Eiendom

ENSJØ - Ny 3-roms i 5. etasje med vestvendt balkong, god standard og mulighet for garasje. Ferdigstilles Q3 2019.

ENSJØ - Ny 3-roms i 5. etasje med vestvendt balkong, god standard og mulighet for garasje. Ferdigstilles Q3 2019.
Solgt

Fakta

 • Malerhaugveien 32, leil. 2507
 • Primærrom
  57.4
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  4 480 000 ,-

Omkostninger

4 480 000,- (Prisantydning)
454 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 934 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
5 000,- (Andelskapital)
250,- (Administrasjonsgebyr til forretningsfører)
204,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
6 314,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 940 314,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  57.4
 • Tomt
  0

Matrikkel

Salg av kontraktsposisjon som gir rett til kjøp av leilighet 2507 i prosjektet Ensjøhøyden på nærmere angitte vilkår.

Selger av kontraktsposisjonen har inngått avtale, datert 08.04.2017 med utbygger/selger 1 om kjøp av ovennevnte bolig under oppføring. Ved kjøp av kontraktsposisjon trer kjøper inn i ovennevnte kjøpekontrakt med Malerhaugen Prosjekt AS og overtar de rettigheter og forpliktelser som selger av kontraktsposisjonen har i henhold til ovennevnte kjøpekontrakt.

Utbygger har samtykket til salg av kontraktsposisjonen.

Adresse

Malerhaugveien 32, leil. 2507
0661 Oslo
5. etasje

Prisantydning inkludert omkostninger

4 480 000,- (Prisantydning)
454 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 934 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
5 000,- (Andelskapital)
250,- (Administrasjonsgebyr til forretningsfører)
204,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
6 314,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 940 314,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Areal

Primærrom: 57,40 kvm, Bruksareal: 60 kvm.

Arealet er oppgitt i henhold til bygningstegninger og arkitektens beregninger av areal. Arealberegningene er ikke kontrollert av megler.

Boligen har 2 soverom.

Type eiendom

Borettslag, Leilighet

Byggeår

Boligen blir oppført i 2019

Etasje

5. etasje

Høydepunkter

Velkommen til Ensjøhøyden leilighet 2507! 3-roms andelsleilighet under oppføring i 5. etasje med balkong på 9,5 kvm med fine solforhold på ettermiddag- og kveldstid midtsommers. Det er mulighet for å kjøpe garasjeplass av utbygger i underliggende garasjeanlegg. Det vil bli felles takterrasser som beboerne kan benytte seg av, hvor man kan nyte soloppgang til solnedgang samt flott utsikt over Oslo. Bygget får trappefri adkomst via heis til leilighetsplan. Leiligheten får en meget god intern beliggenhet med utsyn mot fellesarealer og gårdsrom som vil bli pent parkmessig opparbeidet. Leiligheten er ventet å stå ferdig i tidsperioden 12. august - 06. september 2019.

Om du ser etter utleieobjekt, ønsker utbygger å praktisere en liberal utleiepraksis i den perioden han er representert i styret i Borettslaget. Styret vil derfor i denne perioden også kunne gi samtykke til å leie ut leiligheten i inntil 3 år fra overtakelse, selv om vilkårene for utleie i §§ 5-4 til 5-6 ikke er oppfylt, jf. § 5-3. Eventuell søknad om utleie må sendes styret og det er opp til styret om utleien godkjennes.

Innvendig vil leiligheten fremstå som lys og luftig med gjennomgående planløsning. Stuen blir romslig med plass til stuemøblement og spisestue, i tillegg til balkongen som på sommerstid vil fungere som en ekstra stue til boligen. Det blir åpen løsning mot moderne kjøkken fra HTH, klargjort for hvitevarer. Videre får leiligheten et delikat flislagt dusjbad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Hovedsoverommet blir romslig med plass til dobbeltseng og garderobeinnredning. Fra hovedsoverommet er det inngang til walk-in-garderobe/bod. Det andre soverommet vil få plass til enkelseng og garderobeinnredning, og egner seg godt som gjesterom, barnerom, kontor, o.l. Leiligheten får gode oppbevaringsmuligheter i innvendig bod og sportsbod i kjeller.

