Eiendom

Hel etasje på 232 m²|Fantastisk utsikt |Kontorlokale, rammesøknad på 3 leil under utarb.|Stort potensial|Historie i veggene!

Hel etasje på 232 m²|Fantastisk utsikt |Kontorlokale, rammesøknad på 3 leil under utarb.|Stort potensial|Historie i veggene!

Fakta

 • Øvre gate 7
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Eierseksjon
 • Rom
  0
 • Soverom
  0
 • Etasje
  2
 • Energimerking
  Ingen

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  16 000 000 ,-

Omkostninger

16 000 000,- (Prisantydning)
6 483,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
16 006 483 (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
400 150,- (Dokumentavgift 2.5% av salgssum)
--------------------------------------------------------
407 122,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
16 413 605,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige avgifter/gebyrer og eierskiftegebyr.

Andel fellesgjeld / Andel formue overtas av kjøper.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Areal og byggeår

 • Bruttoareal
  267 m²
 • Bruksareal
  232 m²
 • Tomt
  1028
 • Byggeår
  1896
 • Tomtetype
  Eiet

Velkommen til Øvre gate 7

Dette er en sjelden sjanse som det ikke er mange igjen av, dette er en eiendom med historie i veggene. Eiendommen har en fantastisk beliggenhet langs Akerselvas elvebredde hvor det nærmest aldri er noe for salg. Eiendommen ligger i yttersving, og har derfor et flott utsyn nedover Akerselva som slynger seg nedover.

Seksjon 3 er hele 2. etasje og består i hovedsak av et stort rom. Bæringen er primært i ytterveggene og inne på gulvet er det kun et par søyler som gjør seksjonens utforming meget fleksibel. Videre har man en lang vindusrekke mot elva.

- Hele 2. etasje.
- Rammetillatelse under utarbeidelse.
- Felleskostnader på bare 4 660,-.
- 2 Inngangsdører til seksjonen
- Gjennomgående
- Vesentlig oppgradert 2001/11
- OBS! Dette er pt. en næringsseksjon og selges som en næringsseksjon

Standard

Det er åpent kontorlandskap i seksjonen i dag med store luftige rom, god takhøyde og mange vinduer som slipper inn rikelig med dagslys. Bygget er konstruert med bærende søyler og dragere i mur/stål. Dette gir mange muligheter til en eventuell ny planløsning med inndeling av rom og ved flytting/fjerning av lettvegger.

Overflater:
Kontoret har malte, pussede/slemmede teglsteins yttervegger. Innvendige vegger er plateslåtte delvis med malte overflater og glassvegger. Skyvedører med fronter av tavle, noe som passer utmerket som et møterom. I hovedsak er det plateslåtte himlinger som er sparklet og malt. Romhøyde er ca 2,59m ved stikkontroller, himlingene er nedforet og det er ukjent høyde originalt. Ytterligere nedsenket himlinger og oppforet gulv på midtdel. Oppforede gulv belagt med heltre eike plank.

Annet utstyr:
Motorisert vinsj montert på møterom. Døren som åpnes for bruk av vinsjen er innadslående og kan ikke åpnes for bruk av vinsjen. Det anbefales sikring foran døren ut fra møterom og heisdøren fra gang, dette på grunn av sikkerhet.

Baderom:
Det er i dag 2 stk wc et fra 2001 og et fra 2016 begge rom er med flislagte gulv og malte flater, dokumentasjon på utførelsen
er ikke fremvist.

Kjøkken:
Kjøkkenavdeling fra 2001 med enkelte oppgraderinger i senere tid. Hvitevarer i innredningen er vaskemaskin, koketopp fra IKEA
Ventilator med kullfilter.

Oppvarming og ildsted:
Elektrisk oppvarming med ovner montert på vegg. 1 stk vedfyrt peis.

Ventilasjon:
Lufteventil i sjakt og spalteventiler i vinduer. Mekanisk avtrekk på wc og på kjøkken via ventiler i tak/vegg.

Vinduer:
I hovedsak vinduer fra eldre tid, utført med 3-lags tynne isolerglass fra 2011. Ellers vinduer fra 2011, utført med 3-lags isolerglass.

Inngangsdører
Inngangsdører er med antatt med brann klassifisering, dette var ikke mulig og vurdere da det er malt over skiltet.
Dør til baktrapp er ikke besiktiget da rommet var fylt med lagrede gjenstander.

Vann og avløp:
Vann og avløp ble fornyet i 2001.

