Eiendom

Flott og gjennomgående 3-roms med gode lysforhold - Bad fra 2017 - Balkong - Parkmessig bakgård - V.vann og fyring inkl

Flott og gjennomgående 3-roms med gode lysforhold - Bad fra 2017 - Balkong - Parkmessig bakgård - V.vann og fyring inkl
Solgt

Fakta

 • Hertug Skules gate 12
 • Primærrom
  61
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Aksje
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  3 900 000 ,-

Omkostninger

3 900 000,- (Prisantydning)
312 492,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 212 492,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
8 625,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret)
4 100,- (Boligkjøperforsikring Help (valgfritt))
3 450,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
--------------------------------------------------------
16 175,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 228 667,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  61
 • Tomt
  237

Innhold

Aktiv Frognerveien ved Aleksander Buvarp har gleden av å presentere Hertug Skules gate 12! En flott og gjennomgående 3-roms leilighet med generelt god standard og tiltalende kvaliteter. Leiligheten ligger fint og rolig til i byggets 3. etasje med lite innsyn, og mulighet for å sette seg ut på en herlig balkong som vender mot en grønn og frodig bakgård. Leiligheten har en fin kombinasjon av klassiske detaljer som god takhøyde, originale tregulv, samt høy standard som moderne og nytt bad. De store vindusflatene sikrer boligen godt med lysinnslipp, som sammen med gode den takhøyden skaper en luftig atmosfære og gode boforhold.

Leiligheten ligger i populære Sommerfrydløkken som byr på en hyggelig bakgård, et trivelig bofellesskap og et veldrevet boligaksjeselskap. Gårdsrommet er romslig og omgivelsene er idylliske. Her er det opparbeidet plen, flotte trær, nydelig beplantning, samt stor, hellelagt terrasse. Det er også benker, parasoller og grillplass som innbyr til sosiale sommerkvelder.

Adressen gir gangavstand til sentrums liv og fasiliteter. Her har du blant annet kort vei til blant annet Byporten Shoppingsenter, Oslo City, Karl
Johans gate og Grünerløkka. Ellers er det enda kortere vei til Tøyen og nye Tøyen Torg med bla. spisesteder og forretninger, matvarebutikker, apotek, postkontor og bank. Du finner også et godt tilbud av offentlig transport med trikk og buss i umiddelbar nærhet.

Standard

Dette er en stor og gjennomgående 3-roms leilighet med generelt god standard. Leiligheten har god takhøyde og store vindusflater som sikrer en luftig atmosfære og gode boforhold. På gulvene er det parkett og slipte, lakket, originale tregulv, og på veggene er det lysmalte flater, tegl og tapet. Himlingen er lysmalt.

Entré:
Leiligheten har en lys og romslig entré. Her er det god plass til sko og yttertøy.

Stue:
En kombinasjon av store vindusflatene, den gode takhøyden og de lyse fargetonene gir rommet en behagelig og god romfølelse. De store vinduene sikrer stuen godt med naturlig belysning. Her er det rikelig med plass til en stor sofagruppe med bord og TV-benk og spisestuen finner sin naturlige plassering i nær tilknytning til kjøkkenet. De flotte originale tregulvene og murveggen gir sjarm og særpreg til boligen.

Åpen stue- og kjøkken:
Kjøkkenet er blitt flyttet inn i stuen og er lett tilgjengelige, men likevel noe behagelig adskilt fra stuen. Rommet er praktisk innredet med mye skap- og benkeplass for oppbevaring og matlaging. Her er det integrert oppvaskmaskin, komfyr og koketopp.

Bad:
Badet ligger i enden av entréen, og er dermed lett tilgjengelig for både gjester og leilighetens beboere. Rommet er ble pent pusset opp i regi av aksjelaget i 2018 med tidløse fargenyanser på fliser, innfellbare dusjdører i herdet glass, delikat baderomsinnredning med servant og speil over. Det er også varmekabler i gulvet og opplegg for vaskemaskin.

Wc:
Lekkert og helfliset separat toalettrom med varmekabler i gulvet. Dette ble også pusset opp i regi av aksjelaget i 2018.

Hovedsoverom:
Luftig soverom med god plass til stor dobbeltseng og tilhørende nattbord. Gode oppbevaringsmuligheter i skyvedørsgarderobeskap.

Soverom 2:
Boligens andre soverom er også av god størrelse. Dette er et godt soverom som vender ut mot aksjelagets bakgård. Fra dette soverommet har man utgang til leilighetens balkong

Balkong:
Leilighetens balkong er på ca. 4 m² og vender ut mot aksjesalgets bakgård. Her har fint plass til en koselig sittegruppe, blomster og en liten grill.

Boder:
Leiligheten har godt med oppbevaringsplass i tilhørende kjellerbod på 7m² og loftsbod på 5m².