Verdt å merke seg:
- Ny 3-roms andelsleilighet under oppføring.
- Salg av kontraktsposisjon.
- God intern beliggenhet i 5. etasje mot gårdsrom.
- Vestvendt balkong på 9,5 kvm med fine solforhold på ettermiddag og kveld.
- Mulighet for kjøp av garasjeplass, med elbil-lader om ønskelig.
- Trappefri adkomst med heis til leilighetsplan.
- Felles takterrasse med flotte sol- og utsiktsforhold.
- Balansert ventilasjon.
- Oppvarming med fjernvarme fra radiatorer.
- Romslig hovedsoverom med inngang til walk-in-garderobe/bod.
- Soverom 2 med plass til seng og garderobeinnredning.
- Romslig stue med plass til stuemøblement og spisestue.
- Moderne kjøkken fra HTH, klargjort for hvitevarer.
- Dusjbad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
- Oppbevaringsplass i innvendig bod og sportsbod i kjeller.
- Vedlikeholdsfri bolig i flere år.
- Lave bo-kostnader.
- IN-ordning.

Se prosjektets hjemmeside her: www.ensjohoyden.no

Hvordan fungerer kjøp av kontraktsposisjon?
Du inntrer i gjeldende kontrakt, betaler forskudd til utbygger og mellomlegget til meglers klientkonto. Ved overtagelse overføres resterende kjøpesum til utbygger pr vilkår i eksisterende kontrakt som du trer inn i. Se punktet nedenfor "betalingsbetingelser og Lovverk". Ta gjerne kontakt med megler for ytterligere opplysninger.

Bud legges inn elektronisk via tryggbudgivning.no, ta kontakt med megler for detaljer.

Hvordan gjøres det med visninger?
Det anbefales å befare boligfeltet selv, alternativt kontakt megler for tomtevisning. Infomøte avholdes på vårt kontor: Klingenberggta 7, 0161 Oslo. Ta kontakt med megler for mer informasjon: Silje Godager, tlf: 95 12 07 26.

Beliggenhet

Bo midt i byen i den nyopprustede bydelen på Ensjø! Leiligheten får en meget sentral og attraktiv beliggenhet i et flott boligområde med Helsfyr, Hasle, Lille Tøyen Hageby og Kampen som nærmeste naboer.

Ensjø er under utvikling og har nå begynt å ta form med flere nyoppførte boliger, og det vil komme mangfoldige butikker, treningssentre, kafeer og restauranter som de nye beboere vil ha glede av. Boulangerie M, et populært bakeri og pizzeria i Petersborgskvartalet, ligger få minutters gange fra eiendommen, her finnes også en nyåpnet Joker-butikk med posttjenester i det samme kvartalet. Videre blir det få minutters gange til Rema og Kiwi, Fresh Fitness treningssenter, restaurant, frisør og apotek ved Ensjø T-bane. Man kan på 10 minutter spasere til Hasle Torg der man finner blant annet Vinmonopolet og flere andre butikker, eller til de mange serveringsstedene på Kampen og Tøyen Torg. Botanisk Hage og Tøyenbadet befinner seg også i nærheten.

Ensjø T-bane (linje1-4) ligger ca. 600 meter fra leiligheten og bruker 5 minutter til Jernbanetorget. Bussavganger i alle retninger med flere holdeplasser kun minutter fra eiendommen. Eiendommen sokner i dag til Teglverket skole (1-10. klasse). Ny barneskole i Grenseveien 91 skal stå ferdig i 2020. Det er også en rekke barnehager i umiddelbar nærhet.