El anlegget:
El anlegget ble oppgradert i 2001 og ligger for det meste skjult i vegger, gulv og tak. Hovedtavlen er i seksjonen under. Seksjonen under er under rehabilitering, og det har vært snakk om å få til en endring vedr. tavlens plassering. Det kan komme en kostnad med flytting av denne.

Renovert

2001

Adkomst

Øvre gate er en tverrgate fra Markveien. Gå inn via porten mot bakgård, og ta vindeltrappen til 2. etasje

Beliggenhet

En fantastisk beliggenhet som "aldri" kommer for salg. Øvre gate 7 ligger på Akerselva sin elvebredde hvor bygningen også ligger i yttersving. Når den ligger i yttersving har man derfor utsikt nedover elven før den slynger seg rundt neste sving. Eiendommen har en av Grünerløkkas aller beste og mest etterspurte beliggenheter, da den ligger trukket ut mot de grønne omgivelsene, samtidig at man har bla. Markveien og resten av løkkas yrende liv bare et par kvartaler bort.

Her på Grünerløkka du omkranset av mennesker, liv og impulser. Fra din egen ytterdør er det få minutters gange for å nyte en ferskbrygget kaffe hos Tim Wendelboe og kjøpe ferske rundtykker på Baker Brun. Koselige Villa Paradiso er kjent for ekte italiensk pizza, laget med importerte italienske råvarer på samme vis som i Napoli.

For de som kunne tenke seg en burger er The Nighthawk Diner stedet å dra. Dette er en autentisk diner lengre ned i Thv. Meyersgate med hamburgere, biff, pannekaker, paier, milkshakes og andre amerikanske klassikere på menyen. En av byens beste tapas og tradisjonell bondekost får du på Delicatessen. Med sin tiltrekkende meny og behagelige atmosfære er stedet alltid fullt av yrende liv.

Akerselven slynger seg gjennom et landskap av caféer, restauranter og gallerier. Opplev kunstutstillinger på nye Ny York Galleriet, middager på Elvebredden eller minneverdige konsertopplevelser på BLÅ.

Flere av de meste kjente matvarekjedene er representert i nær omkrets deriblant Kiwi, en søndagsåpen Meny, og flere spesialforretninger for ferskvarer, kaffe, ost, grønnsaker, kjøtt og fisk m.fler.

For de aktivitetslystne kan Christiania Minigolf Club i Søndregate tilby minigolf i sommersolen.

Skal du virkelig brenne kalorier, ligger Elixia treningssenter i Ringnes Park kun få min unna sammen med Ringen kino. Sats Elixia Vulkan finner du også et par minutters jogging unna, i toppetasjen på Vulkanhallen. Alternativet til disse er en opplevelsesrik etappe langs Akerselven i retning Maridalsvannet.

På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter. Kveldslivet her er også absolutt noe å anbefale! Mucho Mas, Tea Lounge, Parkteateret, Delicatessen, SüdØst, Bar Boca, Blå og Fru Hagen ligger i umiddelbar nærhet.

Området har lett tilgang til offentlig kommunikasjon via buss og trikk noe som forenkler et aktivt liv uten bil. Nærmeste holdeplass ligger ca.100m fra eiendommen.

Her på "Løkka" har du den perfekte kombinasjonen av fredelige omgivelser og det urbane livet. Hva mer kan man vel ønske seg?

Parkering

Jf. vedtektene har næringsseksjonene eksklusiv rett til å bruke parkeringsplassene på fellesareal i samsvar med den virksomhet som til enhver tid drives. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Bygningen er fra 1896 og er oppført i mur. Det er antatt fundamentert på komprimerte / faste masser, og i 2016 ble det lagt ny drenering med pumpe i bakgården. Yttervegger i hulmurkonstruksjon i tegl og saltakkonstruksjon tekket med papp/folie eller plater.

Vei - Vann - Avløp

Privat vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen.

Seksjonen har vannmåler, det faktureres etter faktisk forbruk.

Ferdigattest

Det foreligger ekspedisjonsdokument på bygningen.

Selger har sendt inn en rammetillatelse som er under behandling. Denne søknaden innebærer søknad om å etablere X leiligheter i dagens kontorlokaler. På sameiermøte den 19.juni 2019 godkjente sameiet at denne seksjonen kan foreta en formåls- og fasadeendring med tegninger godkjent av styret. Styret har også fullmakt til å stille vilkår (se vedlagt protokoll for mer info) . Godkjennelse for rammetillatelsen er på kjøpers risiko, og selger bærer intet ansvar om denne blir godkjent, eller ikke. Se vedlagt søknad om rammetillatelse i salgsoppgaven. Ved gjennomføring av bruksendringen kan retten om parkering bortfalle.