Alle beboerne i aksjelaget har også tilgang til en parkmessig opparbeidet og rolig bakgård med bord, sitteplasser og felles grill. Et sosialt møtested for naboer på lange sommerkvelder, eller en grillmiddag med gode venner. Bakgården er skjermet og avstengt på innsiden av kvartalet, noe som gjør den ekstra lun og trivelig.

Beliggenhet

Området byr på den rette blandingen av nærheten til storbyens kulturelle og merkantile mangfold, stille og rolige umiddelbare omgivelser med nærhet til parker, og muligheten til å komme deg hvor som helst, når som helst. Når du har funnet deg vel til rette i denne lyse og trivelige leiligheten skal det mye til for å ta deg bort fra dette ny-populære området.

Dette området har noe å by på for alle og enhver. Ønsker du en bedre middag er velrennomerte Kampen Bistro verd et besøk. Her kan garanteres en behagelig atmosfære og riktig god husmannskost. Bistroen deler hus med bydelshuset på Kampen og fremstår som hjemmekoselig blant brune bord, "loppemarkedsfunn" og stearinlys. Det tilbyr også konserter, uteservering og er et møtested for Kampianerne. For de som liker Pizza, Øl og Shuffleboard er nye Postkontoret på Tøyen Torg starten på den perfekte fredagskvelden. Her ligger også "Nord og Natt", en moderne kombinasjon av restaurant og cocktailbar med svært gode anmeldelser, og Human Mote, en populær cocktail- og kaffebar. Liker du god mat er Tøyen stedet å bo. Rett bortenfor leiligheten finner du cafeen Grådi der du kan nyte brunsj og kaffe med venner og familie i helgen, og deilig mat og vin på kvelden. Er du til nordisk mat og naturvin vil du like Brutus som ligger 5 minutter fra leiligheten. Brutus har også åpnet en liten bar som heter Gurken Gurken Gurken Gurken der du kan drikke frosne pina colades i sommervarmen.

Skal du brenne kalorier, ligger Sats Kampen noen få minutters jogging unna i Hedmarksgata, eller Fresh Fitness på Ensjø og Grønland. Alternativet er en opplevelsesrik etappe i Tøyenparken eller Botanisk hage som grenser til hverandre og har flotte stier for lange gå- og løpeturer. I tillegg er stiene langs Alnaelven, rundt Østensjøvannet og på Ekebergåsen gode alternativer. Kampen park er også et ypperlig sted å tilbringe late sommerdager med grilling og gode venner. Sørenga sjøbad er også bare en kort gåtur unna.

I umiddelbar nærhet finner du nyoppussede Tøyen senteret med bl.a matvarebutikker, apotek, grønnsakshandler, blomsterbutikk, moderne bibliotek med leseplasser, barer, restauranter med mat som new nordic, sushi, tyrkisk, thai og pizza, for å nevne noe. Kun en rusletur unna finner du Munch-museet, Øya-festivalen, Tøyenbadet med utebasseng og samtlige av t-banens linjer.

Med T-banen som nær nabo er du heller aldri langt unna verken Østmarka, med sine rike fiskevann og kuperte terreng, eller Nordmarka med Sognsvann og Frognerseteren som populære utgangspunkt for sykkel, ski eller løpeturer. Frysja, Skar og andre nås like lettvint, og når man vil raskt langt inn i marka så har man sannelig Tøyen stasjon med Gjøvikbanens togrute rett til Movatn, Harestua, Hakadal o.a. like ved.

Bebyggelse

Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

Adkomst

Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

Byggemåte

Atrium boliggård. Beliggende i rekke i kvartalsbebyggelse.

Grunn og fundamenter:
Betong. Ukjent byggegrunn. Antar fjell og faste masser.

Veggkonstruksjon og utvendige fasader:
Teglstein, murt til spekk, pusset og malt. (Isolasjonsprinsipp fra byggeåret). Grunnmur i støpt betong.

Vinduer:
2 lags isolerglassvinduer i treramme. Produsert i 70 tallet.

Ytterdører og porter:
Lydisolert og brannklassifisert (B30) inngangsdør i boligen. Balkongdør med isolerglass fra 2010

Etasjes killere:
Betong dekker.

Takkonstruksjon:
Flatt, antatt støpt tak, papptekket/membrantekket, (ikke besiktiget).

Balkonger:
Balkong med ettermontert stålkonstruksjon, balkongdekke i betong med tretremmer, ca 4 m². Nyere satt opp i 2010.

Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 07.02.2019 av Thomas B. Vogt for teknisk beskrivelse av eiendommen.

Areal

3.etg: Bra/P-rom: 61/61 m²

Følgende rom inngår i primærareal:
Entré, gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom ett med utgang til balkong

Areal og arealbeskrivelse er hentet fra tilstandsrapport utarbeidet av Thomas B. Vogt. Se salgsoppgave for ytterligere informasjon.