Er du glad i parkliv, er dette rette nabolag for deg. Ensjø vil få hele fem grønne lunger, hvorav Tiedemannsparken med sine 21 mål blir størst. To parkdrag på tvers av bydelen legger til rette for en hyggelig tur enten på sykkel eller på beina. Man kan gå turer og spasere i grønne omgivelser helt fra Valle Hovin til Kampen. Fra Ensjø er det sykkelstier helt inn i Østmarka, og er man interessert i spenne på seg skiene under vinterstid, er det kort vei til milevis med skiløyper i Lillomarka/Nordmarka. Her finnes også idylliske badevann som kan nytes på varme sommerdager.

Nærområdet er under omfattende utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. Blant annet er det planlagt at det på Ensjø vil komme titusener av kvadratmeter med forretninger, restauranter, kaféer, treningssentre, gallerier, kino, teater, konserter og mye mer. For mer informasjon om utviklingen av området Ensjø og Hovin anbefales det å ta en kikk på www.ensjobyen.no og www.ensjø3d.no.

Innhold

P-rom: 57,4 kvm, BRA: 60 kvm

Leiligheten ligger i 5. etasje og har følgende rominndeling i P-rom:
Entré/gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

S-rom: Innvendig bod på ca. 1,5 kvm.
Det medfølger sportsbod på 5 kvm i kjeller.

Standard

Innvendige gulv
14mm 3-stavs hvitlasert eikeparkett. Fotlister ca. 15x45 mm i tilnærmet samme farge som parketten.

Innvendige vegger
Sparklet og hvitmalt.

Himling
Betonghimling.

Kjøkken
Leiligheten får et flott og moderne kjøkken levert fra HTH med sort eik benkeskap og hvite overskap, i kombinasjon med en 30 mm hvit laminat benkeplate av modell DUO Trend. Demping på dører og skuffer. Videre får kjøkkenet nedfelt vask i rustfritt stål fra Intra Omnia og ettgreps blandebatteri fra Hans Grohe type Focus E2. Integrert LED-benkebelysning. Kjøkkenet klargjøres til hvitevarer. Uttrekkbar slimlineventilator med front i stål. I mindre leiligheter kan det bli veggmontert kjøkkenvifte med integrert balansert ventilasjonsaggregat. Veggmontert komfyrvakt.

Bad
Badet får delikate lys sandstenfarget matt flis på gulv og vegg, gulvvarme og downlightsbelysning i himling. Keramiske fliser fra Pavriges serie PP Uni, farge Gelo. Vegger og gulv får 30x30-format fliser, mulig mindre format på gulv i dusjsonen for å sikre fall. Kjøper 1 har påkostet hvit baderomsinnredning med heldekkende servantplate med to skuffer fra Bano Home Gripededge. Videre blir badet utstyrt med ettgreps armatur fra Grohe, påkostet speil med sidelys LED, vegghengt toalett Softclose, dusjgarnityr og termostatbatteri fra Grohe. Dusjvegger i herdet glass leveres i omfang som angitt på tegning. Opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Badet blir levert som prefabrikkerte badekabiner med lakkerte stålplater i nedsenket himling.

Annet
I gang leveres downlights med dimmer i noe omfang.
Det leveres ett stk. data- og TV-punkt i stue.
Ventilasjonsaggregat plasseres i walk-in/bod.

Tilvalg gjort av kjøper 1:
- Bano Home Gripededge baderomsmøbel.
- Speil m/ sidelys i LED.
- Intra Omnia vask.
- Endre fra lysbryter til dimmer.
- Unique dør uten glassfelt.
- Endret vegger slik at opprinnelig kontor har blitt til et større soverom.

Interessenter anbefales å laste ned salgsoppgave for utfyllende og ytterligere opplysninger.

Byggemåte

Alle bærekonstruksjoner er av betong og stål. Isolerte yttervegger av tre/betong. Fasader av teglsteinplatekledning og trepanel etter arkitektens fargevalg. Yttertak belegges med sveiset sort papp eller tilsvarende. I noen soner rundt felles takterrasser vil tak bli belagt med sedumdekke eller tilsvarende. Gulv på balkonger og svalganger med areal innenfor leveres i betong, alternativt tremmegulv på balkong. Rekkverk i lakkert/malt stål eller aluminium med glassflater. Balkong og gulv på svalgang leveres som tette, men er å anse som utvendig konstruksjon slik at mindre ansamlinger av vann vil kunne oppstå på overflaten etter regnvær. Det leveres skillevegger i tre mellom markterrasser og mellom private takterrasser.