På generalforsamling 23.april 2017 ble det vedtatt at styre skal utrede muligheten for å dele opp sameiet. Styrets utredning fremlegges for et senere sameiermøte for eventuell beslutning om deling. Iom. dette er en komplisert operasjon vil styret vente til en oppdatert utgave av eieseksjonsloven som skal være på trappene.

Eierseksjonen hører til sameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

19.11.1858 - Dokumentnr: 900129 - Bestemmelse om vannledn.
Rettighetshaver Korsgt.11.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:607
Gjelder denne registerenheten med flere

25.04.1916 - Dokumentnr: 912689 - Bestemmelse om gjerde
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:607
Gjelder denne registerenheten med flere

27.01.1917 - Dokumentnr: 912645 - Bestemmelse om bebyggelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:607
Gjelder denne registerenheten med flere

18.10.1951 - Dokumentnr: 413283 - Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Bestemmelser om tak-/veggreklame
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:607
Gjelder denne registerenheten med flere

06.10.1980 - Dokumentnr: 515227 - Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. kjeller
m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Korrekt doknr. er ihht. manuell grunnbok: 18227/1980.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:607
Gjelder denne registerenheten med flere

06.10.1980 - Dokumentnr: 518228 - Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. garderpbe
m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:607
Gjelder denne registerenheten med flere

04.02.1981 - Dokumentnr: 501225 - Bestemmelse om bebyggelse
vedr. lager
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:607
Gjelder denne registerenheten med flere

19.03.1992 - Dokumentnr: 15490 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 3
Formål: Næring
Sameiebrøk: 233/1319

20.09.2010 - Dokumentnr: 709391 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 3
Formål: Næring
Sameiebrøk: 233/1962

25.09.2018 - Dokumentnr: 1315307 - Reseksjonering
Snr: 3
Formål: Næring
Sameiebrøk: 233/1962
Vederlag: NOK 0
Omsetningstype: Uoppgitt
Deling av seksjon
Endring av formål
Endring av fellesareal

Servitutter/rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

19.11.1858 - Dokumentnr: 900129 - Bestemmelse om vannledn.
Rettighetshaver Korsgt.11.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:607
Gjelder denne registerenheten med flere

25.04.1916 - Dokumentnr: 912689 - Bestemmelse om gjerde
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:607
Gjelder denne registerenheten med flere

27.01.1917 - Dokumentnr: 912645 - Bestemmelse om bebyggelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:607
Gjelder denne registerenheten med flere

18.10.1951 - Dokumentnr: 413283 - Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Bestemmelser om tak-/veggreklame
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:607
Gjelder denne registerenheten med flere

06.10.1980 - Dokumentnr: 515227 - Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. kjeller
m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Korrekt doknr. er ihht. manuell grunnbok: 18227/1980.
Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:607
Gjelder denne registerenheten med flere

06.10.1980 - Dokumentnr: 518228 - Bestemmelse om bebyggelse
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. garderpbe
m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:607
Gjelder denne registerenheten med flere

04.02.1981 - Dokumentnr: 501225 - Bestemmelse om bebyggelse
vedr. lager
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr:0301 Gnr:228 Bnr:607
Gjelder denne registerenheten med flere

19.03.1992 - Dokumentnr: 15490 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 3
Formål: Næring
Sameiebrøk: 233/1319

20.09.2010 - Dokumentnr: 709391 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 3
Formål: Næring
Sameiebrøk: 233/1962

25.09.2018 - Dokumentnr: 1315307 - Reseksjonering
Snr: 3
Formål: Næring
Sameiebrøk: 233/1962
Vederlag: NOK 0
Omsetningstype: Uoppgitt
Deling av seksjon
Endring av formål
Endring av fellesareal

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til Spesialområde for bevaring (bolig, kontor, verksted) etter reguleringsplan S-4593. Eiendommens bruk er i dag næring, ved bruksendring må kjøper selv ta jobben/risiko/kostnad med sameiet/kommune for å få dette gjennomført.

Eiendommen står på byantikvarens gule liste.

Faste/løpende kostnader

Fellesutgiftene inkluderer: Kommunale avgifter, forretningsførsel, revisjon, forsikring av bygningsmasse, strøm til fellesarealer og generell drift av eiendommen

Annen nyttig informasjon

Kjøper og selger er forpliktet til å undertegne standard kjøpekontrakt utarbeidet av Nordvik i forbindelse med eiendomstransaksjonen. Kjøpekontrakt kan besiktiges hos eiendomsmegler før bud inngis. Kontakt eiendomsmegler for spørsmål.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport/boligsalgsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger til takstmann og megler. Videre er det innhentet opplysninger fra kommunen og andre relevante kilder. Tomtegrenser er ikke kontrollert.

Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelser sammenlignet med det som er byggemeldt/godkjent. Meglerforetaket oppfordrer interessenter til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg. Interessenter oppfordres også til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med sakkyndig. Dette bør gjøres før bud inngis.
Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner § 23.

Etter lov om eierseksjoner § 31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlige etter sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet legalpanterett i den enkelte eierseksjon på inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Med mindre annet er spesifisert, gjelder NEF sin standardliste over løsøre og tilbehør.

Selger leverer eiendommen i ryddig og rengjort stand.

Hvitevarer som er i kjøkken medfølger. Løse småapparater medfølger likevel ikke.

Adgang til utleie

Vedtektene inneholder ingen begrensninger av eiers utleieadgang. Forretningsfører kan kreve kr 500,- for registrering.

Seksjonen er i dag utleid for kr 37 000,-, og leietaker ønsker å forelenge denne kontrakten. Kontakt megler for informasjon.

Boligkjøperforsikring

Næringsseksjonen. Man har ikke mulighet til å tegne.

Eierskifteforsikring

Næringsseksjonen. Man har ikke mulighet til å tegne.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler, som formidler disse videre til selger. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser og motbud, aksept eller avslag fra selger.

Bud kan legges inn på eiendommens finn-annonse ved å trykke på knappen «gi bud» eller via vår hjemmeside. Ved elektronisk budgivning legges bud inn ved å benytte BankID. Bud kan også inngis på budskjema vedlagt i salgsoppgaven.

Før megler formidler bud til selger, skal megler innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Senere bud kan inngis per e-post til: f.koppergard@nordvikbolig.no eller sendes per SMS til: 994 88 822.

Et bud bør inneholde eiendommens adresse (eventuelt gnr/bnr), kjøpesum, budgivers kontaktinformasjon, finansieringsplan, akseptfrist, overtakelsesdato og eventuelle forbehold som for eksempel usikker finansiering, salg av nåværende bolig ol. Normalt vil ikke et bud med forbehold bli akseptert før forbeholdet er avklart. Konferer gjerne med megler før bud avgis.

Megler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. I forbrukerforhold (dvs. der selger er forbruker) skal megleren ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter denne fristen bør budgivere ikke sette en kortere akseptfrist enn at megler har mulighet til, så langt det er nødvendig, å orientere oppdragsgiver, budgivere og øvrige interessenter om bud og forbehold. Det bør ikke gis bud som diskriminerer eller utelukker andre budgivere. Dersom bud inngis med en frist som åpenbart er for kort til at megleren kan avvikle budrunden på en forsvarlig måte - som sikrer oppdragsgiver og interessenter et tilstrekkelig grunnlag for sine handlingsvalg - vil megler fraråde budgiver å stille slik frist. Megleren vil uoppfordret gi sin vurdering av det enkelte bud overfor selgeren, når budet er gitt innenfor fristene ovenfor.

Megleren skal så langt det er nødvendig og mulig holde budgiverne skriftlig orientert om nye og høyere bud, og om eventuelle forbehold. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgivere at budene deres er mottatt.

Etter at handel har kommet i stand, eller dersom en budrunde avsluttes uten at handel er kommet i stand, kan en budgiver kreve kopi av budjournalen i anonymisert form.

Kopi av budjournal skal gis til kjøper og selger uten ugrunnet opphold etter at handel er kommet i stand. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør budet fremmes gjennom fullmektig.

For mer informasjon om budgivningsprosessen, se «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt salgsoppgaven, eller ta kontakt med megler.

Solgt "som den er"

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9. Boligen overdras dermed slik den fremstår ved besiktigelse. Risikoen for at det foreligger skjulte feil og mangler overføres til kjøper. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og meglers egne undersøkelser. Interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i salgsoppgaven og eventuelle vedlegg - herunder selgers egenerklæring. Videre oppfordres alle interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med en fagkyndig, før bud inngis.

Boligen har mangel i følgende tilfeller:

1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.

2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.

3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Ta kontakt med megler dersom du ønsker mer informasjon.
Eiendommen overdras med innredning og utstyr som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der, jf. avhendingsloven § 3-4. Varig innredning og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger, med mindre annet er avtalt mellom kjøper og selger, jf. avhendingsloven § 3-5.

Tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) er vedlagt salgsoppgaven, og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt.

Hvitvaskingsloven

Personvern

Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.