Eiendom

Moderne, herskapelig halvpart av tomannsbolig med integrert garasje, fine uteplasser og basseng. Totaloppusset!

Moderne, herskapelig halvpart av tomannsbolig med integrert garasje, fine uteplasser og basseng. Totaloppusset!

Fakta

 • Kaptein Oppegaards vei 24 B
 • Primærrom
  209
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  12 200 000 ,-

Omkostninger

12 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
305 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 200 000,-))
--------------------------------------------------------
316 122,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
12 516 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  209
 • Tomt
  974

Oppdragsnummer

6-19-0073

Eier

Ole Stensrud
Mona Vestum

Eiendomstype

Tomannsbolig

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 181 Bnr. 251 Snr. 1 i Oslo kommune

Byggeår

1925 / modernisert 2019

Areal

Primærrom: 209 kvm, Bruksareal: 256 kvm, Bruttoareal: 282 kvm
Rom som er P-rom: Kjeller: Hall m/trapp, gang, vaskerom
1. etasje: Entré, hall m/trapp, kjøkken, stue, spisestue, bad
2. etasje: Hall m/trapp, bad, omkledningsrom, 3 soverom, wc
Garasjerom, teknisk rom, bod

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 974 kvm

Beliggenhet

Tomannsboligen ligger i et meget attraktivt og barnevennlig boligområde på Nordstrand i Oslo, like ved T-banestasjon, flere fotballbaner og Nordstrandhallen. Nye Nordstrandhallen sto ferdig i 2018 og rommer håndball- og fotballbaner, samt opp til 3000 tilskuere. Du finner også flere idrettslag med en allsidig satsning innenfor et stort spekter av idrettsgrener. I nærområdet er det i tillegg tennisanlegg, svømmehall, ridesenter og treningssenter.

Det er kort vei til fjorden med flere populære badeplasser langs Bunnefjorden, inkludert lokale Nordstrand Bad og Sydstranda på Ulvøya. Brannfjell ved Ekebergsletta er et av de første skogsområdene i hovedstaden som blir bart på vårparten, noe både hundeeiere, barnefamilier, terrengsyklister og idrettsutøvere vet å benytte seg av. Det er stier over hele åsen, alt fra brede lysløyper til trange skogstier og svabergpartier. Et besøk i skulpturparken på Ekeberg, kan absolutt anbefales.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Kiwi og Rema 1000 - begge i kort gangavstand. Holtet og Sæter har et godt utvalg av butikker, spisesteder og helsetilbud. På Holtet finner du blant annet Godt brød og delikatesseforretningen Jacobs. Lambertseter kjøpesenter og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Nordstrand har et godt kollektivtilbud via buss, trikk, T-bane og tog. Nærmeste holdeplass er Nordstrandhallen som ligger ca. 3 min fra boligen. Det er kun en liten spasertur til Munkelia T-banestasjon. I tillegg er det gangavstand til holdeplasser for trikk og tog. Med bil fra Nordstrand tar det ca. 4 min til Lambertseter, 9 min til Ryen, 7 min til Ekeberg, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Fra boligen er det svært kort gangavstand til Munkerud barneskole og Nordseter ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Holtet, Kongshavn og Lambertseter videregående, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Byggemåte

Betong såle, antatt fundamentert til faste masser. Yttervegger i bindingsverk/reisverk, utvendig kledd med panel.
Trebjelkelag i etasjeskiller. Sadlet takkonstruksjon tekket med takstein.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 209 kvm, Bruksareal: 256 kvm, Bruttoareal: 282 kvm
Kjeller: Hall m/trapp, gang, vaskerom
1. etasje: Entré, hall m/trapp, kjøkken, stue, spisestue, bad
2. etasje: Hall m/trapp, bad, omkledningsrom, 3 soverom, wc
Garasjerom, teknisk rom, bod

Innhold

1. etasje: Vindfang, hall m/trapp, bad/wc, kjøkken, stue og hagestue.
2. etasje: Hall m/trapp, bad, wc, omkledningsrom og 3 soverom. Balkong tilknyttet det største soverommet.
Kjeller: Hall m/trapp, gang, vaskerom, teknisk rom, bod og garasjerom.
Annet: Utebod på ca. 7 kvm med adkomst like ved garasjen. Uinnredet stort kaldloft med lagringsmuligheter.

Standard

Vindfang
Boligen har adkomst via en skiferbelagt trapp opp til en overbygget inngangsdør. Vindfanget har grå gulvfliser, hvitmalte veggflater og et plassbygget garderobeskap. Fra vindfanget er det trapp opp til en romslig hall med gulv av heltre eike parkett. I en nisje er det montert et stort garderobeskap. Det er plass til ytterligere garderobeløsninger i hallen i andre etasje.