Se vedlagte opprinnelige salgsoppgave for ytterligere opplysninger om byggemåte.

Tomt

Netto tomteareal for borettslaget etter fradeling vil utgjøre ca 4750 kvm. Utbygger tar forbehold om endelig tomtestørrelse etter at fradelingsforretningen er gjennomført. Alle gang- og kjøreveier legges med belegningsstein eller asfalt. Oppholdssoner under pergola får bord og benker. Lekeareal med sandkasse og lekeapparater. Flettverksgjerde og/eller spilerekkverk monteres der det er krav til sikring på grunn av høyder.

Snøsmelteanlegg i hjulspor i bratte partier i kjørebanen til garasjeanlegget ved behov.

Det leveres utvendig belysning på fellesarealer i form av pullerter/lysmaster og lamper ved inngangspartiene, på felles takterrasser og i nedkjøringsrampen. Utvendig lampe ved inngangsdør fra svalgang. En stikkontakt utvendig ved inngangspartiene for hvert bygg, på felles takterrasser og i garasjekjeller ved trapperom/heishus.

Det leveres 1 stk. frostsikker utekran til hvert bygg på fellesareal bakkeplan, og 1 stk. på felles takterrasser.

Sykkelstativer leveres ved inngangspartiene iht. utomhusplan. I garasje blir det avsatt plass eller stativ i avlåst rom til sykkelparkering.

Det leveres ett bøttekott i kjeller med varmt- og kaldtvann samt utslagsvask.

Malerhaugen Prosjekt AS skal i henhold til rekkefølgebestemmelser i utbyggingsavtale med Oslo kommune prosjektere og opparbeide følgende tiltak som et ledd i utbyggingen av Eiendommen:

1. Friområdet som skal fradeles Eiendommen langs Lillebergbekken inklusiv Lillebergbekken, og gangsti fra Stålverksveien til friområdet. Det skal tilrettelegges for at Lillebergbekken i en senere fase kan åpnes gjennom friområdet.
2. Fortau i Stålverksveien og Malerhaugsveien langs planområdet.
3. Universell utformet gangvei mellom Stålverksveien og øvre del av friområdet
4. Undergang for Lillebergbekken under Stålverksveien
5. Friområde med Lillebergbekken langs Malerhaugveien 34

Parkering

Per februar er mulighet for å kjøpe garasjeplass i underliggende anlegg for kr. 300 000,- Ved ønske om garasjeplass med elbil-lader, kr. 350 000,-. Kontakt megler ved ønske om kjøp av garasjeplass, henvendelsen vil deretter bli konferert med utbygger. Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Oppvarming/ventilasjon

Leilighetene oppvarmes fra sentralanlegg med radiatorer plassert i oppholdsrom. Varme i gulv på bad. Det planlegges felles berederanlegg plassert i garasje/bodanlegg med vannmåler for varmtvann til hver leilighet.

Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Ventilasjonsaggregat i hver leilighet. Aggregatets endelige plassering avklares under detaljprosjekteringen. Det vil bli omluft- eller avtrekksventilator fra kjøkken.

Borettslaget

Borettslaget planlegges å bestå av 133 andeler. Hver leilighet utgjør en andel med tilknyttet enerett til bruk av en bruksenhet og rett til bruk av Borettslagets fellesarealer. Utbygger tar forbehold om å seksjonere eiendommen samt etablere flere borettslag. Utbygger tar også forbehold om å endre antall andeler i Borettslaget.

Det er utarbeidet foreløpig utkast til vedtekter for Borettslaget. Utkast følger vedlagt salgsoppgaven. Utbygger tar forbehold om endringer som er hensiktsmessige eller nødvendige i perioden frem til overtakelse. Kjøper plikter å rette seg etter vedtektene.

