Eiendom

GAMLEBYEN: Praktisk og arealeffektiv leilighet oppgradert i 2006 - IN-ordning - V.vann inkl - Ingen forkjøpsrett eller dokumentavgift

GAMLEBYEN: Praktisk og arealeffektiv leilighet oppgradert i 2006 - IN-ordning - V.vann inkl - Ingen forkjøpsrett eller dokumentavgift
 • Schweigaardsgate 99 B er en praktisk leilighet som ligger i et etablert område med kort gangavstand til alle bymessige servicefasiliteter
 • Schweigaards gate 99 B - Leilighet nr. 2
 • Kampen
 • Kampen
 • Kampen
 • Bjørvika
 • Gamlebyen park

Fakta

 • Schweigaards gate 99 B
 • Primærrom
  39
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  1 200 000 ,-

Omkostninger

1 200 000,- (Prisantydning)
1 243 863,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 443 863,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
4 959,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 448 822,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  39
 • Tomt
  532

Beliggenhet

Sentralt og attraktivt beliggende i Gamlebyen. Et populært og etterspurt boligområde med gangavstand til sentrum. Område er bestående hovedsakelig av klassisk bygårdsbebyggelse. Store flotte grøntområder og parker i umiddelbar nærhet som inviterer til rekreasjon og hygge i blant annet Middelalderparken, vannspeilet og Klosterenga skulpturpark.

Området er under stor utvikling. Byggingen av Operaen er fullført, og store byggeprosjekter i tilknytning til "Fjordbyen" er igangsatt. En rekke kultur- og
næringsbygg er allerede under oppføring. Rett i nærheten finner du de fleste servicetilbud med trendy og populære caféer, gode restauranter, frukt og grønnsaksbutikker, baker, dagligvare, bank, postkontor, apotek og frisør. God tilgang til offentlig kommunikasjon: 1 min. til buss 37 (24t i døgnet og hvert 5 min. i rushtiden). 3 min til trikk 18, 19 og buss 70. 10 min gange til Oslo S/ Flytoget (perfekt for pendlere).

Dette er et område for framtiden!

Kort fortalt
- Kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Delikat bad med åpent dusjhjørne.
- El-skap med jordfeilautomater.
- Nær parker, friarealer og sentrum.
- Ingen forkjøpsrett.
- Ordning for individuell nedbetaling av fellesgjeld.
- Husdyrhold er tillatt
- Vaktmestertjeneste fra USBL
- Bygården ble oppgradert i 2006.
- Fasaden ble pusset opp i 2016.
- Nye vinduer i 2017.
- Tilgang til koselig felles bakgård oppusset i 2012.
- Ingen dokumentavgift.

Byggemåte

Fundamenter i gråstein. Grunnmur i gråstein/teglstein. Støpt gulv på grunn. Etasjeskillere i trebjelkelag, isolert med stubbloftsleire.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 39 kvm, Bruttoareal: 50 kvm

Innhold

Entré, stue/kjøkken, soverom/disp rom og bad/wc/vaskerom.

Standard

Velkommen til visning!
Schweigaardsgate 99 B er en praktisk leilighet som ligger i et etablert område med kort gangavstand til alle bymessige servicefasiliteter og kollektive knutepunkter. Man finner også flere parker og friarealer i nærmiljøet.

Boligen ligger i første/underetasje med en fin planløsning. Overflatene er for øvrig holdt i lyse, rene nyanser. Stuen er tiltalende med plass til spisebord, og har åpen kjøkkenløsning i smakfull farge med integrerte hvitevarer. Videre er det et bad med åpent dusjhjørne og soverom/disp rom.

Kjøkken
Kjøkkenet har en innredning med fronter i smakfull lys farge og lys benkeplate, som passer godt inn med rommets øvrige farger. Innredningen er designet med god benke- og arbeidsplass, og har vaskekum, stekeovn, koketopp og ventilator. Hvitevarer medfølger.

Bad/wc/vaskerom
Badet er delikat med ulike fliser på gulv og vegg i farger som harmonerer med hverandre. Rommet har speil med overbelysning, enkel, firkantet servant, veggmontert toalett med hylle over skjult sisterne og åpent dusjhjørne. Boligen har tilgang til et fellesvaskeri i borettslaget.

Utstyr

Dørcalling. Felles brannvarslingsanlegg med sensorer i leiligheter og felles trapperom. Sensor for brannvarsling er montert i himling, entré. En kurs på 20 amp og fire kurser på 16 amp. Nyere sikringstavle med jordfeilautomater.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Gulvvarme i bad/wc.

Parkering / Garasje

Parkering i gate etter gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Gårdsrommet er skjermet og opparbeidet med belegningsstein. Det er gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspeditionsdokument fra 1894. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelse av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og byggningsetaten. Det foreligger ferdigattest fra 2007 som omhandler ombyggingen/bruksendring av denne leiligheten.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Ligningsverdi

Foreligger ikke hos skatteetaten.
Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Ligningsverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-2255.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://od2.pbe.oslo.kommune.no/kart/?mode=saksinnsyn#598200,6644770,6,saksinnsyn

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag. Borettslaget er ikke medlem av dette.

Selskapet har inngått avtale om IN med banken og Usbl. Såfremt det er flytende rente på lånet er det anledning til å nedbetale på fellesgjelden to ganger i året; 15. mars og 15. september. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling. Minstebeløp for nedbetaling er kr 30.000,- pr gang.

Faste, løpende kostnader

Kr. 5 210,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Varmtvann. kommunale avgifter, felles forsikring, betjening av felles gjeld og bruk av fellesvaskeri er inkludert i beløpet Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.12.2017 utgjøre ca kr 5 540,00 per måned for denne

Strøm, ca kr 1 500,- pr. kvartal.

Felleskostnader: Kr 2 729,-
Renter IN: Kr 2 331,-
Fellesvaskeri: Kr 150,-

Det betales ikke avdrag på fellesgjelden. Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.12.2017 utgjøre ca kr 5 540,00 per måned for denne boligen

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

1 200 000,- (Prisantydning)
1 243 863,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 443 863,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
4 959,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 448 822,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Lånenummer: 12118897607, DNB Bank AS
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.01.2017: 2.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 60
Saldo per 03.03.2016: 26 485 861
Andel av Saldo: Kr 1 133 771,-
Første termin: 30.12.2016. Første avdrag: 30.12.2017 ( siste termin 30.12.2031 )
Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.12.2017 utgjøre ca kr 5 540,00 per måned for denne boligen

Lånenummer: 12133364607, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 09.01.2017: 2.5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 99
Saldo per 09.01.2017: 3 429 807
Andel av saldo: 110 093
Første termin/avdrag: 30.12.2016 ( siste termin 30.09.2041 )
Boligselskapet har IN-avtale for enkelte lån

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordere alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget. Megler anbefaler at boder besiktiges før bud fremmes.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligen overtas slik som fremvist på visning uten ytterligere rengjøring. Selger overleverer de nøkkelsett de besitter på overtagelse, dersom det
mangler nøkler vil ikke selger dekke dette. Selger er profesjonell og har således ikke bebodd boligen. De har minimalt med kjennskap til feil og
mangler og interessenter oppfordres til å undersøke boligen nøye. Det kan også være feil og mangler på hvitevarer, skap og lignende.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger er profesjonell og har ikke tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen. NB: Det er ingen krav om at bud må stå til kl 12 etter siste annonserte visning.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Det er ikke forkjøpsrett.
Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.