Kjøkken
Et flott kjøkken ligger i direkte tilknytning til en herlig havestue. Rommet har gulv av heltre eikeparkett, gråmalte veggflater og en stor, stilig kjøkkenøy. Den nye, moderne innredningen fra Kvik har lyse gråe, håndtaksløse fronter og hvit benkeplate i komposittstein med nedfelt oppvaskkum i antrasitt silgranitt. Over benken er det innfelt belysning, og over kokesonen er det montert en stilren ventilator med hette i stål og glass. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. En dobbel skyvedører med glassfelt skiller kjøkkenet fra havestuen.

Havestue
Boligen har en lekker, romslig fullisolert havestue med gulv i heltre eikeparkett og hvitmalte veggflater. Fra havestuen går man gjennom en dobbel skyvedør i glass rett ut til den skiferbelagte terrassen foran det store utvendige svømmebassenget.

Den store skyvedøren gir rikelig med naturlig lys, samtidig som den bidrar til en herlig atmosfære. Det er god møbleringsfrihet i rommet, så her kan man enkelt innrede med flere sittegrupper - uten at det oppleves rotete.

Stue
Stuen er romslig med gode vindusflater som tilfører rikelig med dagslys. Rommet har gulv av heltre eikeparkett, hvitmalte veggflater og synlige takbjelker. Både i stuen og havestuen er det er god plass til langbord hvor det kan serveres hyggelige middager. Om man ønsker ekstra varme kan man fyre opp i en flott hjørnepeis.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har to bad - ett i første etasje og ett i andre etasje. I tillegg er det et toalettrom i andre etasje og eget vaskerom i kjeller. Badet i første etasje, som ble pusset opp i 2014, er delikat med askegråe gulvfliser, hvitmalte vegger og vannbåren varme i gulvet. Et dusjnisje er utstyrt med askegråe nesten takhøye veggfliser, regnfallsdusj, downlights og glassvegg. Badet har også vegghengt toalett. Den øvrige innredningen består av servant med skuffer, høyskap og speil med belysning.

Toalettrommet i andre etasje har tilsvarende askegråe mosaikk fliser på gulv og hvitmalte veggflater. Rommet er innredet med vegghengt toalett og enkel servant.

Vaskerommet i kjelleren har vaskekum i stål og opplegg for vaskemaskin samt tekniske installasjoner til svømmebassenget.

Bad 2
Badet i andre etasje har nylig blitt pusset opp. Badet er stilrent med askegrå gulvfliser, downlights og varme i gulvet. På veggene er det askegråe fliser og hvitmalte flater. Badet har et innfliset badekar med dusjløsning og en dusjnisje med glassvegg. Den øvrige innredningen består av servant med skuffer.

Soverom og garderobe
Boligen har tre lyse, gode soverom beliggende sammen i andre etasje. Soverommene har downlights, enstavs parkettgulv og krysspostvinduer. På et av soverommene er det etablert en smart hemsløsning. Hovedsoverommet er meget romslig og det er dør ut til en koselig balkong.

Tilliggende hovedsoverommet er det et praktisk omkledningsrom som er innredet med flere hyller, skap og en skyvedørsgarderobe. Det er også garderobeskap i vindfanget og i hallen i første etasje. Boligen har for øvrig godt med lagringsplass i en utebod og på kaldloftet, samt i et teknisk rom og en bod i kjelleren.

Oppvarming - teknisk

Boligens hovedoppvarming er basert på en varmepumpe/jordvarme som leverer varmt vann til forbruk og oppvarming. Det er montert radiatorer i flere rom. I tillegg er det elektriske varmekabler på badene og en peis med innsats i spisestuen. Boligen har en mekanisk avtrekksvifte på loftet, og det er montert ventiler for ut-luft på våtrommene og kjøkkenet.

Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer og er plassert i hallen i første etasje. I forbindelse med den siste renoveringen ble det bygget et nytt elektrisk anlegg. En 194 liters varmtvannsbereder fra 2002 er plassert på teknisk rom. Boligen har nyere inngangsdør og innvendige dører. Vinduene i havestuen er fra 2011 og i andre etasje er det vinduer fra 2005. Eiendommen er for øvrig under utvikling, og det er planlagt å skille ut deler av tomten.