Fellesgjelden vil bli sikret med pant i eiendommen. Panteretten vil bli tinglyst på hjemmelen registrert på hjemmelsselskapet. Malerhaugen Prosjekt AS innestår for at Borettslaget og hjemmelsselskapet ikke vil ha noen uoppgjorte gjeldsforpliktelser ut over fellesgjelden.

Sikringsordning
Borettslaget vil inngå avtale om sikring av felleskostnader i henhold til reglene i borettslagsloven §§ 5-26 til § 5-30. Premien for sikring er per i dag 0,6 % av felleskostnadene (drift/vedlikehold, renter og avdrag). Premien er hensyntatt i felleskostnadene for Borettslaget.

IN-ordning
Borettslaget vil få IN-ordning (individuell nedbetalingsordning). Dette innebærer at hver enkelt andelseier, på nærmere fastsatte vilkår og i henhold til avtale med Borettslaget, kan nedbetale hele eller deler av sin andel av fellesgjelden etter overtakelse eller på et senere tidspunkt i forbindelse med forfall på Borettslagets lån. Det vil ikke være mulig å foreta nedbetaling før Borettslaget er fullt ut innflyttet og fellesgjelden er etablert med den nødvendige sikkerhet. Ordningen er betinget av at fellesgjelden løper med flytende rente. Ved etablering av IN-ordning må det påregnes et gebyr på cirka 25 000 eks. mva. for Borettslaget. Ved den enkelte andelseiers benyttelse av IN-ordningen må det også påregnes et gebyr. Ved innbetaling innenfor IN-ordningen får andelseieren reduserte månedlige felleskostnader tilsvarende reduksjonen i renter og avdrag på Borettslagets fellesgjeld. Nedbetalt andel fellesgjeld kan ikke reverseres.

Faste løpende kostnader

Første driftsår er månedlige fellesutgifter estimert til å utgjøre kr. 3 069,-
Herav:
Fellesutgifter drift kr. 1 636,-
Renter på lån kr. 860,-
Akonto varme/ varmtvann kr. 600,-

Kjøper har rett til å innløse sin del av fellesgjelden (IN-ordning).
Ved innløsning av andel fellesgjeld er totale felleskostnader estimert til å utgjøre kr. 2 209,- per måned.

Etter avdragsfri periode i 2029, er gjennomsnittlig avdrag på lån estimert til å utgjøre kr. 1 303,- per måned og gjennomsnittlige renter estimert til å utgjøre kr. 472,- Totale felleskostnader er dermed estimert til å utgjøre kr. 4 010,- per måned.

Felleskostnader for Borettslaget består av kapitalkostnader knyttet til Borettslagets fellesgjeld, samt drifts- og vedlikeholdskostnader internt i Borettslaget.

Drifts- og vedlikeholdskostnader vil avhenge av hvilke tjenester Borettslaget ønsker utført. Månedlige fellesutgifter er stipulert til ca. kr 28 per kvm BRA per måned for et normalt driftsår, hvor kommunale avgifter, renovasjon, fiberaksess, forsikring på byggene, vedlikehold og drift av fellesareal, vaktmester, forretningsførsel, renhold samt strøm på fellesarealer er inkludert. Kostnadene fordeles slik at 70 % fordeles etter størrelsen på leilighetene, mens 30 % fordeles likt. Kostnadene til fiberaksess fordeles med likt beløp for hver leilighet. Det tas forbehold om endringer i stipulerte kostnader, da dette er basert på erfaringstall. I tillegg kommer drifts- og vedlikeholdskostnader for garasjekjeller stipulert til ca. kr 150,- per måned per parkeringsplass for første driftsår, og som skal betales av de som disponerer parkeringsplass i garasjeanlegget.

Kostnader til oppvarming og varmt tappevann måles individuelt for hver leilighet. A kontoinnbetaling er en del av felleskostnaden, med individuell avregning etter forbruk.

Selger har engasjert USBL som forretningsfører for Borettslaget. Kostnader for dette er medtatt i budsjettet. Forretningsfører vil innkalle andelseierne til et konstituerende møte med blant annet valg av nytt styre etter at leilighetene er ferdigstilt/overtatt. Kostnader knyttet til konstituerende møte belastes Borettslaget.

