårdsnummer 47, Bruksnummer 224 i 0301 OSLO kommune. Denne matrikkelenhet utskilt fra: KNR: 0301 GNR: 47 BNR: 1
1980/20609-1/105 09.09.1980 REGISTRERING AV GRUNN Utskilt fra denne matrikkelenhet: KNR: 0301 GNR: 47 BNR: 267 EIENDOMMEN ER GATEGRUNN EIENDOMMENS RETTIGHETER. Ingen rettigheter registrert.

Reguleringsforhold

Regulert til: Bolig iht. bestemmelsene i S-4444. Reguleringskart og bestemmelser følger vedlagt salgsoppgaven. Eiendommen er oppført på byantikvarens gule liste som bevaringsverdig.

Offentlige planer:
Vålveien 4 - Ny kjellerutgang og utvidet kjellervindu. Se saksnummer: 201812773
Askeladdveien 1 med flere - Rehabilitering av skorstein. Se saksnummer: 201807631
Huseby - Vannbehandlingsanlegg. Se saksnr: 201708944

Faste/løpende kostnader

Fellesutgifter inkl. kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, grunnpakke kabel-tv/internett, vaktmestertjenester, betjening av fellesgjeld, forretningsførsel m.m.

Herav utgjør:
Fellesutgifter kr. 7 067,- + tilleggsareal kr. 932,- Get Kabelleie kr. 280,- og 10,- pr. mnd i støtte til Havebybladet.

Annen nyttig informasjon

Faste løpende kostnader foruten månedlige felleskostnader: Kabel/internett (økt pakke om ønskelig), innboforsikring, eiendomsskatt (kr. 16.309,- for 2019), medlemmskap obos, løpende strøm og vedlikehold.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets fellesgjeld, men andelseierne må dekke borettslagets løpende utgifter. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der borettslaget sitter på fraflyttede og/eller usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har legalpanterett i andelen for krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra borettslaget på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger til takstmann og megler. Videre er det innhentet opplysninger fra kommunen og andre relevante kilder. Tomtegrenser er ikke kontrollert.

Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Meglerforetaket oppfordrer interessenter til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg. Interessenter oppfordres også til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med sakkyndig. Dette bør gjøres før bud inngis. megler har innhentet byggemeldte tegninger. disse følger vedlagt salgsoppgaven og må sees opp i mot dagens romløsning. Opprinnelig hovedsoverom i 2. etg. er i dag innredet som to soverom.

Med mindre annet er spesifisert, gjelder NEF sin standardliste over løsøre og tilbehør.

Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.

Hvitevarer som er i kjøkken medfølger. Løse småapparater medfølger likevel ikke.

I forbindelse med salget fravikes NEF sin standardliste over løsøre og tilbehør vedrørende hvitevarer. Det er kun integrerte hvitevarer i kjøkken som medfølger i handelen.

Ved ønske om at lyskilder/lamper/lysekroner skal medfølge i handelen må dette spesifiseres i et eventuelt bud. Det samme gjelder brunevarer. Vennligst kontakt eiendomsmegler for ytterligere informasjon før bud inngis.

Adgang til utleie

Med styrets godkjenning kan en andelseier overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år, dersom andelseieren selv har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Er vilkåret om botid oppfylt, kan godkjenning kun nektes hvis det foreligger saklig grunn. Det vises til borettslagsloven § 5-5.

Bruken av hele boligen kan på nærmere vilkår overlates til andre uten begrensningene som følger av borettslagsloven § 5-5. Vilkårene følger av borettslagsloven § 5-6.
Dersom andelseieren selv bor i boligen, kan bruken av deler av boligen overlates til andre, jf. borettslagsloven § 5-4.

Vedtektene kan inneholde bestemmelser som har betydning for andelseiers rett til å leie ut boligen. Dette kan også omfatte bestemmelser som avviker fra lovens ordning. Interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedtektene.

Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Boligkjøperforsikring

Kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som dekker utgifter forbundtet med juridisk bistand, fagkyndig uttalelse og saksomkostninger. Forsikring er valgfri. Pris 6900kr.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger.

Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven.

Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post til: m.vora@nordvikbolig.no eller sendes per SMS til: 474 86 020.

Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte - som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg - vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor fristene ovenfor.

Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud, og om eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.

Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.

Solgt "som den er"

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras dermed slik den fremstår ved besiktigelse. Risikoen for at det foreligger skjulte feil og mangler overføres til kjøper. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg - herunder selgers egenerklæring. Videre oppfordres alle interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med en fagkyndig, før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfeller:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ta kontakt med megler dersom du ønsker mer informasjon.

Eiendommen overdras med innredning og utstyr som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der, jf. avhendingsloven § 3-4. Varig innredning og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger, med mindre annet er avtalt mellom kjøper og selger, jf. avhendingsloven § 3-5.

Tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) er vedlagt salgsoppgaven, og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt.

Hvitvaskingsloven

Personvern

Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.