Parkering / Garasje

Det er parkering i integrert garasje på ca. 18 kvm. Garasjen har leddport med automatisk åpner. Det blir i tillegg seksjonert en egen utvendig parkeringsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Beliggenheten er strålende, like ved skoler, busstopp, T-banestasjon og nye Nordstrandhallen. Tomannsboligen ligger på en delvis inngjerdet tomt som er opparbeidet med gressplen, trær og diverse beplantning. Foran garasjen er det en gårdsplass med mulighet for parkering. Fra havestuen er det utgang til en romslig skiferbelagt terrasse, med videre adkomst til et herlig svømmebasseng.

Terrassen har levegg mot naboen, og fremstår som et noe skjermet, ekstra uterom på sommerstid. Varme dager kan også nytes på en vestvendt balkong, med et areal på ca. 6 kvm og adkomst fra hovedsoverommet. Balkongen har belysning og et vakkert rekkverk i smijern.

Den felles gårdsplassen er belagt med betongstein.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

I forbindelse med fradeling av eiendommen 181/1190 vil det bli tinglyst en veirett over fellesarealene frem til 181/1190. Kjøper kan ikke motsette seg denne eller andre rettigheter som selger behøver å tinglyse på eiendommen 181/251 som følge av deling av eiendommen. Kjøper forplikter seg til uten unødig opphold å undertegne evt. erklæringer eller dokumenter i den sammenheng.

Vei / Vann / Avløp

Boligen er koblet til offentlig vei/vann og avløp. Avløpsanlegg og vanntilførsel er felles med seksjon 2.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest ble gitt i 19.04.2007. Det er i følge opplysninger fra selger anmodet om ferdigattest for "tilltaket" oppføring av påbygg over eksisterende tilbygg mot vest. Tilltaket er godkjent av Oslo kommune plan- og byggningsetaten den 18.07.18.

Verdi ved skattefastsetting

Da boligen ikke har vært seksjonert foreligger det ikke egen ligningsverdi. Ligningsverdien for seksjon 1 og seksjon 2 samlet var i 2017 kr 3.624.051,-. Ligningsverdien skal beregnes som 25% av markedsverdien som er kr 2.475.000,- forutsatt at boligen selges for prisantydning

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligformål i hht til småhusplanen i Oslo (S-4220 med maks tillatt BYA 24%). Tomten er maksimalt utnyttet slik at det ikke kan påregnes ytterligere bygging.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Beskrivelse av sameiet

Boligen er en av 2 seksjoner på gnr/bnr 181/251 i Oslo kommune. Det er gitt tillatelse til å fradele gnr/bnr 181/251 en tomt på ca 410 m2 som får gnr/bnr 181/1190. Det er søkt om at resteiendommen på ca 974 m2 (824 m2 netto byggetomt) seksjoneres i 2 seksjoner, hvorav denne seksjonen er eierseksjon nr 1

Eierseksjonen vil bli en del av Sameiet Kaptein Oppegaardsvei 24 A-B. Eierbrøk bestemmes i forbindelse med seksjoneringen. Som seksjonseier i et eierseksjonssameie, vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boenhet. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets fellesareal. Den andre sameieren har, i henhold til Eierseksjonslovens § 25, panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet.

Det er utarbeidet og vedlagt vedtekter for sameiet. Gnr 181/1190 har veirett over fellesarealene. Kostnader for snømåking på fellesarealene deles mellom sameiets 2 seksjoner og gnr/bnr 181/1190. Sameiet har ingen fellesgjeld.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Fellesutgiftene vil i hovedsak utgjøre kostnader forbundet med snøbrøyting. Sameiet sammen med gnr/bnr 181/1190 kan avtale og utføre snøbrøytingen selv. Evt. andre kostnader vil bli i hht hva sameiet skulle ønske å utføre av tiltak på fellesarealene.

I ovennevnte forutsettes at eierne selv betaler forsikring og kommunale kostnader.
Dersom sameiet ønsker ytterligere tjenester eller avsetting til vedlikeholdsfond, vil størrelsen på fellesutgiftene øke tilsvarende..

Strøm, ca kr. 20.000 pr år.

Kommunale avgifter Kr. 39 712 pr. år

Selger holder eiendommen forsikret fram til overtagelse. Fra overtagelsestidspunkt må kjøper ha tegnet egen forsikring.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

12 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
305 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 200 000,-))
--------------------------------------------------------
316 122,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
12 516 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ingen konsesjons- eller driveplikt eller odelsrett.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selger. Meglerprovisjon utgjør 1 % av salgssum. I tillegg betales vederlag med kr. 26.419,-, kr. 1.500,- per visning, samt utlegg med kr. 525,-.

Dersom boligen ikke selges, skal selger betale vederlag med kr. 31.369,-, kr. 1.500,- per visning og utlegg med kr. 525,-.