Eiendomsskatt
Oslo kommune har eiendomsskatt. For 2018 er bunnfradraget kr 4,6 millioner, og skattesatsen er 3 promille. Regelverket kan bli endret. Besøk kommunens nettside (adresse) for ytterligere informasjon, eller kontakt ansvarlig megler.

Andel fellesgjeld
På overtakelsestidspunkt utgjør andel fellesgjeld kr. 454 000,-
Borettslaget vil bli finansiert med 10 % fellesgjeld. Kapitalkostnader består av renter og avdrag på Borettslagets fellesgjeld. Det er i budsjettet lagt til grunn at fellesgjelden er et annuitetslån med en flytende rente på 2,5 %. Løpetid på lånet er 40 år med avdragsfrihet de 10 første årene. Kapitalkostnadene vil øke når perioden for avdragsfrihet opphører. Renten på fellesgjelden er flytende. Det presiseres at renten vil endres i samsvar med den generelle renteutviklingen og långivers lånevilkår, og således påvirke størrelsen på kapitalkostnadene og dermed felleskostnadene.

Fellesgjelden betjenes gjennom kjøpers betaling av andelens felleskostnader. Dersom overtakelsestidspunktet utsettes som følge av forhold på kjøpers side, er kjøper kjent med at andel fellesgjeld vil kunne ha økt som følge av renter som er pådratt i tiden etter det opprinnelig overtakelsestidspunktet.

Etter nærmere avtale, og på de vilkår som blir fastsatt av Borettslaget og forretningsfører, har kjøper rett til å innløse sin andel av Borettslagets fellesgjeld (IN-ordning).

Garanti

Kjøper overtar selgers kontrakt med utbygger og trer inn i selgers rolle med de rettigheter og forpliktelser kontrakten tilsier. Det forutsettes at utbygger godkjenner at kjøpekontrakten og alle vedlegg transporteres fra selger til kjøper. Utbygger er i henhold til bustadoppføringslova pliktig til å stille garanti på 3 % av førstegangs kjøpesum i byggeperioden og 5 % av førstegangs kjøpesum i 5 år etter overlevering.

Betalingsbetingelser

Total kjøpesum og omkostninger betales på følgende måte:

4 480 000,- (Prisantydning)
454 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 934 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
204,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
5 000,- (Andelskapital)
250,- (Administrasjonsgebyr til forretningsfører)
--------------------------------------------------------
6 314,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 940 314,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Dersom det ikke blir etablert hjemmelsselskap vil det også påløpe dokumentavgift for kjøper ved førstegangsoverføring av hjemmel til Borettslaget.

10% forskudd av kjøpesum kr. 448 000,- innbetales i forbindelse med kontraktsinngåelse.
Resterende av kjøpesum + omkostninger kr. 4 038 314,- innbetales 1 uke før overtakelse:

Kjøper 1 har krav på å få utbetalt beløp tilsvarende sitt forskudd iht. opprinnelig kjøpekontrakten samtidig med at transport er bekreftet notert hos utbygger/selger og megler Sem & Johnsen Prosjektmegling AS, som forestår oppgjøret. Dette forutsatt at garanti etter buofl. § 12 og/eller §47 er stilt av selger. Resterende innbetaling / kjøpesummen skal bero på meglers klientkonto frem til Kjøper 2 har overtatt eiendommen og fått rettsvern for sitt erverv.

Påløpte renter tilfaller kjøper 2 frem til skjøtet er tinglyst på kjøper.

Dersom det ikke blir etablert hjemmelsselskap vil det også påløpe dokumentavgift for kjøper ved førstegangsoverføring av hjemmel til Borettslaget.