Utstyr

Opplegg kabel-tv, bredbåndsløsning og porttelefon. Boligen er tilknyttet sentralt brannvarslingsanlegg for gården.
Se punktet om standard. Eventuelle gardinstenger/oppheng, hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

Oppvarming

Sentralt fyringsanlegg med radiatorer. Varmekabler på bad og wc.

Tomten

237,2 m². Tomten er pent opparbeidet med stort atrium med sittegrupper, sykkelparkering og beplanting.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.

Aksjelaget

Boligaksjeselskapet Sommerfrydløkken AS består av 145 leiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet.

Boligaksjeselskapet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921706553, og ligger i bydel 1 Gamle Oslo i Oslo kommune.

Sommerfrydløkken AS har en fast ansatt vaktmester.

Hjemmeside: http://www.sommerfrydlokken.no

Oppgraderinger og vedlikehold utført i senere tid i gården:
- Nye balkonger
- Sentralt brannvarslingssystem/ sikring.
- Calling anlegg
- Våtrom og soilrør i 2008.

Fremtidig vedlikehold:
2019: Ny varme- og radiator anlegg med oppkobling mot fjernvarme. Alle radiatorer og rørføringer erstattes med nytt. Fjernvarmesentral vil bli etablert i dagens fyrrom. Antatt oppstart er 2. kvartal 2019 med ferdigstillelse 4. kvartal 2019.
Antatt totalkostnad for prosjektet er kr 14 240 000,-. Per i dag ligger tilbudet på 30 års nedbetalingstid med 2,4% nominell rente. Lånet vil bli fordelt på alle aksjeeiere iht. fordelingsnøkkel med innkreving over felleskostnader som eget beløp pr mnd. Nødvendig tillegg pr mnd vil da utgjøre fra kr 265-294 for de mindre leilighetene, 354-412 for de mellomste og kr 441-558 for de største. Økt andel gjeld vil da gå fra kr 67 000-74 000, kr 89 000-103 000 og kr 111 000-140 000.

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i aksjelagets styre og/eller generalforsamling.

Forretningsfører

Forretningsfører: OBOS EIENDOMSFORVALTNING AS

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i boligaksjeselskapet.

Styregodkjennelse

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Dyrehold

Det er tillatt med ett husdyr pr. bolig iht. aksjelagets husordensregler.

Forsikring

Gjensidige Forsikring
Polisenummer: 87892191

Felleskostnader

4 625 pr. mnd. Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.625,– pr. md.
Herav:
Nedbetaling 872,-
Oppvarming 474,-
Felleskostnader 2.537,-
Lån/Renter 742,-
Organisering som aksjelag innebærer at en aksjeeier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre aksjeeiere ikke betaler. Enkelte aksjelag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer aksjelagets risiko for tap på grunn av aksjeeiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr 312 492,- pr 01.02.19.
Andel fellesformue kr 46 243,- pr. 31.12.18.

Lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenr.: OBOS01-98207510823
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo: kr. 25 196 273,-
Restløpetid: 27 år 3 md.
Antall terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende rente med rentesats på 2,75%

Spesifikasjon av lån:
Lånenr.: 3OB928-98207366676
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo: kr 13 200 416,-
Restløpetid: 20 år 11 md.
Antall terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende rente med rentesats på 2,75%

Sikringsordning

Aksjelaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra selskapsforholdet har selskapet panterett i aksjen(e) foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet da tvangsdekning besluttes gjennomført.

Faste løpende kostnader

Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjons-dokument på eiendommen datert 1931.

Utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

Diverse

Balkongutbygging:
Enkelte beboere har gått sammen og oppfører balkonger på eget initiativ etter fullmakt fra generalforsamling. Rammesøknad skal gjelde for alle. Balkongteam er utførende. Informasjonsskriv følger bak husordensreglene.

Brenselsregnskap med avregning for den enkelte boenhet, gjør oppmerksom på at eier ved avregning (1 gang pr år) vil bli fakturert dersom det er innbetalt for lite a-konto beløp i eiertiden. Selger står selv ansvarlig for å få gjennomført avlesning. Avregningen skjer over felleskostnader. Brenselsavregning er under avvikling da boligselskapet skal igang med installasjon av fjernvarme og installerer ikke nye målere i første omgang. Siste avregning vil da skje for perioden 2018 med oppgjør i 2019.

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

Eiendommens betegnelse

Aksjebrevnr. 2033 til 2060 Orgnr. 921706553 i Oslo kommune

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

Kjøpekontrakt

Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Løsøre og tilbehør

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. februar 2012 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
Følgende medfølger ikke salget:
Taklampe i stue og i soverom mot bakgård

Solgt "som den er"

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Videre oppfordres det til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig.

Eiendommen kan ha mangel i følgende tilfeller:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen, jf. avhl § 3-8. Tilsvarende gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er rettet i tide.
3) Når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Finansiering

Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.