Lovverk

Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av avhendingslova og kjøpslova. Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding til utbygger/selger 1 om salget. Bolighandelen som ny kjøper trer inn i følger Bustadoppføringsloven, som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Kjøper 1 skal etter overdragelsen av Kjøpekontrakten være fri en hver forpliktelse overfor Utbygger i henhold til Kjøpekontrakten, og bærer således intet ansvar overfor Utbygger i forhold til Kjøpers oppfyllelse av sine plikter etter Kjøpekontrakten.

Videre har selger/kjøper 1 av kontraktsposisjonen ikke ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra utbyggers side. Kjøper 2 har plikt til å betale hele vederlaget for kontraktsposisjonen i disse tilfellene. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.

Kjøper har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til boligselgeren i henhold til lovens § 52 og 53. Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøper holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du også på www.lovdata.no

Tinglyste forpliktelser

Borettslaget / Aksjelaget har normalt legal panterett (etter loven ikke særskilt tinglyst) i andelen/aksjene som sikkerhet for dekning av felleskostnader. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge og panteretten vil følge andelen/aksjene.

Heftelser

Hjemmelshaver til eiendommen er Stålverksveien 1 AS.
Andelene overdras med de rettigheter og forpliktelser som grunnboken viser. Andelene vil ved overtakelse være fri for økonomiske heftelser med unntak av Borettslagets legalpanterett etter borettslagsloven § 5-20

Følgende servitutter er tinglyst på eiendommens grunnboksblad:

Dagboknr. 15678, tinglyst 17.12.1957
Bestemmelse om veg. Bestemmelse om kloakkledning.
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn.
Bestemmelse om gjerde. Gjelder for denne
matrikkelenheten med flere.

Dagboknr. 5777, tinglyst 29.05.1958
Erklæring/avtale. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.

Dagboknr. 10018, tinglyst 04.09.1958
Bestemmelse om vannledning. Kan ikke slettes uten
samtykke fra kommunen. Gjelder denne matrikkelenheten
med flere.

Dagboknr. 7906, tinglyst 29.06.1960
Bestemmelse om veg. Bestemmelse om kloakkledning.
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn.
Bestemmelse om gjerde.

Dagboknr. 9737, tinglyst 17.08.1960
Erklæring/avtale. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.

Dagboknr. 9760, tinglyst 17.08.1960
Bestemmelse om vannledning. Rettighetshaver:

0301/130/105. Bestemmelse om kloakkledning.
Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen.
Gjelder denne matrikkelenheten med flere.

Dagboknr. 3702, tinglyst 07.04.1961
Erklæring/avtale. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.

Dagboknr. 339546, tinglyst 20.04.2015
Bestemmelse om adkomstrett. Rettighetshaver: allmennheten.
Kan ikke endres eller slettes uten samtykke fra
Oslo kommune, org.nr. 958935420.

Megler har kopi av tinglyste servitutter.

Den manuelle grunnboken har dokumenter som antas kun å ha historisk betydning, eller som er tinglyst vedrørende matrikkelenhetens grenser og areal. For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoverføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises til hovedbruket/avgivereiendommen.

Utbygger tar forbehold om å tinglyse bestemmelser som vedrører Borettslaget, naboforhold eller forhold pålagt av offentlig myndighet.

Eier

Thorbjørn Conradi

Formuesverdi

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

Evt. mulighet for utleie

Utleie reguleres av borettslagsloven §§ 5-3 til 5-10. Utbygger ønsker å praktisere en liberal utleiepraksis i den perioden han er representert i styret i Borettslaget. Styret vil derfor i denne perioden også kunne gi samtykke til å leie ut leiligheten i inntil 3 år fra overtakelse, selv om vilkårene for utleie i §§ 5-4 til 5-6 ikke er oppfylt, jf. § 5-3. Eventuell søknad om utleie må sendes styret og det er opp til styret om utleien godkjennes.

Ferdigattest/brukstillatelse

Utbygger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse før overtakelse. Manglende ferdigattest er ikke til hinder for overtakelse dersom de gjenstående arbeider er av en slik karakter, for eksempel knyttet til ferdigstillelse av utomhusarbeider, at kommunen utsteder midlertidig brukstillatelse. I midlertidig brukstillatelse vil det fremgå hvilke arbeider som gjenstår og en frist for ferdigstillelse. For overtakelse som gjennomføres i vinterhalvåret må det påregnes utstedelse av midlertidig brukstillatelse og ikke ferdigattest ettersom søknadspliktige utomhusarbeider ikke kan gjennomføres før klimatiske forhold gjør det mulig.

Forretningsfører

USBL

Regulering

Eiendommen er godkjent omregulert fra industri til boliger og friområde i bystyret 14. desember 2016.

Hele Ensjøområder er i ferd med å transformeres fra industri, lager og næringsdrift til et attraktivt boligområde med servicetilbud og handel rettet mot de som flytter inn i bydelen. Naboeiendommer er, eller antas gradvis søkt, omregulert til boligformål. Som en del av det å skape gode bomiljøer, vil det bla. foran hus 3 tilrettelegges for åpning av Lillebergbekken med gangvei som da vil krysse foran bebyggelsen og opp langs Ensjøhøyden.

Se reguleringskart inntatt i prospektet for ytterligere informasjon, eller kontakt ansvarlig megler.

Forbehold

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som er interessante for handelen, slik som denne nøkkelinformasjonen, opprinnelig salgsoppgave i prosjektet, vedlegg til opprinnelig salgsoppgave, opprinnelig kjøpekontrakt, transportkontrakt, reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og servitutter / heftelser. Disse dokumentene er vedlagt dette prospekt.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger og prosjektets salgsoppgave med vedlegg. Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Generelle forbehold knyttet til utførelsen av prosjektet
Generelt står utbygger fritt til å velge løsninger i den grad det ikke forringer standarden på prosjektet. Utbygger har videre rett til, uten at kjøperen kan kreve endring i pris, å foreta mindre endringer i oppgitte spesifikasjoner, produkter og beskrivelser som anses hensiktsmessige og/eller nødvendige, og som ikke forringer prosjektets eller leilighetenes kvalitet og funksjon i vesentlig grad.

Utbygger forbeholder seg også retten til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer, fellesarealer og materialvalg i og på bygningene.

Det presiseres særskilt at salgsprospektet ikke er bindende for detaljutforming og farger av leilighetene eller prosjektet for øvrig.

Opplysninger gitt i salgsprospektet kan fravikes dersom utbyggeren anser det nødvendig eller ønskelig, men endringene skal ikke ha innvirkning på forutsatt standard.

Illustrasjoner i salgsprospektet er kun av illustrativ karakter og ment som eksempler på møblering, fargevalg, dør- og vindusform, detaljer på inn- og utvendige fellesarealer, fasadedetaljer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, etc. Utstyr/standard som leveres fremgår av kvalitetsbeskrivelse i prospektet.

På de enkelte plantegningene er det vist forslag til plassering av møbler, utstyr og hvitevarer. Det samme gjelder garderobeinnredning i gang/hallog på soverom, vaskemaskin på vaskerom, oppvaskmaskin på kjøkken og stiplete løsninger. Forslagene er kun av illustrativ karakter og ment som eksempler.

Den foreløpige utomhusplanen er kun ment som en illustrasjon av standard og funksjoner. Det ferdige produkt vil kunne avvike fra illustrasjonen uten at dette gir kjøper rett til å kreve prisavslag.

Arealer for leiligheter og markterrasser, balkonger og takterrasser er angitt så nøyaktig som mulig. Selger tar imidlertid forbehold om mindre avvik.

Det vil også forekomme rørføringer og sjakter i leilighetene som ikke er vist på tegning. Eventuelle mindre avvik gir ikke kjøper rett til å kreve prisavslag. Utbygger skal informere kjøper dersom det oppstår vesentlige avvik.

Det kan forekomme målestokkavvik ved trykking av salgsmaterialet, og prospektet må derfor ikke brukes for nøyaktig måltaking. Dersom det er motstrid mellom leveransebeskrivelsen og tegninger skal leveransebeskrivelsen gå foran.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Prosjektmegling
PB1488 Vika
0116 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 997812824